Gynekolog neschopenka 23 tt

Allison
3.3.14 11:24

Gynekolog neschopenka

Dobrý den, nyní jsem ve 23.tt, jsem na rizikovém kvůli minulému potratu, nyní ale kvůli mateřské ještě nastupuji do nové práce - která nebude před mateřskou vypovězena.. Splnuji totiž potřebnou dobu pojištění, ale tu druhou podmínku - 180 dnů do porodu ne, takže musím ještě do práce. Ptala jsem se Dr, zda když mi za měsíc třeba dobře nebude - mám totiž již ted nekdy tvrdnutí břicha, tak zda mi vystaví třeba neschopenku novou - 19.5. nastupuji na mateřskou…no a on se k tomu teda jako moc neměl, že prej mi musí opravdu něco být…Myslíte, že to na něj mám pak nějak zahrát nebo jak? Přeci v mé situaci, když mi bude tvrdnout břicho, tak mi ji napsat musí ne? Když mi tvrdne již nyní.

Moc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sissi79
3.3.14 11:30

POkud 19.5. nastupuješ na mateřskou budeš pořád ve zkušební době a vyhodit tě můžou i týden před nástupem i když budeš na neschopence..
Zvážit riziko musíš ty, doktor tě může poslat do háje když riskuješ. Napíše ti do papíru na vlastní žádost ukončena neschopenka a veškerá rizika neseš ty.

• Citovat
  • Upravit
Allison
3.3.14 11:31

@sissi79 No já budu totiž u známých a vím, že mě nevyhodí…Je to prostě čistě jdn kvůli mateřské:(

• Citovat
  • Upravit
sissi79
3.3.14 11:33

@Allison i tak je riziko že ti to napíše do papírů a budeš mít velký problém když se něco semele :( :hug:
zkus se s ním domluvit aby to nepsal nikam a uvidíš. o)

• Citovat
  • Upravit
2418
3.3.14 11:34

Lékař ale nevystavuje neschopenku na žádost pacientky… je čistě na jeho zvážení, jestli ti ji znova napíše. Celkem ho chápu, že se kroutí, protože buď ti je zle a do práce nemůžeš nebo ti je dobře a tím pádem nemáš na neschopence co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.3.14 11:34

@Allison No tak když ti něco opravdu bude, tak ti ji vystaví, když ne nevystaví, to je snad normální, ne? Tvrdnutí břicha - v prvním těhotenství mě dr nechal prakticky proti mé vůli na neschopence, podle mého zbytečně. Pracuji v kanceláři, žádná fyzická námaha. Čípek se mi nezkracoval. U druhého mi tvrdlo břicho snad ještě víc a to jsem poskakovala kolem staršího, normálně ho tahala, všechno. Oba porody v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allison
3.3.14 11:38

No toto bude sedavá práce u pc, každopádně jaký Dr. by mi pak mohl napsat tedy neschopenku? mám známou na poliklinice ORL a Ti můžou psát? K obvodní s tím chodit nechci… Zase jako podle mě, když pak řeknu, že přeci mě bolí záda u sedění u pc a tvrdne čím dál víc břicho, tak mi ji přeci napsat musí ne? Vždyt si to nemuze riskovat…?

• Citovat
  • Upravit
Allison
3.3.14 11:39

@Teruna000 No jenže já mám neschopenku kvuli mému minulému potratu…Tot celé, nyní mě jen někdy tvrdne břicho, ale na to beru magnezium.

• Citovat
  • Upravit
5436
3.3.14 11:42

@Allison A proč to nenecháš na posouzení lékaře? Jde ti o to jít na neschopenku, pokud to bude nutné, nebo jít na neschopenku za každou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
3.3.14 11:45
@Allison píše:
@Teruna000 No jenže já mám neschopenku kvuli mému minulému potratu…Tot celé, nyní mě jen někdy tvrdne břicho, ale na to beru magnezium.

A co jako, že máš neschopenku kvůli minulému potratu? Buď ji máš ze zdravotních důvodů a pak na ní máš být a ne kvůli mateřské nastupovat do práce nebo ji nepotřebuješ a už přemýšlíš nad dalším podvodem, jak ji za chvilku zase získat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418

@Allison Já jsem byla na neschopence celé těhotenství, kvůli zamlklému těhotenství ve 24tt a problémy jsem měla i v tom následujícím…
Předtím jsem měla taky neschopenku, kvůli krvácení…ne kvůli tomu, že jsem potratila v 8tt… každé těhotenství je jiné… nikdy to nejde paušalizovat. A to, že nebudeš mít nárok na PPM si musela vědět už před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265

@Allison Moc to nechápu. Máš strach z potratu a chceš přerušit neschopenku? Chápu důvod, ale nechápu, že chceš tak riskovat :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allison
3.3.14 11:59

Prostě potřebuju jít na neschopenku poté za každou cenu:) Holky, já nevím, jestli to chápete, ale jdu tam jen kvůli mateřské, potřebnou dobu pojištění splňuji, ale ne tu druhou podmínku 180 dnů ochranné lhůty po výpovědi…Tudíž se nechám zaměstnat u známých…Dělá to tak hodně ženských, nevím, proč by to mělo být bráno jako podvod, když jsem nikdy nic od státu nechtěla jiného. Jsem na neschopence dokonce poprvé za celý svůj život.

• Citovat
  • Upravit
Allison
3.3.14 12:00

@leňula2 Já nemám strach z potratu, tu neschopenku jsem měla kvůli tomu, že jsem dostala tehdy výpověd v práci a hned poté jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, což bylo ještě v té ochranné lhůtě 7 dní…tot celé, jinak moje těhu mimo tvrdnutí břicha probíhá dobře zatím…

• Citovat
  • Upravit
101644
3.3.14 12:02

@Allison Jo, aha, takže na první neschopence si podvodem, pak druhý podvod pro získání mateřské a pak další podvodná neschopenka, aby sis nemusela odvody zaplatit sama, ale dělá to hodně ženských a proč by to mělo být bráno jako podvod :zed: sakra, krade taky hodně lidí, takže až ti někdo sebere peněženku, tak je to taky v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí