Gynekolog po mě chce 1600,- za ultrazvuky v těhotenství.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
16.4.24 07:15

Před více než deseti lety jsem platila, i mimo těhotenství, za každou návštěvu u své gynekoložky v řádech několika set korun. Chodila jsem do kliniky, která byla pouze částečně smluvní.
Lékařku mám stále tutéž. Lidsky i odborně mi sedne. Otevřela si vlastní ambulanci, ve které hradím ročně okolo 500,– Kč. Vše z toho dělám dobrovolně. V rámci tohoto, jde o nadstandardní služby, které nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění. Těhotné mají také možnost si připlatit. Nikdo je k tomu ovšem nenutí, a pokud se rozhodnou nepřiplatit si, dostanou pouze služby, které jsem hrazeny pojišťovnou.
V dnešní době mi na připlácení si za lepší péči nepřijde nic zvláštního. Blíží se doba, kdy bude kvalitní lékařská péče dostupná pouze pro toho, kdo bude ochoten si připlatit.

• Citovat
  • Upravit
1690
16.4.24 07:19
@Ivulka88 píše: Více

Moje mela taky balíček, 3 ruzne..je jen na kazdem jestli si nejaky vybere, nemusis zadny a nechat se vysetrit jen v ramci toho co proplaci pojistivna.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.4.24 07:56
@zuza92 píše: Více

stále mu můžeš říct, že nechceš nadstandartní péči a že chceš udělat pouze základní vyšetření, co jde na pojišťovnu (kromě prvotrimestrálního, ten pojišťovna neplatí a neplatila ho ani v tom roce 2014)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
16.4.24 13:40

@Tajemnadama ano, od toho jsou screeningy, ale jsou to věci, které se můžou zhoršit relativně rychle a za 2-3 měsíce už může být pozdě. Samozřejmě ve většině případů je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2141
22.4.24 05:28

Taky bych řekla, že tahání peněz z lidí. Možná ještě v případě, že bych předtím x krát potratila, tak bych chtěla, i když v tom případě by to možná hradila pojišťovna. U mě mi nabízel nějaký těhotenský balíček za 4500 korun, tak to ani náhodou, za to, že mi řekl že asi budu mít kluka, jen tak 200 korun. Pak už jsem tam docházela jen na povinné prohlídky, když se mi něco nezdálo, tak směr pohotovost. Já bych se zeptala, proč si myslí, že je to tak hrozně moc důležité. Jestli hrozí zvýšené riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
22.4.24 15:15
@Bellino píše: Více

Proč zůstáváte v péči u lékaře, se kterým máte z morálního hlediska problém? Nerozumím tomu. U lékaře, na kterého bych se nemohla kdykoliv, s čímkoliv, v jakkoliv obtížné situaci, obrátit, bych nezůstávala.
Sice prý jako první hodnotíme podvědomě na neznámé osobě její vřelost a kompetenci, ale morální rozkol je neméně důležitý. Na pohotovost bych se jako těhotná vůbec nehrnula.

• Citovat
  • Upravit
2141
22.4.24 21:13
@krecik.dzungarsky píše: Více

Už u něj 4 roky nejsem, rok jsem vydržela, když se musel platit povinný sponzorský dar, což taky nechápu, od něj prchala, protože ten by byl schopen calovat i pozdrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty