Končí život po porodu?

26
24.2.14 18:54

Končí život po porodu?

Setkaly jste se někdy s tím že by vás někdo z vašeho okolí napadl s tím, že nedokážete řešit nic jiného, než své dítě a tlachat o nepodstatných věcech? A na vás pak po bezprostřední obrané reakci a popření dolehl později splín a napadlo vás, že na tom snad možná i něco může být? Nesmrskl se po porodu váš život jen do péče o dítě a zaplácávání volných chvil bezduchými činnostmi jako jsou třeba zbytečné zírání na televizi, tlachání o ničem s dalšími matkami, ať už osobně nebo v internetových diskuzích? Nepozorovali jste tento stav někdy u sebe, a jestli ano, co se s tím dá dělat?

Upozornění: nemluvím o prvních pár měsících po porodu, kdy máte práce nad hlavu a vše se logicky točí jen kolem dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
24.2.14 18:55

Ano tento stav pozoruji a já tomu propadla. Nepovažuji to za špatné, je to prostě tak zařízeno, aby dítě přežilo a mělo vše co potřebuje. Je to silnější než my :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.2.14 18:56

U někoho to holt trvá roky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
24.2.14 18:57

@Femanom tak do tohohle stavu se určitě nedostanu, mám ráda život a užívám si ho a budu i s dítětem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.2.14 18:57

Stejně děláš průzkumy, né že ne :mrgreen: Tak ještě jednu myšlenku - můj život naopak po porodu začal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.2.14 18:59

Tak měla jsem ten pocit :think: že malej bude už navždycky mimino, a já budu nadosmrti jen kojit a přebalovat.
Mch, zpětně lituju, že to tak není :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.2.14 19:04
@Femanom píše:
Setkaly jste se někdy s tím že by vás někdo z vašeho okolí napadl s tím, že nedokážete řešit nic jiného, než své dítě a tlachat o nepodstatných věcech? A na vás pak po bezprostřední obrané reakci a popření dolehl později splín a napadlo vás, že na tom snad možná i něco může být? Nesmrskl se po porodu váš život jen do péče o dítě a zaplácávání volných chvil bezduchými činnostmi jako jsou třeba zbytečné zírání na televizi, tlachání o ničem s dalšími matkami, ať už osobně nebo v internetových diskuzích? Nepozorovali jste tento stav někdy u sebe, a jestli ano, co se s tím dá dělat?Upozornění: nemluvím o prvních pár měsících po porodu, kdy máte práce nad hlavu a vše se logicky točí jen kolem dítěte.

Setkala ses s tím? Je to tvá osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56178

Nekonci. ale spousty veci se vzdas dobrovolne a ani ti to neprijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562

Zas téma na článek? Ne, nesmrsknul, dodělávám si rigo a chci se vrátit do práce ve 2,5 letech malého. Jinak nechodím mezi matky na násilnou družbu, mám své přítelkyně, dětné i bezdětné, ale všechny fajn. A na televizi nemám čas, stahuju si filmy, co chci vidět. Cestuju, na klidné štace s malým, na hory bez něj. Popravdě nesnáším sezení doma, pečení a háčkování. Moje neřest je při hledání podkladů k práci přepínat na emimino. Už jsem tu i našla užitečný věci. Ale že by tím končil život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270

@Femanom
Jaký si to uděláš… za mě, já bych třeba nechtěla, aby se můj život smrsknul jen na dítě a řeči o něm. Nikoho to nezajímá, i já mám naopak potřebu jinýho rozptýlení, než si povídat o tom, co furt dělám denně a dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
24.2.14 19:05

Taky mám pocit že s některými lidmi kteří nemají děti si už tolik nemám co říct :) taky za moc nestáli :) je to stejné jako třeba to, že si nerozumí vysokoškolák s někým ze zvláštní školy :) naše životy jsou jiné a tudíž si nemáme co říct. ano samozřejmě řeším hodně věcí okolo malého například nemůžu celou noc lítat venku jako kdysi :) ale nijak mě to nevadí :) naopak mi můj život přijde rozmanitý a bohatý jak na zážitky tak na nějaké aktivity :) jde pouze o to jak se na to člověk dívá…:) mě to takle vyhovuje tak není co řešit…ale někomu kdo rád třeba cestuje nebo je zvyklý se ohlížet jen na sebe může život s dětmi připadat svazující :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.2.14 19:06
@siamka7 píše:
@Femanom tak do tohohle stavu se určitě nedostanu, mám ráda život a užívám si ho a budu i s dítětem :kytka:
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
sad 1
24.2.14 19:07

Ano. Zaregistrovala jsme asi v roce malé, že fakt můj život se začíná točit výhradně kolem malé, a začalo mi být líto i partnera. Měla jsme pocit, že se ze mě stává pitomec, který řeší jen dítě a kolem mě byly kamarádky, které na tom byly stejně. Vadilo mi to. Malou miluji, ale pořád chci být normálním člověkem. Šla jsme tedy do práce, a teď se tomu směju. Konečně vidím kolem sebe už zase normální problémy, život, práci, kolegy. A musím říct, že když se setkám s kamarádkami, těmi maminkami, co fakt sedí a ještě dlouhou dobu budou sedět doma, ani v nejmenším jim nezávidím. Je i znát, že už máme odlišné starosti. Ony furt řeší to stejné, jen děti, ale já už jsme jinde. A můžu říct, že jsme hrozně ráda, že jim to nezávidím. A více si i malou teď užívám, když žiju normálně. Nepřipadám si tak marná, omezená a nepotřebná. Takže na tvou otázku, zda život s dítětem končí, odpovídám jediné - končí, ale jen tomu, kdo chce. Život s dítětem je pro mě krásnějí, pestřejší, a nikdy bych to nevyměnila za nic. Malou miluju, ale nemusím zdegenerovat, aby byla šťastná.

• Citovat
  • Upravit
14856
24.2.14 19:07

Po porodu ne, to bylo napak dobrý, ale udolalo mě druhé dítě a hlavně když se začalo hýbat. Ne že bych musela řešit jen děti, ale nějak mi nezbývá kapacita na nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.2.14 19:10

Ne :lol:
No a někdy končí, no, někdo u toho porodu holt umře, to není zas až tak vzácné, akorát už o tom pak nenapíše deníček na emimino:-D

Příspěvek upraven 24.02.14 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital