Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nevedela sem kam tento dotaz zaradit, tak snad mi vas par odpovi..
Jaky mate nazor na dr. Kopulety, ktery ordinuje v Jihlave, Tresti, a Lukach nad Jihlavou???
Presla jsem k nemu jelikoz, muj gyndar neresil opakovabe potraceni…
Mudr Kopulety se me hned prvni navstevu ujal a udelal semnou veskere testy. Mela sem z nej velmi dobry pocit. Mela sem se ozvat za mesic a pul na vysledky a objednat se na dalsi (druhou) kontrolu. Vcera volam sestricce, a ta mi vpalila do telefonu, ze je hledat nebude.. Docela me tim zaskocila, doufam ze mela jen blby den, a ze dr takovy taky neni..
Budu rada za vase kusenosti
Já k němu teda nechodím, ale moje švagrová i tchýně ano a jsou spokojené s ním i se sestřičkou. Asi opravdu jen špatný den nebo hodně práce…
A můžu se zeptat u jakého doktora jsi byla předtím? Já mám za sebou jedno mimoděložní (odebrali mi vejcovod) a jeden potrat…doktor zatím taky neřeší, plodní prý evidentně jsme, tak se máme snažit dál…jo a mám Leidenskou mutaci, která právě potraty způsobovat může…tak jsem zvědavá, jak dlouho mě ještě nechá potrácet, než nasadí léky? ![]()
@Sněženka25 nevim odkud jsi, ale ja chodila v Jihlave k Sustrovi… Furt mi rikal, ze sem mlada, a ze se to stava. Padl dalsi potrat a rekla sem si dost. Poslouchat, ze sem mlada a ze se to stava, uz nechci.. Takze sem zacala jednat sama a nasla noveho dr, ktery i sam nas tim kroutil hlavou, jelikoz rikal, ze uz i po druhem potratu by to uz zacal resit.. Takze ted cekam na vysledky.
Velice me prekvapilo, ze hned na prvni navsteve, se do toho obul v plne parade, vzal krev na plno testu, utz mi delal sbad 10 min jen aby vse poradne skontroloval… Z ordinace sem odchazela se slzami v ocich, ze se mi konecne nekdo zacal venovat, a s nadeji ze muj problem vyredi, tak snad mi uz v pondeli rekne vic…
@Sněženka25 byt tebou, reknu dr, ze pokud to nehodla resit, tak ze si najdes nekoho jineho… A nebo od nej rovnou odejdi,, pokavad mas takovy problem, a uz jen jeden vejcovod. Nenechavala bych se odbyt, zivot je jen jeden a dr je od toho aby nam pomohl
@barrrus No já jsem právě taky u Šustra… Taky mi říká, že se to stává… Zatím jsem od něj neodešla, protože zase on zná dobře moji diagnózu, průběh předešlého těhotenství atd… Zatím se snažíme 10. měsíc, během kterých teda bylo to mimoděložní a ten potrat… ale pokud nebude řešit ani další potrat nebo x měsíců nedaření se, tak možná též odejdu ke Kopulatému ![]()
Odjíždím zítra ráno na dovču, tak už možná nebudu moct psát, ale jsem moc zvědavá, jestli se tahle diskuze dál rozjede a neozvou se další maminky se svýma zkušennostma u těchto doktorů ![]()
@Sněženka25 reknu ti to takto, vim uz o 5 zenskych co od nej od dubna odesli, a ted mi na fb, psala moje kamaradka ze od nej odesla taky, takze uz 6… Je tehotna a rikala, ze dostat z nej neco je hrozny, a ze vse je podle nej normalni atd, ja ho mela rada, v mem prvnim tehu, sem nic resila, u nej bylo vse normalni vse se stavalo, nic nerikal, a jelikoz sem byla prvoridicka a prd sem vedela, na co vse mam narok, atd tak sem to neresila, ted vim od kamaradek a jinych mamin co jim gynekologove delali, jak jim popisovali utz, to sustr nikdy nedelal, jen si psal neco do pocitace, zeptal se jak se mam a sla sem dom… Ono je to mozna proto ze ma nemocnou manzelku, v tomto mi ho je lito, ale bohuzel osobni problemy do prace tahat nesmi, kor kdyz je dr…
A moje sousedka porodni asistentka rikala, ze he pravda ze uz neni co byval…
@Sněženka25 jo toho sem se taky bala, ze o me novy dr nic vedet bebude ale muzes si od nej nechat vyjed veskere papiry s anamnezou pro noveho dr… Takze ok
@barrrus Tak to jsem nevěděla, že má nemocnou ženu..no není osobní problém jako osobní problém a asi je problém to oddělit…to chápu..nicméně já první mimčo čekala v roce 2014 a už tenkrát mi skoro nic neřekl, vše bylo normální…a nakonec miminko málem nepřežilo posledních pár týdnů před porodem
Sice doktorka, která mě rodila, tvrdila, že daný problém nemohl doktor vidět, ale nevím nevím…
Ale jinak v tom, že toho Šustr moc neřekne, tak v tom je Kopulatý asi podobný…to říká tchýně i švagrová taky, že když se nezeptají, tak on mlčí ![]()
Holky já chodím k Šustrovi a zatím jsem s ním žádný problém neměla. Je pravda, že jediné co jsem s ním řešila byl nepravidelný cyklus a to jsme vyřešili. Ale souhlasím, že toho moc neřekne, musí se opravdu člověk ptát, ale s tím já problém nemám, když chci něco vědět tak se zeptám.
Ale začínáte mě docela děsit, že budu snad zase znova řešit gynekologa. Před lety jsem odešla od Poustky, jelikož mi vadila jeho nedochvilnost a když mě začal přesvědčovat o přestupu k jiné pojišťovně tak to pro mě byla poslední kapka a šla jsem vedle k Šustrovi s tím, že tam jsem do teď spokojená.
Já jsem přešla k doktoru Kopuletému v minulém roce po doporučení tchýně, které zachránil život. I já jsem s ním naprosto spokojená, udělal mi veškeré testy, aby nic nezanedbal. Teď jsem vysadila antikoncepci s tím, že už bysme chtěli miminko, ale vyskytly se u mě komplikace, nemám ovulaci a tím pádem nemohu otěhotnět. Pan doktor řekl, že to teda ne, že jsem mladá, že to zachráníme. Všechno mi vysvětlil a říká věci narovinu tak jak jsou, žádné utěšující řeči.
Já bych ho určitě DOPORUČILA!
P. S. Sestřička je ta nejlepší, ještě se mi nestalo, že by byla nepříjemná nebo něco. ![]()
Sestricka je takova zvlastni, az k ni budes chodit vicekrat tak poznas ze kdyz odbyde tak ona je takova, me treba rekne, na vysledky si nevolejte nebudu mit cas, odpoledne tu je narvano, a kopulety tedy k tehu nam pomohl, ale bacha na nej, vybira poplatky ktere hradi pojistovna, takze vybere od vas a nauctuje pojistovne, ted to resim protoze za veci v tehotenstvi ktere hradi VZP si ode me vybiral penize ale maji byt zdarma, resim to ted s pojistovnou, a taky ma plny supliky leku co prodava, coz nevim zda smi, a taky za jake prirazky, on je dost na prachy, ale pokud ses bez problemu, on je v pohode ale jak neco potrebujes tak uz to vrze.
@Lilikaspi ahujky, takze mi rikas, ze si mam na pondeli pripravit penezenku ju??? Budu mit ty vysledky testu, kvuli potratum.. A na kupu dalsich veci se ho chci zeptat atd… A co vubec ty, uz ses ve snazilkach dlouho neozvala co mimisek, kdy mas termin??
@barrrus ted sem prave na snazilky psala, tp mam 20.10.ale asi pujde o mesic driv ![]()