Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký pod večer Vám všem.
Hodně se setkávám s frází „jsem hlavně maminka“ nebo „jsem hlavně matka od rodiny“ a teď jsem se setkala s frází „myslela jsem, že jste maminka“… Prosím Vás co to má znamenat? Mám takový pocit, že když se někdo brání, tak použije tuhle trapnou frázi.. Jakože jsem hlavně maminka od rodiny, a proto si mlžu dělat co chci a všichni mě musí chápat.
Už mi tak připadá že „maminka“ rovná se „blb.ka“.. Tím se nechci nikoho dotknout.
Já jsem především žena a zároveň matka, manželka, dcera, kamarádka atd atd.. Nejsem teda hlavně maminka od rodiny! ![]()
Pro některé ženy je mateřství zřejmě smysl života, tak to chápu já. Pak se nemůžou divit, když se podobně prezentují na pracovním pohovoru, že je případný budoucí zaměstnavatel ponechá jen v roli té maminky, nikoliv své zaměstnankyně ![]()
V jake situaci jsi to slysela? Ja to nikdy od nikoho neslysela
z toho prispevku neni jasny kontext
Jsem na matersky tak jsem ted predevsim matka
ja to ale vubec nechapu, jak je to mysleno, co te na tom stve a za pet let jsem to nikdy neslysela ![]()
A proč kvůli takové věci zakládáte diskuzi?
Přijde mi to zbytečné, je to jen váš názor ![]()
Nechápu jak je to myšleno, jedno vím určitě, hlavně spisovatelka nejsi ![]()
Dostala jsem takovou destičku na které je napsáno „Mě už nic nerozhodí, jsem MATKA“
A chápu to asi nějak takhle:
Podle mě je to hlavně výmluva a záminka. Taky znám jednu (díky Bohu, že jen jednu) takovou. Ta tyhle fráze používá v různých situacích:
Pro mě je mateřství přirozená součást života, ne nějaká výsada nebo období, kdy nemusím dodržovat pravidla, co dříve jo.
Už mi tak připadá že „maminka“ rovná se „blb. ka“.. Tím se nechci nikoho dotknout.
Já jsem především žena a zároveň matka, manželka, dcera, kamarádka atd atd.. Nejsem teda hlavně maminka od rodiny! ![]()
A pointa? Někdo se ptal?
Záleží na tom, v jakém kontextu to je použité. Musí to dávat trošku smysl, pač jinak tady nikdo moc nechápeme, vocogou ![]()
Jasně musím k tomu napsat situace
![]()
Strhne se někde nějaká diskuse (já se neúčastním),kde „maminka“ napíše něco co není pravda, někdo ji tam napíše, že je to jinak a odpověď je : Tak já nevím, jsem hlavně matka od rodiny. Další situace, někdo přijde někam pozdě, na sraz prodeje, a když si paní stěžuje, že tam nepřišla nebo tak, opět je odpověď Jsem hlavně matka od rodiny a musela jsem to a to. A teď věc co se týká trochu i mě. Komentovala jsem něco, a jedna matka mi napsala do zpráv, něco nepěkného k tomu příspěvku, tak jsem ji napsala ať mě neobtěžuje, že se klidně může vyjádřit veřejně. A zase odpověd „myslela jsem, že jste maminka“ (Prosím nejedlo se o žádný kontroverzní příspěvek, hodně lidí se mnou sdílelo tentýž názor)
No, ale s tou to frází se setkávám hodně často, a docela mi vadí.
Má sestra velmi ráda používá… ale já mám 2 děti. Omlouvá tím v podstatě vše
Tak jsem jí na to kolikrát odpověděla, at si požádá o invalidní důchod, když mít 2 děti je taková zátěž.
Co se týká „matek generálek“ - tyhle móresy měla kdysi mladší kolegyně v práci - ze své pozice matky tří dětí měla tendence všechny stavět do latě a strašně se jí dotklo, když jí bylo řečeno, aby si vychovávala svoje děti a ne dospělé svéprávné lidi na pracovišti…
A pak další skupina - „ale já jsem matka“ - jako reakce, že by dotyčná měla mít nějaké výhody. Nějak zapomněla na to, že to bylo její rozhodnutí stát se maminkou a ostatním po tom nic není, jak to ona má…
Jinak naštěstí většina maminek jsou normální ženy ![]()