Gymnázium vs.střední škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Těžko říct, zda je to dobrá volba. Pokud se ale na to šestileté gymnázium teď dostane, nic mu nebrání dělat za dva roky přijímačky znovu, pokud mezitím změní názor nebo si více ujasní, co by chtěl dělat.
V dnešní době ovšem pro přijetí na VŠ gymnázium nutně nepotřebuje (můj spolužák ze základky šel např. z průmyslovky na medicínu…), takže pokud se rozhodl pro gympl jen kvůli dalšímu studiu, ještě bych si s ním o tom promluvila. Osobně gymnázium v dnešní době - kdy ani dokončené (natož nedokončené) VŠ neznamená jistotu slibné kariéry - vnímám jako velký risk. Naopak odborná SŠ může sloužit jako berlička, zvlášť pokud by si vybral lukrativní obor (tedy ne obchodku nebo administrativu). Mluvím z vlastní zkušenosti. Mám vystudované dva ruzné obory a živí mě momentálně ten středoškolský.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná by ještě pomohlo, kdyby jste si s ním o tom popovídala. A možná taky zmínila a zeptala se, jestli nemá nějaké problémy. Jestli chce odejít a necítí se ve třídě dobře možná by gymnázium pomohlo. Nebo zkusit jen jinou ZŠ. Na gymlu jsou děcka jiné, ikdyž záleží na tom, jak se sejdou.
- Citovat
- Upravit
No a to „nemel same jednicky“ znamena prumer 1,5 nebo 3,5???
ja taky nemela same jednicky a mam doktorat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a to „nemel same jednicky“ znamena prumer 1,5 nebo 3,5???
1,2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jana anička píše:1,2
@Pudloslava píše:
No a to „nemel same jednicky“ znamena prumer 1,5 nebo 3,5???ja taky nemela same jednicky a mam doktorat.
prosimte
co bys chtela vic
je chytrej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám gympl, sama jsem si školu vybrala a nikdy nelitovala. Dala bych na jeho rozhodnutí, třeba mu navrhla i jiné školy, ale ať rozhodne sám, on nejlíp ví, co ho zajímá a baví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem pro SŠ…já i manžel máme gympl…já teda pokračovala na VŠ protože co s gymplem? (leda by byl přesvědčený, že chce na medicínu či práva)..chytrý člověk se na výšku většinou dostane i ze střední..oba jsme měli jedničky a teď bychom rádi vzali svá rozhodnutí zpět (já bych vzala zdravku, on zase strojárnu, elektro, tesařinu nebo nějaké řemeslo) Můj výšku dodělanou nemá - je chytrý sle ne příliš důsledný. Jinak je možné, že se syn ještě rozmyslí. (moje sestra chtěla žurnalistiku, také dělala se mnou gympl, měla jedničky, dostala se tam, po měsíci odešla - nebavilo ji to. Výšku taky nemá. Gympl není žádná jistota.
navíc my si chtěli začít brzy vydělávat a budovat - výška brzdila moje životní plány. ale každý to má jinak.
Příspěvek upraven 06.04.13 v 18:21
- Citovat
- Upravit
No ze SS se na VS dostanes, ale mas to o dost tezsi. Povetsinou nemas na ss vsechny potrebne predmety. Manzel se dostaval na architekta z umprum a bylo to pry hrozne. Znam jednu sestricku, co ji nevzali na LF proste protoze uz to byla sestra a hotovo.
kdyby clovek mel jistotu, ze na tu VS chti nebude, tak je jasny, ze gympl je naprd. Jenze jak se ma clovek v 15ti rozhodovat co bude delat cely zivot? Je to tezke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem momentálně ve 4 ročníku na gymnázium, za mě k dnešní době kdybych byla kluk, byla bych zručná, tak jdu rozhodně na elektrikáře, instalatéra apod. Dnes je to velice žádané a když nejsi s prominutím d***l co na to kašle a jen si to odsedí, tak je to super.
Z pohledu holky bych školu nemenila. Nenašla jsem žádnou vhodnou školu. Učení na gymnáziu? Můžeš být lajdák a procházet se 4, je jich takových hodně, nicméně člověk musí zvážit kolik Toho bude mít v hlavě…
Ja osobně procházím na vyznamenání (chtěla jsem na průměr na medicínu).Rozhodne se budeš ucit víc, ale udělá ti to opravdu velký přehled do budoucna🙂
- Citovat
- Upravit
Pokud chce a má dostatečný chtíč tak ano. S (nejen) gymplem ale hlavně s VŠ má vyšší šance na jistou budoucnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě určitě gymnázium. Bude mít tak víc času, si rozmyslet co chce dělat. Ale dala bych i na jeho rozhodnutí.
- Citovat
- Upravit