Jak ukládat mimi do hacky

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
161
18.1.12 12:12

HACKA

Milé maminky,
chtěla bych Vás požádat o radu -jak ukládat 4 měsíční miminko do hacky. Mám ji novou a zatím se mi nepodařilo syna uložit tak, aby nebyl zkroucený a spíše hlavou z kopce. Možná je to tím, že je pro něj nová, ale zatím je v ní i celkem neklidný. Pořídili jste jí někdo také až později? Zvyknulo si v ní miminko ihned? Syn je hodně plačtivý, špatně spinká, protože ho trápí reflux a koliky. Mohla by mu vadit schoulená poloha?

Moc moc děkuji za rady a případně třeba i fotečku, jak v houpačce spinká vaše miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
18.1.12 12:19

ahojky,jestli te to povzbudi,tak ja neprisla na to jak mam maleho dat do babyvaku od Pecha,i kdyz jsem cetla navod a videla video,malej tam proste nebyl ok,nedokazala jsem ho tam dat spravne,takze babyvak je ve skrini…

drzim pesti,at mas vic stesti a malej je klidnejsi…holky tu urco poradi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
18.1.12 12:20

Ahoj, hacku máme, malá je v ní až od pátého měsíce. Máme také uřvané, málo spící mimčo. Upřímně hacka má své mouchy…ta molitanová podložka dost „cestuje“, jak se mimčo chruje. Doporučuju hodně placatý polštářek pod hlavičku, nejde o to, aby byla hlavička zvednutější, ale aby se u hlavičky rozšířil prostor.
My tam malou dáváme, jen když má divoké spaní v postýlce.
Ono je problém, pokud má mimčo reflux (malá taky měla, ale pomalu mizí), tak potřebuje zvýšenou polohu a to houpání v hačce nevím, zda je ideální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
18.1.12 12:50

Já jsem ve vaku od Pechy nosila malého normálně. Akorát už nevím, jestli jsem ho tam nejdřív dala a pak nasadila babyvak nebo naopak. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
18.1.12 12:57

My máme hacku a ze začátku jsem byla nadšená, jenomže malý mi občas trpí na bolení bříška, prdíky, a v hacce se mu jaksi nelíbí. Ta poloha mu nevyhovuje. Usne mi jedině v postýlce na bříšku, to spí třeba 3 hodiny, ale v hacce vydrží jedině když ho houpeme a i tak pořvává, neusne v ní. Stále doufám, že se v ní naučí spinkat aspoň v době, kdy mu zkončí tohle prdíkové období, tak uvidíme. Taky mám pocit, že je v ní hlavou z kopce, ale už mi to přijde normální, lepší to asi nebude. Zkroucený tam je a má to tak být, tahle poloha by miminkům měla vyhovovat (byly tak i v bříšku, páteř si tím neničí), ale mému malému teda nevyhovuje no.. Ale každé dítě je jiné, tak snad si ji váš malý oblíbí :)

• Citovat
  • Upravit
4856
18.1.12 13:20
RadanaH píše:
ahojky,jestli te to povzbudi,tak ja neprisla na to jak mam maleho dat do babyvaku od Pecha,i kdyz jsem cetla navod a videla video,malej tam proste nebyl ok,nedokazala jsem ho tam dat spravne,takze babyvak je ve skrini…drzim pesti,at mas vic stesti a malej je klidnejsi…holky tu urco poradi :pankac:

Mam stejnej problém s vakem od RedCastle. Nakonec to vyřešila Manduca:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
18.1.12 18:51

my memáme hacku, ale hamaku, zatím tam usnula jednou, snad to bude lepší. taky mi připadalo, že je hlavou dolu, tak jsem tam dala malý polštářek a přes to larisu, připadalo mi, jestli jí není zima odspodu . A chtěla bych, aby tam byla i když je vzhůru, ale zatím je boj, když ji tam dám, myslí si, že bude muset spát a vzteká se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
18.1.12 20:14
Moth píše:
RadanaH píše:
ahojky,jestli te to povzbudi,tak ja neprisla na to jak mam maleho dat do babyvaku od Pecha,i kdyz jsem cetla navod a videla video,malej tam proste nebyl ok,nedokazala jsem ho tam dat spravne,takze babyvak je ve skrini…drzim pesti,at mas vic stesti a malej je klidnejsi…holky tu urco poradi :pankac:
Mam stejnej problém s vakem od RedCastle. Nakonec to vyřešila Manduca:)))

jeee tu bych si prala,ale maly uz neni tak moc nosici…ale manduca he super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kube88
19.1.12 11:45

U nás hacka moc pomohla

Tak za mě a mou malou prcinku dostává hacka jedničku! Mám ji už od narození, protože ju používaly obě ségry na mimča a byly spokojené. Prní měsíc jsem ji tam jen lehce uhoupala a pak ji přendala do postýlky,ještě jsem neměla úplnou důvěru, ale teď v necelých 4 měsících tam spí přes den. Podle váhy mimča tam doporučuju dát nějaké závaží do prostoru jak je matrace a hlavně k nohám, hacka je pak krásně vyrovnaná, není tam vůbec hlavou dolů a houpe se skoro sama. A když mimčo roste, tak to jde poznat, protože se jistící lanko začne natahovat na maximum, tak je potřeba dát menší závaží, aby byl pohyb plynulý a nezasekávalo se to jistící lanko. Pohyb je opravdu plynulý a rozhodně ne trhavý, což by jim neprospívalo. Esterka má teď, 6,3 kg a mám tam závaží 5 kg, takovou činku z nějaké sypké směsi. Jinak děti jsou tam mírně schoulené, to se většinou nelíbí babičkám, ale zvyknou si :) Myslím, že se v postýlce na rovné matraci naspí v noci ažaž. Já jí u usínání vždycky ještě zpívám a většinou do 5 minut sladce usíná. Když je hodně unavená, tak do minuty. Nám hodně pomohla, protože Esterka je takovýto nosící miminko, které by se muselo stejně uspávat na balóně nebo v náručí a pak opatrně překládat do postýlky, což je už v tomhle věku nereálné bez toho aby se vzbudila… Večer usínání praktikujem bez problémů od 3 měsíce bez hacky, usne po kojení u kolotoče s tichou hudbou a promítáním na strop :potlesk: bála jsem se,že to bez houpání nepůjde, ale hned druhý den usla do 5 minut, ani jsem ji nechovala, takže super! Ale chce si to na hacku zvyknout. Známé z okolí nechápou, že mi spí 3-4× denně 1-1,5 denně, jim děti nespí tak pravidelně a dlouho.
Ježiš to jsou zase ty moje romány… tak končím, přidám fotky naši spokojené princezničky. Myslím si, že hacka je vhodná už od narození na pohupování a sklidnění a od 2-3 měsíců na normální běžné denní spaní, na noční mi to příjde divné, to na ni radši lépe vidím. Jo a ještě doporučuji hacku z nějaké tmavší látky, líp se jim tam spí. Já mám červenou a zevnitř to vypadá jako v bříšku si myslím :D Tak končím…

• Citovat
  • Upravit
344
23.1.12 21:34

mame hacku od narozeni a mam v ni maly polstar. Takze je ve vyvysene a rovnejsi poloze. Pres den spi mala jen v ni. Nevim co bych si bez ni pocala, je to uzasna vec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
29.1.12 16:31

milé maminky, moc Vám děkuji za rady. Zatím se synovi v hacce líbí jen chviličku, ale třeba si na ní zvykne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
26.2.12 19:52

Babyvak v zimě

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s nošením miminka v babyvaku v zimě??(máme od Pechů)Ne pod bundou :think: dá se vložit ve fusaku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.2.12 19:57

Zkoušela jsem babyvak jednou a dítě ve fusaku bych tam nenavala ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
26.2.12 20:02
Alpaka píše:

hmm.. :nevim: zatím jsem ho používala jen po doma ,ale teď pojedeme na hory a s kočárem se tam moc nechytnu.Přemýšlela jsem dát malou do vaku, ale jak ji obléct když se mi pod bundu nevejde??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.2.12 20:10
karlle píše:
Alpaka píše:
hmm.. :nevim: zatím jsem ho používala jen po doma ,ale teď pojedeme na hory a s kočárem se tam moc nechytnu.Přemýšlela jsem dát malou do vaku, ale jak ji obléct když se mi pod bundu nevejde??

Nějakou menželovu bundu?
Mě přijde, že v zimně dítě neoblečeš dost tak, abys měla jistotu, že mu bude teplo a do babyvaku se vešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí