Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po 14 dnech ale u me to teda nebyla zadna super akce, ono to chvilku trva ale asi po mesici uz to bylo ok
@Babylu1 zhruba po 14 dnech, ale nebyla to zadna slaba, ale asi po mesici to uz bylo ok
@harpyje děkuji mě doktor řekl ze samovolny potrat je k ničemu ze plod ne odejde celej asi Kecal abych jsem se na tu kyretaz ne vykašlala
@Babylu1 píše:
@lachtanice86 měla jsi nějaké bolesti??
samovolný potrat bolí jako silná mestruace. U mě to trvalo cca 10 dní, než se tělo vyčistilo…
@Babylu1 asi určitě kecal ![]()
Ale ono si nevybereš. Komplikace můžeš mít v obou případech, pokud jsi v ČR, tak ti snad žádný doktor oficiálně nedoporučí samovolný potrat. Lege artis je prý kyretáž. Jinak už by to bylo u porodních asistentek a nebo u nějaké lékařky- ženy, která by to třeba viděla jinak.
Ve čtvrtek mě to čeká mám hroznej strach aby se něco enpokazilo a mohla jsem mít miminko
@Babylu1 trochu ale do třetího dne to bylo pryč. Přešlo zo s tím spinenim
@Babylu1 když sem šla na revizi bala jsem se taky. Opravdu to bylo rychle za mnou. Neboj. Prospis to.
@Babylu1 píše:
@harpyje děkuji mě doktor řekl ze samovolny potrat je k ničemu ze plod ne odejde celej asi Kecal abych jsem se na tu kyretaz ne vykašlala
Určitě nekecal, ma to svá rizika, moje příbuzná prodělala sepsi, co by dala za UTZ, vcasnou diagnostiku a vcasnou kyretaz.
@Jana206 píše:
Určitě nekecal, ma to svá rizika, moje příbuzná prodělala sepsi, co by dala za UTZ, vcasnou diagnostiku a vcasnou kyretaz.
Jano, ale jasně, že hájil jen svojí část pravdy. Nejde říct, že „samovolný potrat je k ničemu, a plod neodejde celý“ - to je prostě nesmysl. Může se stát, že samovolný potrat neproběhne dobře a bude nutná kyretáž. To nezpochybňuju, ale samovolných potratů probíhají spousty a nedojde při nich k žádným komplikacím. Dokonce v některých zemích, kde ženy chodí v těhotenství k porodním asistentkám, tak jim i radí samovolný potrat.
Prostě není to jednoznačný. A neexistuje jedno správný řešení pro všechny situace.
@harpyje Ja vím, taky jsem jeden prodělala, ale mnohem driv než v 10.týdnu. I tak to byl docela masakr, silne krvácení, zimnice, zvysena teplota, křížové bolesti jako pri porodu.
Podle me take záleží, kdy se plod přestane vyvíjet. I kdyz mam strach z narkozy, ze své zkusenosti se SP v 6.týdnu, bych pozdeji sla asi na kyretaz ![]()
To bude dobry, prasky na bolest zaberou a klidne po 4 hodinach je muzes, za 2 dny to bude v poradku. A treba z meho okoli slecna sla na zakrok a vlastne hned po 6 ti nedeli otehotnela. Takze hlavu vzhuru ono se to povede ( ja si rikala ze by to bylo treba nemocne nebo postizene a ze to tak melo byt) ![]()
@Hugita to mas pravdu moc děkuji za povzbuzení tak doufám ze se mi to povede a bude zdravé a ze nebudu muset podstoupit další pobyt v nemocnici ![]()