Halloween v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2325
24.10.14 17:02

Já dýně pěstuju na poli takže zásobuju i rodinu, dlabat je budeme zítra hlavně kvůli dětem.

Mám i výzdobu z různě barevných dýní a když jsem je nabízela mámě naprosto opovržlivě se na mě podívala že to se jako ještě dělá?? 8o že to měli na podzim za okny celé dětství a to o Halloweenu neměla ještě ještě ani páru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.10.14 17:12

Dlabali jsme dýni, udělali polívku a děti se zabavili a mají doma svítící strašidlo, říkám jim, že budou dušičky a že je to jen podzimní dekorace. Halloween neslavíme a ani to nebudeme zavádět. To není český svátek. Pokud někdo zaťuká pro sladkosti tak řeknu, ať přijde na Velikonoce s pomlázkou a kdyby mi na okna někdo hodil vejce tak to by asi viděl :cert: kdyby to jen šlo, poslala bych psy, ale bohužel to nemůžu, to by byl prů. er jako vrata :roll: Halloween, Santa Claus a Valentýn NESLAVÍME - je to jen trapná záminka pro obchodníky, mě se to nelíbí, přijde mi to trapný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.10.14 17:38

@CokeLady hele já to celý ani nečetla a jestli to má někdo rád a slaví to, tak proč ne. Ať si každej dělá co chce a žije si svůj život po svým. Já zase miluju ošklivé počasí, déšť a to taky většina lidí nemusí :mrgreen: mě je celkem fuk kdo co slaví, napsala jsem jak to beru já. Jak to máš ty nebo kdokoliv jiný je mi volný… jen neotevřu koledníkům, protože když to neslavím, nebudu mít logicky ani nic připravenýho. Jestli něčí děti budou koledovat, tak by si asi rodiče měli domluvit lidi ke kterým je pošlou, aby měli děti jistotu, že něco dostanou. Asi bude víc lidí jako já, že to neslaví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
24.10.14 18:45

@Mrs.GSdog Já jsem to psala o pár příspěvků výš a myslim, že stejně to myslí i @CokeLady, že spousta lidí odsuzuje např. zmíněný halloween, protože je to přece americká opičárna a já budu slavit jen české svátky a přitom drtivá většina lidí slaví třeba ty vánoce, které jsem uvedla jako příklad a přitom vánoce taky nejsou žádnou českou tradicí. Mě osobně je taky šumák kdo co slaví, jen se mi nelíbí tohle uvažování, že budu slavit jen české svátky, které ve výsledku původem české taky nejsou ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.10.14 19:52

@barca93 Tak s tím souhlasím, já osobně spíš slavím jen to, co se líbí slavit mě a né jen české svátky, popravdě ani Velikonoce mě moc neberou, ale jsou takovým začátkem jara, tak jsou prostě pro MĚ hezké. A hlavně já tu diskusi ani nečetla, jen zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
25.10.14 08:24

@CokeLady
Krásná fotka!
Včera jsem viděla v Lidlu dýně na vyřezávání na Halloween, ale jedna stála 70 Kč. :cert: :roll:, takže nic, asi koupím jen tu malou nějakou hokkaido, z které vařím dětem polívku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
25.10.14 08:56

Ahoj holky. já vám nevím, když něco vidíte v americkém filmu, neznamená to nutně, že se jedná o Emerický svátek :lol: :lol:

Halloween se mě osobně moc líbí - jak už tu někdo psal, ráda přivítám jakoukoli výmluvu k oslavě! hezkých zvyků není mnoho a proč si neudělat „dobře“ podzimní výzdobou?
já osobně jsem koupila dýni jako „kráva“ a už teď nevím, co s tím vnitřkem udělat :lol: :lol: a proč ne..
ukamenujte si mě klidně, ale na Díkuvzdání dělám kachnu (krůta nám nechutná :mrgreen: ), další důvod se pěkně nadlábnout, ať už to slavíme nebo ne (třebaže víme, že není co slavit), ale zase je to vybočení ze stereotypu… :mavam: :mavam:

nikomu to nenutíme, nikdo to neví a my se nadlábnem, tak proč ne? když se před rodinou zmíním, tak max nevěřícně zakroutí hlavou, ale ještě nás nevydědili… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
25.10.14 09:21

Americký svátek odsuzuje kdekdo, ale většina čumí na jejich seriály, nadšeně vozí jejich oblečení, jezdí jejich autama…no já nevim.
„Neslavíme, ale dlabeme dýně. Je to americký a to my neradi.“…proč je nedlabete jindy? :lol:
Já neslavím třeba ani Velikonoce, jsou mi protivný. Ale máme syna, tak asi budeme časem muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
25.10.14 17:40

@CokeLady @barca93 vidím to úplně stejně. Prostě hysterie kvůli americké, ruské nebo jiné tradici.
Tak třeba ježíšek, už jako malá jsem si ho představovala asi jako dědu mráze, no blbá zmasírovaná ruskou propagandou, když jsem byla větší a už na něj nevěřila, symbol vánoc pro mě představuje opět děda s plnovousem, úsměvem v červeným oblečku. Rozhodně mě nikdy ani nenapadlo, že ježíšek by mohl být miminko! Jsem asi od základu zkažená :mrgreen: a jsem za to ráda.
@Anael já ty prachy obětovala, dlabala se luxusně a vypadá skvěle.
Dneska jsme měli k obědu blbé české šunkofleky, ale použila jsem komerční těstoviny ve tvaru netopýrů, dýní a nevím čeho ještě. Amaloš si chrochtá blahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
27.10.14 07:56
@Kačkerezáda píše:
@CokeLady @barca93 vidím to úplně stejně. Prostě hysterie kvůli americké, ruské nebo jiné tradici.
Tak třeba ježíšek, už jako malá jsem si ho představovala asi jako dědu mráze, no blbá zmasírovaná ruskou propagandou, když jsem byla větší a už na něj nevěřila, symbol vánoc pro mě představuje opět děda s plnovousem, úsměvem v červeným oblečku. Rozhodně mě nikdy ani nenapadlo, že ježíšek by mohl být miminko! Jsem asi od základu zkažená :mrgreen: a jsem za to ráda.
@Anael já ty prachy obětovala, dlabala se luxusně a vypadá skvěle.
Dneska jsme měli k obědu blbé české šunkofleky, ale použila jsem komerční těstoviny ve tvaru netopýrů, dýní a nevím čeho ještě. Amaloš si chrochtá blahem.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.10.14 16:01

Halloween

Nevíte kde koupit dýně na dlabání(v Praze)?Nějak je nemůžu sehnat. :D Všem díky za odpověď. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
26.9.16 13:21

Chtela bych ozivit toto tema, kdo z vas tedy si vyzdobi byt dynemi atd? Me se tyhle ruzne dekorace libi. Ted mam az moc casu a chtela bych si uz s tim pohrat, kord kdyz v obchodech jsou uz ty blbinky na halloween(stejne si uzivam i Vanoce a Velikonoce) ale zatim mi to prijde brzo, i kdyz podzim uz je. Kdy si tedy zacnete hrat s dekoracemi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
26.9.16 13:25

NIkdy:-DDDDDDDD Neresime zadne svatky a je svaty klid a pokoj! :D :D :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
9880
26.9.16 13:50

@čolíto93 já mám venku už dýně-okrasné a budem dlabat dětem a večer zapálíme… ale.. já si to pamatuji z dětství a pochybuji, že to mělo něco společného vyloženě s tímto svátkem.. Teda u nás máme dýně jako podzimní dekoraci, takže venku mít budu a chceme vydlabat a dát svíčku, ale taky to neberem podle svátku, prostě takové oživení podzimu..
Jinak domů nic nechci… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
26.9.16 13:51

@čolíto93 něco málo zdobím před dům. Spíš květin. vazba+dýničky. Hodně se inspiruji na pinterestu. Nyní má Kaufland velké dýně po 35 kč, taky jsem jednu zakopupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí