Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@goldenka No ono těch vzorů na klučičí moc není - spíš se to dá vyřešit těma aplikacema, já teď dělala housenkovou pro kluka a chystám se na další, ale základ z teplejší příze. Mimochodem: zapomněla jsem pochválit tvoji čepičku na malýho - je krásná, jsi šikulka
![]()
Já bych asi udělala klasiku dlouhý sloupky z teplejší příze - třeba z toho merina a pak to vyřešila nějakou aplikací - ono toho moc vymyslet nejde a ty moc vzorovaný vypadají spíš pak jak na holčičku. a nebo pak ty ušanky, co jsou na mmb - ty jsou skvělý a jdou i na kluky i na holčičky, třeba něco takovýho: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé tta ušanka vypadá super… jen mě u poslední čepička moc nesedí ta placka a celkově potom ta čepička nesedí perfektně na hlavičce, jaké je to počítání aby jsem věděla jak vypočítat tu placku a kdy pak začít jet rovně? jsem z toho tele, a furt to háčkuju od oka, což asi není moc dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ty vzory z toho jsem taky pako asi bych potřebovala v okolí někoho kdo háčkuje a naučí mě to osobně
třeba mě nejde do hlavy jak uháčkovat třeba takovej koník co je na mmb z těch popisů a zkratek jsem blbá… a nebo je nějaký časopis s návodama a vysvětlivkama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenulina1979 píše:
Jé tta ušanka vypadá super… jen mě u poslední čepička moc nesedí ta placka a celkově potom ta čepička nesedí perfektně na hlavičce, jaké je to počítání aby jsem věděla jak vypočítat tu placku a kdy pak začít jet rovně? jsem z toho tele, a furt to háčkuju od oka, což asi není moc dobře
Ten základní vzoreček je obvod hlavičky děleno 3,14 - vyjde ti číslo, což by měla být velikost placky, jakmile toho dosáhneš, už se nepřidává. Dobře je to vysvětlené a jednoduchý návod na čepičku je tady: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju a nevíš jak na ty ušanky? já jsem z těch návodů blbá
t ušanka s pejskem je užasná i ty pro holčičky ale jak na to já dovedu jen dlouhé sl. a krátké
jinak malej měl v porodnici čepičku úžasnou a vypadal v ní kouzelně jen nevím jestli byla pletená nebo háčkovaná a jestli by se dala udělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uháčkovala jsem obdelník-pytlík na mobil. Jak ho zháčkuji dokupy? Nebo se to musí sešít jehlou? Už jsem kolikrát narazila na to, že se zháčkovává, ale nevím jak nato.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka goldenko přehneš jak potřebuješ, vezmeš háček a přízi, píchneš do očka jedné strany a propíchneš očko i u druhé strany nabereš přízi a vše protáhneš, jako bys měla pouze další řadu jedné vrstvy, pak opět píchneš do očka obou stran nabereš přízi a protáhneš ((-: je to jednoduché. neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro kamarádku na miminko, je to z merina, ta zelená je ve skutečnosti hezčí. Neví co čekají, takže barvička neutrál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka Jsi šikula, je to moc pěkný, to zelenkavý merino mám nachystaný pro synovce, je v reálu fakt moc pěkný.
Já dodělala včera sovičkovou a dělala jsem další na to vítání občánků, jak jsme se tu o ní bavily, tak hážu fotky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ája 35 Krásný, ale bohužel holčičí, asi si budeme muset pořídit holčičku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, měla jsem na vás dotaz ohledně merino vlny - jak se potom udržuje? předpokládám, že na klasické praní v pračce to asi nebude co ![]()
jinak děkuji za odkaz na ušanky, už je jedna hotová ![]()
právě ty ušanky jsme chtěla dělat z merina ale bojím se, jak je pak „prát“… vím že na prdelce vnáčky se lanolinují a neperou, tak nevím jak je to s čepkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibbu mám zkušenost jen s merinem od vlnapu, čepky peru normálně v ruce v perwolu a pak aviváž, nebo vyprat v šamponu 2v1 (nebo šampon a kondicionér)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám další stupidní dotaz.
Budu háčkovat tu ušanku, když to pak obháčkuji krátkými sloupky, tak kdysi jsem to zkoušela a jak jsou boky těch klapek tak mě to obháčkovat nešlo, jakoby se ta příze vytahovala do stran a vlastně mě to dělá ikdyž obháčkovávám aplikace. Jak tam není to očko do kterýho by se píchalo, ale je tam jen ta boční nit tak se to vytahuje…
Nevím jak líp to popsat, snad mě někdo pochopíte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit