Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky jak probíhá odsati mrtvého miminka v 10 týdnu muže se něco pokazit při zákroku
@Babylu1 to není miminko. Moje tělo si s tímto poradilo samo ani gynekolog mě nikam nehnal
@Babylu1 pokud není srdeční akce, můžeš počkat, až odejde samo, rizika jsou u všeho - když počkáš i u kyretáže. Já čekala 3×, vždy odešlo.. poprvé jsem byla vyplašená množstvím krve a radši jela do špitálu..
@amazon to je dost diskutabilní, a hlavne se na to zakladatelka nepta. Pro někoho plod, zárodek, pro druhého živá bytost a dite, miminko.
Byla jsem na revizi po zt v 10tt. Zákrok trval 10-15 minut. Po vyspani se na pokoji jsem byla ten den propuštěna domů.
No prubeh, rano te na lacno vezmou potom na operacnim sale chvilku mluvis a anesteziologem a pak mas za 15 minut krasneho spanku po zakroku. A asi 2 hod po zakroku jdes domu. Ale co se deje presne na sale ty nereknu i kdyz mi to vysvetlovali. Vecer a v noci jsem mela prasek proti bolesti ale neni to ni strasneho a pokud jde o dalsi pokus jde to ale mela by jsi dodrzet minimalne sestinedeli. Neboj jsou horsi veci nez toto, nikdy nezapomenes, ale ja jsem si rikala ze to tak melo byt, proste jsme nemeli stesti a zadari se jindy.
Tak riziko celkové anestezie je vzdy. Moje dcerka skoncila na ARU po banálním planovanem zakroku, plicni komplikace anestezie. Zakrok samotny OK a pomohl jí.
Pokud budes cekat, az telo vyloučí zarodek samo, riziko infekce a krevní sepse. Prodelala pred lety jedna příbuzná, kdy nebyl UTZ bezne dostupný a na ZT se prislo pozdě.
Myslim, ze Ti lekari budou doporucovat kyretaz, vyckavaci pristup není běžný. Proste se to stalo, je to riziko samotného tehotenstvi, nejlépe nad tím nepremyslet a jít. Pravděpodobně vse probehne bez komplikací a jeste ten den půjdeš domů.
@Babylu1 píše:
Ahoj holky jak probíhá odsati mrtvého miminka v 10 týdnu muže se něco pokazit při zákroku
Miminka? ![]()
Nechala bych tomu volny prubeh ja mela ZT ve 11 tydnu a odeslo to samo po tydnu od zjisteni… ovsem je potreba rict ze to dost boli a odchazi velke mnozstvi krve a i embryo, je nutny se na to pripravit. Klasicka vlozka toto nezachyti a kdyz zacne krvaceni clovek by mel jit domu a protrpet si to nejhorsi tam
@Babylu1 po zákroku jsem pouze spinila 2-3 dny. Nic hrozného. Sex doporučují až po 6ti neděli
@Babylu1 bála jsem se hrozně. Po zákroku na pokoji jsem brečela. Prostě to přišlo. Na sex jsem ani nemyslela. Nešlo o fyzickou bolest ale o psychiku. Ta to nesla špatně.
zažila jsem jak kyretáž, tak samovolný potrat doma. psychicky jsem nesla hůř kyretáž. A fyzicky chce tělo po kyretáži také delší pauzu. Je to zásah.
Při samovolném potratu pochopitelně musíš počítat s velkým krvácením, ale to je logické. Při kyretáži tuto fázi zaspíš.
Se sexem je to individuální, lékaři doporučují dodržet šestinedělí, pravdou je, že šestinedělí ale nemusí trvat celých šest neděl.
Drž se.