Gynekolog v těhotenství v Brně

658
16.11.23 11:30

Gynekolog v těhotenství v Brně

Ahoj holky,

prosím o doporučení gynekologa na vedení těhotenství. Teď mám Zlámala a upřímně po první návštěvě v tehu jsem trochu v rozpacích. Dřív mě vyhovoval, ale v tehu jsem očekávala trochu citlivější přístup. Hned první otázka byla - necháváme mimčo? Jako nevím, jestli každá druhá odpovídá NE, ale přišlo mi to divné.

Pak asi minutu dělal UZ a nakonec jen řekl, že je tam jedno mimčo ukázal srdce a byl hotový. Neřekl nic o tom, jestli je všechno v pořádku, protože jsem ještě před UZ stěžovala na občasné bolesti v podbřišku.

Pak mi ukázal pár obrázků, jak teď mimčo vypadá a jak bude vypadat dál. Upozornil, že 30% těhotenství nepřesáhnou 12 týdnů. Chápu, taková je statistika, ale mě to spíš ještě víc rozhodilo. Pak mi dal papír se seznamem všeho co nesmím. Nesmím tak nějak všechno. Tyto věci jsem stihla nastudovat ještě před návštěvou gyndy a většina doktorů nic moc nezakazuje pokud na to není zdravotní důvod. No a první screening mi vychází zrovna na Vánoce, takže mě objednal až po Novém roce. Dostala jsem price a je tam zpoplatněno úplně všechno… přišlo mi to takové necitlivé a navíc ještě velmi komerční. Nemám problém si připlatit, ale chci, aby služby tomu odpovídaly.

Tak prosím o radu. Nějaký dobrý doktor nebo doktorka v Brně nebo Znojmě (bydlím mezi).

Pro mě je důležité:

1. Objednání na čas a bez dalšího čekání
2. Citlivý a pečlivý přístup bez zbytečného zastrašování
3. UZ při každé návštěvě
4. Možnost akutního kontaktování

Už mám zkušenost s Mudr. Zakopalová a s Gynfit. Tam znovu nechci.

Nemám problém s něčím, kde se dá připlatit za lepší péči, ale jak jsem říkala, musí tomu odpovídat kvalita a přístup

Děkuji moc za rady

P. S. Je to moje první těhotenství a co se tyče mého zdraví, tak ráda panikařím kvůli každé blbosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6690
16.11.23 11:41

On ti neměl moc co více říci, mohl se zeptat na tvé aktuálni potíže. Ale jinak to vnímám korektně. Můj lékař je taky svérázný, ale rozhodně to ve mně nevyvolává pocit špatně provedené práce.

Co vše platíš? První velký screening, fotky, jednorázové pomůcky se platí.

Jediné co mě zaujalo jsou termíny kontroly. Já mám první po 3 týdnech od prvního zjištění a pak po měsíci.

Chodím do Eurogyn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
16.11.23 11:45

Jinak mi taky např řekl, že těhotenskou průkazku vystavíme až kdyz to bude teď ok. Za mě je to ok, prostě oni mají své zkušenosti a mně je fakt jedno kdy ji dostanu. Čarovat neumí ani oni ani já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
16.11.23 12:03
@Temnástranasíly píše:
On ti neměl moc co více říci, mohl se zeptat na tvé aktuálni potíže. Ale jinak to vnímám korektně. Můj lékař je taky svérázný, ale rozhodně to ve mně nevyvolává pocit špatně provedené práce.

Co vše platíš? První velký screening, fotky, jednorázové pomůcky se platí.

Jediné co mě zaujalo jsou termíny kontroly. Já mám první po 3 týdnech od prvního zjištění a pak po měsíci.

Chodím do Eurogyn

Nepochopila jsem to zakazování… jako jo, když je důvod, ale pravě o tom nic neřekl. Neřekl, proč mám ty bolesti… řekl, že možná je málo progesteronu, tak mi napsal gynprodyl. Ale to bylo takové nejisté. Neřekl na jaké příznaky si mám dávat pozor. Prostě strašně málo informace. Na fotky se můžu podívat na internetu, ale od doktora chci slyšet konkrétní informace k mému stavu.

Nevím… možná je to můj subjektivní pocit. Šla jsem tam s tím, že mě uklidní, ale nakonec jsem odešla ještě víc vystrašená.

Byla jsem nachlazená hned po tom, co jsem dozvěděla o těhotenství. Řekla jsem mu o tom, a vůbec nic mi k tomu neřekl. Jestli tam je nějaké riziko nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18241
16.11.23 12:12
@Ukecaná vevrka píše:
Nepochopila jsem to zakazování… jako jo, když je důvod, ale pravě o tom nic neřekl. Neřekl, proč mám ty bolesti… řekl, že možná je málo progesteronu, tak mi napsal gynprodyl. Ale to bylo takové nejisté. Neřekl na jaké příznaky si mám dávat pozor. Prostě strašně málo informace. Na fotky se můžu podívat na internetu, ale od doktora chci slyšet konkrétní informace k mému stavu.

Nevím… možná je to můj subjektivní pocit. Šla jsem tam s tím, že mě uklidní, ale nakonec jsem odešla ještě víc vystrašená.

Byla jsem nachlazená hned po tom, co jsem dozvěděla o těhotenství. Řekla jsem mu o tom, a vůbec nic mi k tomu neřekl. Jestli tam je nějaké riziko nebo ne…

A zajímá Te pravda nebo falesne uklidnění? Do toho 12tt je to na kristalovou kouli a pak v zásadě taky. V dobrem doporucuji se zkusit co nejvíc uklidnit, jinak Ti brzo je.bne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
16.11.23 12:12

@Ukecaná vevrka a co zakázal? Prostě máme vše zakázáno a ještě nám nikdo nedá žádné léky :lol: Měla jsem teď bronchitidu nebo co to bylo, jako fakt zážitek vyřízena jsem byla 10 dní, bylinky a pastilky s bylinkama, toť vše.

Řekla jsi mu problém - dal ti něco na možné řešení.

Bolesti v podbřišku? Jiné než že se zvětšuje děloha? Protože nějaká bolest je normální.

Pořád tam nevidím nic co by zanedbal. Začátek těhotenství je věštění nikdo neví jak to dopadne a co má vliv. Klidně hledej jiného lékaře, ale obávám se že ti nedá více info, než ti dal současný lékař. Navíc ti chlapi jsou všichni takoví, no prostě sami těhotní nikdy nebyli a nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
16.11.23 12:24

Jsem také poprvé těhotná a můžu doporučit dr. Sukupovou z Centrum Dvořák na Orlí, netuším teda jestli bere nové pacientky, tak asi mrkni nebo si zavolej na recepci, tam by ti to říct měli.
Na prvním vyšetření kvůli potvrzení těhotenství také dělala ultrazvuk, potvrdila, že těhotná jsem (5tt), ale našla hematom, takže nasadila léčbu. Zmínila i to, co se může stát, pokud léčba nezabere (hematom se může uvolnit a vzít sebou i embryo), jak poznám, že je něco špatně (tmavá krev je ok, odchází jenom hematom, světlá krev a hodně špatná a okamžitě k doktorovi) a objednala mne za pár dní na kontrolu. Když se vše vyvíjelo dobře, za dva týdny jsem dostala i nějaké poučení pro těhotné v písemné formě - vesměs info o vyšetřeních, co hradí a nehradí pojišťovna + k tomu její doporučení. Za další dva tři-týdny i těhotenskou průkazku a dala termíny pro první screening.
Co se týče léčby, vždy jsem se aktivně ptala jestli dál brát prášky, případně dodržovat klidový režim a i na to, kde čerpat info o tom co těhotné mohou a co ne (mimo jiné i články tady, diskuze s rezervou :D ) Je třeba být trochu iniciativní a zodpovědná za své zdraví a na to, co tě zajímá a trápí se doptávat. ;)
Jinak pnutí v podbřišku je normální (povolování vazů a prokrvení), i nachlazení v počátku (taky jsem měla - tělo si sníží imunitní reakci, aby nevypudilo embryo), ale to jsem vyčetla z internetů, než jsem vůbec došla k doktorce, jinak by mi hráblo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
16.11.23 12:32
@Ukecaná vevrka píše:
Ahoj holky,

prosím o doporučení gynekologa na vedení těhotenství. Teď mám Zlámala a upřímně po první návštěvě v tehu jsem trochu v rozpacích. Dřív mě vyhovoval, ale v tehu jsem očekávala trochu citlivější přístup. Hned první otázka byla - necháváme mimčo? Jako nevím, jestli každá druhá odpovídá NE, ale přišlo mi to divné.

Pak asi minutu dělal UZ a nakonec jen řekl, že je tam jedno mimčo ukázal srdce a byl hotový. Neřekl nic o tom, jestli je všechno v pořádku, protože jsem ještě před UZ stěžovala na občasné bolesti v podbřišku.

Pak mi ukázal pár obrázků, jak teď mimčo vypadá a jak bude vypadat dál. Upozornil, že 30% těhotenství nepřesáhnou 12 týdnů. Chápu, taková je statistika, ale mě to spíš ještě víc rozhodilo. Pak mi dal papír se seznamem všeho co nesmím. Nesmím tak nějak všechno. Tyto věci jsem stihla nastudovat ještě před návštěvou gyndy a většina doktorů nic moc nezakazuje pokud na to není zdravotní důvod. No a první screening mi vychází zrovna na Vánoce, takže mě objednal až po Novém roce. Dostala jsem price a je tam zpoplatněno úplně všechno… přišlo mi to takové necitlivé a navíc ještě velmi komerční. Nemám problém si připlatit, ale chci, aby služby tomu odpovídaly.

Tak prosím o radu. Nějaký dobrý doktor nebo doktorka v Brně nebo Znojmě (bydlím mezi).

Pro mě je důležité:

1. Objednání na čas a bez dalšího čekání
2. Citlivý a pečlivý přístup bez zbytečného zastrašování
3. UZ při každé návštěvě
4. Možnost akutního kontaktování

Už mám zkušenost s Mudr. Zakopalová a s Gynfit. Tam znovu nechci.

Nemám problém s něčím, kde se dá připlatit za lepší péči, ale jak jsem říkala, musí tomu odpovídat kvalita a přístup

Děkuji moc za rady

P. S. Je to moje první těhotenství a co se tyče mého zdraví, tak ráda panikařím kvůli každé blbosti :D

Chodila jsem k Průšové a pohoda. Ale popravdě na tom, co popisuješ nevidím nic špatného. První kontrola takto přesně probíhá. Pak je screening a pak další kontrola. Že bolí břicho, to je v těhotenství normální. Varovat, že tolik těhotenství končí potratem mi také nepřijde jako nějak skandální, patrně je realista. Miminko dává pryč dobrovolně zhruba každá šestá, to není málo, ale tu otázku si mohl ušetřit. Ale umím si představit, že ženě, která si přeje potrat nebude ukazovat srdíčko a tak, ale těžko říct. A co vše ti zakázal? Co se týče nákladů, ty nějaké budou. Pojišťovna platí snad jen dva ultrazvuky za těhotenství a někdo si ty další účtuje, k tomu zrcadla, screeningy a kdesi cosi. Doktora samo změnit můžeš, ale jednak to v těhotenství jde hůř, jednak mi nepřijde takhle z popisu, jako nějaký hrozný, tak bych mu asi ještě dala šanci.

• Citovat
  • Upravit
658
16.11.23 12:34
@starfish_at_night píše:
Jsem také poprvé těhotná a můžu doporučit dr. Sukupovou z Centrum Dvořák na Orlí, netuším teda jestli bere nové pacientky, tak asi mrkni nebo si zavolej na recepci, tam by ti to říct měli.
Na prvním vyšetření kvůli potvrzení těhotenství také dělala ultrazvuk, potvrdila, že těhotná jsem (5tt), ale našla hematom, takže nasadila léčbu. Zmínila i to, co se může stát, pokud léčba nezabere (hematom se může uvolnit a vzít sebou i embryo), jak poznám, že je něco špatně (tmavá krev je ok, odchází jenom hematom, světlá krev a hodně špatná a okamžitě k doktorovi) a objednala mne za pár dní na kontrolu. Když se vše vyvíjelo dobře, za dva týdny jsem dostala i nějaké poučení pro těhotné v písemné formě - vesměs info o vyšetřeních, co hradí a nehradí pojišťovna + k tomu její doporučení. Za další dva tři-týdny i těhotenskou průkazku a dala termíny pro první screening.
Co se týče léčby, vždy jsem se aktivně ptala jestli dál brát prášky, případně dodržovat klidový režim a i na to, kde čerpat info o tom co těhotné mohou a co ne (mimo jiné i články tady, diskuze s rezervou :D ) Je třeba být trochu iniciativní a zodpovědná za své zdraví a na to, co tě zajímá a trápí se doptávat. ;)
Jinak pnutí v podbřišku je normální (povolování vazů a prokrvení), i nachlazení v počátku (taky jsem měla - tělo si sníží imunitní reakci, aby nevypudilo embryo), ale to jsem vyčetla z internetů, než jsem vůbec došla k doktorce, jinak by mi hráblo.

No pravě, že jsem se ptala hodně. A prostě od doktora čekám, že mě uklidní a ne, že mě bude zastrašovat. To perfektně zvládnu sama :D
Mě by asi stačilo uslyšet - Teď je všechno v pořádku. Ale ani tohle tam nezaznělo… Jen že velikost odpovídá týdnu.

Děkuji za vaši zkušenost. Taky něco najdu na internetu, ale raději bych to uslyšela od doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
16.11.23 12:47
@Ukecaná vevrka píše:
No pravě, že jsem se ptala hodně. A prostě od doktora čekám, že mě uklidní a ne, že mě bude zastrašovat. To perfektně zvládnu sama :D
Mě by asi stačilo uslyšet - Teď je všechno v pořádku. Ale ani tohle tam nezaznělo… Jen že velikost odpovídá týdnu.Děkuji za vaši zkušenost. Taky něco najdu na internetu, ale raději bych to uslyšela od doktora.

Ono ta velikost odpovídá týdnu znamená právě, že je to v pořádku v začátcích.
Má gynekoložka taky nebyla nějak přehnaně nadšená, nebo tak, prostě věděla, že když nebylo vidět ještě ani srdíčko, tak při další kontrole tam nemusí být už nic. Já to věděla taky, že je to pořád nejisté.
Ty první týdny byly pro mne třeba „od jedné návštěvy wc k druhé“, z obav z krvácení a SP. Nebylo to tak, že bych na to myslela neustále, ale kontrolovala jsem pokaždé.
Lékař by tě sice uklidnit měl, ale pokud odpovídá na tvé dotazy ochotně a popravdě, asi bych si zrevidovala svoje vlastní očekávání :)
Také si reviduji, protože nesnáším čekání a od té doby, co jsem těhotná, pořád jen na něco čekám :D Takže se učím z toho nenervovat, protože nechci mít nervní dítě :D (moje mantra momentálně :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
16.11.23 12:49
@Ukecaná vevrka píše:
Mě by asi stačilo uslyšet - Teď je všechno v pořádku. Ale ani tohle tam nezaznělo… Jen že velikost odpovídá týdnu.Děkuji za vaši zkušenost. Taky něco najdu na internetu, ale raději bych to uslyšela od doktora.

Ale on to nemůže říct, protože to neví, musí se vyjadřovat korektně. Stáří odpovídá týdnu, to je dobrá zpráva.

• Citovat
  • Upravit
658
16.11.23 12:56

@Kolicek95 jasny, nemám problém s náklady. Ale třeba účtovat 150 korun za přítomnost manžela u screeningu mi přijde scestné… Všude je to zdarma a ještě dostaneš fotku. A tady doprovod 150, foto 100… Z principu mi to vadí. Navíc jestli ten screening taky odbyde za dvě minuty, jako UZ

Zakázal
syrové maso - ok, je mi to jasny,
cestování - pokud vím, v druhém trimestru to není žádný problém, pokud je všechno v pořádku,
velká fyzická zátěž - OK, ale třeba i venčení psa… to je tak nějak jediný důvod vylézt z domů (pracuju z domů a nejsem velká milovnice procházek navíc teď v zimě)
Sex do 36.t - taky jsem četla, že většina doktorů to naopak doporučuje (co je příjemné mamince, to je příjemné mimču), když není nějaký zdravotní důvod. Do 12t. to pochopí, ale do 36…

Přijdou mi některé ty názory velmi zastaralé. Těhotenství není nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
16.11.23 13:02
@Ukecaná vevrka píše:
@Kolicek95 jasny, nemám problém s náklady. Ale třeba účtovat 150 korun za přítomnost manžela u screeningu mi přijde scestné… Všude je to zdarma a ještě dostaneš fotku. A tady doprovod 150, foto 100… Z principu mi to vadí. Navíc jestli ten screening taky odbyde za dvě minuty, jako UZ

Zakázal
syrové maso - ok, je mi to jasny,
cestování - pokud vím, v druhém trimestru to není žádný problém, pokud je všechno v pořádku,
velká fyzická zátěž - OK, ale třeba i venčení psa… to je tak nějak jediný důvod vylézt z domů (pracuju z domů a nejsem velká milovnice procházek navíc teď v zimě)
Sex do 36.t - taky jsem četla, že většina doktorů to naopak doporučuje (co je příjemné mamince, to je příjemné mimču), když není nějaký zdravotní důvod. Do 12t. to pochopí, ale do 36…

Přijdou mi některé ty názory velmi zastaralé. Těhotenství není nemoc

Za foto platím taky 100 :) Screening je zpoplatněný celý za 1800, partner je už asi v ceně teda, jde se mnou :D
To je nějaká blbost s tím psem a sexem, ne? :D To ti říkal explicitně doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
16.11.23 13:04
@starfish_at_night píše:
Ono ta velikost odpovídá týdnu znamená právě, že je to v pořádku v začátcích.
Má gynekoložka taky nebyla nějak přehnaně nadšená, nebo tak, prostě věděla, že když nebylo vidět ještě ani srdíčko, tak při další kontrole tam nemusí být už nic. Já to věděla taky, že je to pořád nejisté.
Ty první týdny byly pro mne třeba „od jedné návštěvy wc k druhé“, z obav z krvácení a SP. Nebylo to tak, že bych na to myslela neustále, ale kontrolovala jsem pokaždé.
Lékař by tě sice uklidnit měl, ale pokud odpovídá na tvé dotazy ochotně a popravdě, asi bych si zrevidovala svoje vlastní očekávání :)
Také si reviduji, protože nesnáším čekání a od té doby, co jsem těhotná, pořád jen na něco čekám :D Takže se učím z toho nenervovat, protože nechci mít nervní dítě :D (moje mantra momentálně :D)

Asi máš pravdu a problém je v mých očekáváních. Většinu života jsem žila v jiné zemi a zvykla jsem na trochu jiný přístup doktorů. Navíc soukromých. Když pacient je panem. A doktoři udělají všechno pro to, abys zůstala spokojená a vrátila se k nim znovu. V Česku to bohužel tak moc často nefunguje, pak jsou ty hodinové čekáčky a nepříjemní doktoři… Ale chápu, že se musím s tím srovnat

Když dítě bude po mě, tak to bude nervák :D Snad bude flegmoš po tátovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
16.11.23 13:08
@starfish_at_night píše:
Za foto platím taky 100 :) Screening je zpoplatněný celý za 1800, partner je už asi v ceně teda, jde se mnou :D
To je nějaká blbost s tím psem a sexem, ne? :D To ti říkal explicitně doktor?

Těch 1800 je standard. Ale ten doprovod mě dostal…

Ano, mám to na papírku od něj a zrovna tyto body zdůraznil… Právě to byl ten další důvod k mým pochybám. Jako jasný, teď už se psem venku tolik neblbnu a nevalím se s ním na zemi, ale obyčejně ho pustím v poli a on si běhá, já si přemyslím o svém a aspoň dýchám čerstvý vzduch, protože jinak bych z domů ven nelezla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí