Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@prcekniky Taky mám doma muže-pannu, sama jsem blíženec a cholerik a, no, je to s náma těžký.
Naprosto nechápu jeden jeho sklon - věčně si stěžuje, že jsem vzteklá, ale když přijde sám naštvanej už z práce a vidí moje (výjimčeně) dobré rozpoložení, nevím proč ho většinou posedne pud mi do něj šlápnout. Začne rejpat kvůli blbostem a vydrží to tak dlouho, dokud mi nedojde úsměv a trpělivost a nevyjedu na něj. Pak protočí oči a se slovy: „Teda ty máš zase dneska náladu!“ se okamžitě hodí do pohody, a zatímco já běsním, on je za chudáka postiženýho vzteklou ženou. ![]()
@Bersaba píše:
@prcekniky Taky mám doma muže-pannu, sama jsem blíženec a cholerik a, no, je to s náma těžký.Naprosto nechápu jeden jeho sklon - věčně si stěžuje, že jsem vzteklá, ale když přijde sám naštvanej už z práce a vidí moje (výjimčeně) dobré rozpoložení, nevím proč ho většinou posedne pud mi do něj šlápnout. Začne rejpat kvůli blbostem a vydrží to tak dlouho, dokud mi nedojde úsměv a trpělivost a nevyjedu na něj. Pak protočí oči a se slovy: „Teda ty máš zase dneska náladu!“ se okamžitě hodí do pohody, a zatímco já běsním, on je za chudáka postiženýho vzteklou ženou.
Hádáme se jen kvůli blbostem a z 90% je to úklid. Ale už se i stalo, že mi manžel tvrdil, že mám jeho velký techničák od auta (ani nevím, že existuje nějaký velký techničák když nemám řidičák), tak jsem mu řekla, že ho má určitě jeho matka. Dokázal o tom mluvit 3 hodiny, že jsem mu ho ztratila! Pak zvedl telefon, zavolal jí a zjistil, že ho má opravdu jeho matka, néé asi. nakonec jsme se tomu zasmáli, ale jako u blbých, fakt.
A o tom bych mohla napsat knihu…
Nejvíc mě naštve, když mi řekne, ať mu dám už pokoj, to vyletím ještě víc…
Jsme Kozoroh a Lev, prý se nesneseme, jen vyjímečně, asi je to buhužel pravda, zjišťuji.
Nevyčítejte mi, že řeším blbosti, ale chtěla bych vědět, zda by vám na příteli/manželovi vadily tyto věci.
Často mi někam,,zdrhá´´, ne přímo zdrhá, ale když jsme třeba na plese, zvedneme se od stolu a jdeme se podívat dejme tomu k baru, já jdu jako první, vyberu jednu z cest, po chvilce se ohlédnu a on nikde. Aź po větším pátrání zjistím, že jde jinou cestou, protože je prý kratší. (Možná tak o 5 kroků…) Neštvalo by vás to? Kdyby šel první on, ani by mě nenapadlo vydat se jinudy.
Nebo jsme byli na horách na velké chatě se známými, šli jsme se za nimi podívat z vrchního patra do přízemí, taky jsem šla první a když jsem sešla, on nikde. V prostředním patře šel zkontrolovat rádio…Ale to mi to nemohl říct?
Vím, že to jsou drobnosti a jinak je to dobrý chlap, mě by jen zajímalo, jestli by vám to také vadilo, já už kvůli tomu posledně vybouchla, tak jestli nejsem hysterka.
Anonymitu prosím zachovat, někdy mi sem kouká a nemusí vědět že ho tu takto pitvám ![]()
Ono to v konečném důsledku vypadá, že zdrháš ty
. Jdeš první, on se někde zdrží, ty dojdeš, on ne = zdrhla si mu
. Mi by to nevadilo, proč, však určitě pak dolů došel ne? Nejste siamská dvojčata, tak prostě každý jdete svou trasou. Jestli Ti to vadí, nech ho chodit první a je po problému.
Tak chodte vedle sebe a ne za sebou
fakt resis blbosti. Kvůli tomuto bych se fakt nehadala…
Mi by to taky vadilo. To, že člověku vadí i tyto drobnosti, přece neznamená, že neví, že skutečné problémy jsou úplně jinde, ne?
Já to chápu tak, že když jsem v cizím prostředí, kde jsme ve dvojici, vnímám to podvědomě jako ochranu a projev galantnosti a zájmu, že mě tam muž nenechá samotnou - jít spolu od stolu k baru, kde budu pak koukat, kde je, je nepříjemný, a měla bych pocit, že muž ke mně není pozorný, což by mi prostě vadilo.
Tě chápu.
@Anonymní píše:
Nevyčítejte mi, že řeším blbosti, ale chtěla bych vědět, zda by vám na příteli/manželovi vadily tyto věci.Často mi někam,,zdrhá´´, ne přímo zdrhá, ale když jsme třeba na plese, zvedneme se od stolu a jdeme se podívat dejme tomu k baru, já jdu jako první, vyberu jednu z cest, po chvilce se ohlédnu a on nikde. Aź po větším pátrání zjistím, že jde jinou cestou, protože je prý kratší. (Možná tak o 5 kroků…) Neštvalo by vás to? Kdyby šel první on, ani by mě nenapadlo vydat se jinudy.
Nebo jsme byli na horách na velké chatě se známými, šli jsme se za nimi podívat z vrchního patra do přízemí, taky jsem šla první a když jsem sešla, on nikde. V prostředním patře šel zkontrolovat rádio…Ale to mi to nemohl říct?Vím, že to jsou drobnosti a jinak je to dobrý chlap, mě by jen zajímalo, jestli by vám to také vadilo, já už kvůli tomu posledně vybouchla, tak jestli nejsem hysterka.
Anonymitu prosím zachovat, někdy mi sem kouká a nemusí vědět že ho tu takto pitvám
Já Te chapu
každý má takovou blbost, který ho na druhém štve. A nejen na partnerovi, na každém, s kam dlouho zijes. Rodiče. Dětmi. Sourozenci. Mé štve, že partner nedokáže zastavit, když jsme na výlet a věci z baglu si musím brát v poklusu. Když Ho vyslovne pozadam, ať zastavi, dela u toho ksichty, otočí o či a tak. A je toho více. A jemu taky vadi spousta drobnosti na mě. Třeba furt prudí, že sypu kafe do kávovarů tam, kde se občas částečne vysype. Vždycky řeknu no joooo. ![]()
Jé mě přítel zdrhnul oknem zpátky do hospody…to mi vadilo, ale tohle opravdu ne. Nech ho chodit prvního ![]()
Chodím jako druhá a cestou k baru na plese se dost často stává, že mě zastaví někdo známý, abychom se pozdravili. Co jsem si všimla, manžel na baru s tím problém nikdy neměl - vždycky našel někoho, s kým si tu skleničku mezitím dal (než jsem tam došla). ![]()