Partner mi přinesl infekci, mohou to být chlamydie?

Anonymní
19.4.25 20:45

Chytla jsem něco od pritele

Dobrý den. Rada bych se zeptala jak řešit moji situaci. Když jsem s partnerem začínala spát, chytla jsem kvasinky. Dle mě asi normální, jina mikroflora apodobne. Rozešli jsme se, já s nikým jiným nespala, on ano, bez ochrany. Dali jsme se zase dohromady. Od „prvního“ sexu jsem začala mít problémy jako při mykoze, jenze po lécích to neprestavalo. Zašla jsem tedy na gyndu, dostala jsem tablety, nepomohly. Nakonec jsem tam šla po druhé a dostala jsem antibiotika Azitromycin 1× za den po dobu šesti dnů. Ty konečně pomohly. Gynekolog mi žádné stery nedělal, jen prohlídku, a řekl že to je ze střídání partnerů. :roll: Vím, mela jsem se zeptat co mi je. Nicméně, partner by se léčit neměl? Spali jsme spolu dal..a nic mi naštěstí už není. Každopádně mě vrtá hlavou jestli mu to mam vůbec říkat? Popravdě mám v sobě i trochu vztek. Četla jsem ze to je na chlamydiove infekce, ale stery mi nikdo nedělal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8497
19.4.25 21:13

Samozřejmě, že se léčit musí i partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.25 21:17
@izabe píše: Více

Ale pro partnera mi nic nedal :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2738
19.4.25 21:30

Přestaň spát s náhodnými lidmi bez kondomu :zed: snad alespoň zobeš antinu, kvůli, třeba, něčemu jinému…? Nebo je pravda, že střídáš partnery? Nechápu. Snad ti to alespoň cáluje. Nechápu, že to s ním neřešíš 8o tos mu to jako fakt vůbec neřekla? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.4.25 21:35
@Anonymní píše: Více

A věděl doktor, že máš “stálého” partnera?
Pokud se nejedná o něco závažnějšího, tak se většinou asi nezávazný partneři neřeší…
Manžel měl před časem taky nějaký problém, tak jsme antibiotika od urologa dostali oba dva rovnou, ale nevím jestli je to standard.
Možná se to musí řešit proaktivně - partner ať si zajde na urologii asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.4.25 21:41
@izabe píše: Více

Nemusí, to je většinou mýtus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
19.4.25 21:41

Není „normální“ po styku s partnerem mít kvasinky a myslet si, že je to mikroflóra a že na něj jen nejsi „zvyklá“. Gynekolog ti měl udělat stěry nejen na chlamidie, ale i HPV. S mým současným partnerem jsme si oba nechali udělat vyšetření na HPV, chlamidie a další pohlavně přenosné choroby, samozřejmě i HIV. Ještě předtím, než jsme spolu spali. Nejsme asi moderní, ale jsme zdraví a nemáme ani jeden žadné problémy. Určitě změň gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.4.25 21:53

Pokud příznaky přetrvávaly i po klasické léčbě a zabral až Azitromycin, tak to vypadá, že jsi prodělala nějakou bakteriální pohlavně přenosnou infekci, například chlamydie nebo ureaplasma/mycoplasma. Na ty totiž běžné antimykotika nezabírají a Azitromycin se často předepisuje právě na ně.

Pokud jsi měla něco infekčního a spali jste spolu (a i poté, co ses léčila), je velmi pravděpodobné, že to má taky – a buď to znovu přenese zpátky na tebe, nebo To později nadělí zas nějaké jiné.

Takže já bych ho určitě informovala. Nevyčítala bych. On je mozna jen přenašeč bez příznaku - u chlamydii to tak často bývá.

A gynekologa bych změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.25 22:46
@Andrea MP píše: Více

Všechno co popisuješ má celkem dlouhou inkubační dobu. Me to začalo 2 dny po styku. :cert:

• Citovat
  • Upravit
8497
20.4.25 06:52
@Janli píše: Více

Aha, tak já vycházím ze své zkušenosti, když jsem měla po zánětu močáku po antb kvasinky a doktor mi hned říkal, že přeléčit se musí i partner, jinak se mi to bude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
20.4.25 11:00

Přemnožení a udržení kvasinky vzniká následkem nesprávného PH v organismu, pokud je kvasinka rezistentní. K nákaze stačí vyputovaná kvasinka z konečníku do pochvy, vůbec k tomu nemusí dojít při styku.
Na rezistentní kvasinky nefungují ani antibiotika (po 14 dnech je vesele zpátky), ale je třeba pro začátek protikvasinková dieta pro vyhladovění kvasinky, protože ta se živí cukrem a sacharidy. Často kvasinka zahajuje své řádění právě proto, že jí k tomu vytvoříme podmínky v těle pro množení vysokosacharidovou dietou - nevyváženým stravováním. Když kvasinka vymírá, tak toxikuje organismus, takže to není nic příjemného a může dojít i na zvracení.

Je to obvykle běh na dlouhou trať a vymýcení kvasinky není vůbec žádná legrace. Někdo s tím bojuje i v řádu let.

To, že se musí přeléčit i partner, je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí