Halloween v ČR

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7797
23.10.14 12:49

Halloween v ČR

Ahoj všichni :mavam:
Dnes jsem si všimla v letácích, že se prodávají kostýmy, tašky a košíčky na sladkosti na Halloween. K tomu i tematické sladkosti…
Opravdu se u nás někde v ČR chodí od domu k domu a sbírají se sladkosti? :nevim: Slaví se u vás někde tento svátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
23.10.14 12:58

@JayLee
Dýně dlabeme taky, protože se mi to líbí, ale nevím nevím, co by řekli sousedi, kdybych tam poslala syna převlečeného za kostru pro čokoládu, jinak že jim hodí vajíčka na auto :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.10.14 12:58

U nás se to také zavádět nebude :evil:
Stačí, když přetrpím dlabané dýně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
23.10.14 12:59

Ne, neviděla. Ale v rámci šetření zavedu :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
23.10.14 13:00

@Anael
Ne, to jsem nikde nezažila, ale slavení by mi nijak nevadilo. Je to prostě jen určitá tradice v předvečer svátku Všech Svatých. My jen jdeme zapálit svíčky na hrob, jinde do prožívají víc.

• Citovat
  • Upravit
72725
23.10.14 13:01
@Anael píše:
Dnes jsem si všimla v letácích, že se prodávají kostýmy, tašky a košíčky na sladkosti na Halloween. K tomu i tematické sladkosti…
Opravdu se u nás někde v ČR chodí od domu k domu a sbírají se sladkosti? :nevim: Slaví se u vás někde tento svátek?

u nás určitě ne, nikdy jsem nikoho neviděla.. jediné, co děláme, tak dlabem dýni.. ale to jen proto, že je to pěkné, baví to mladého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378

U nás se taky nechodí, ale výzdobu apod. doma máme, protože se mi to líbí a dýně apod. jsou pěkně barevné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961

Tak u nás se neslaví a nikdy jsem tedy neviděla nikde chodit děti koledovat, to je asi veskrze velikonoční zvyk. Maximálně se zdobí obydlí dýněmi a jablky, ale to se mi líbí - z čistě dekoračního hlediska to k období podzimu patří.

Ale na druhou stranu chápu lákavost tohoto zvyku, třeba mexické salva el muertos - je to také veselý svátek se sladkostmi a mystikou.

U nás jsou „jen“ dušičky, které chápeme my, jakožto dospělí, ale dětem to smrt nepřiblíží, je to pro ně pruda… takže chápu, že rodiče to chtějí dětem zpestřit a nic zlého na tom nevidím :)))) Beru to jako drakiádu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
23.10.14 13:03

Teď si vemte tu situaci, že na vás večer někdo zazvoní, otevřete a tam banda upírů :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
23.10.14 13:04
@Anael píše:

Můj syn 6 let neustále mluví o Halloweenu a jestli ho budeme slavit. V každém obchodě, jak vidí ty dýně, tak to chce koupit, neustále maluje dýně, už je máme na dveřích, v Německu jsem mu koupila kostým, je z něj úplně nadšený, z družiny přinesl vzkaz, že má mít 31.10 s sebou kostým, tak ho aspoň užije, doma si zapálíme svíčku za mou maminku, jeho babičku, kterou bohužel nikdy nepoznal a kdybych neměla doma tolik krámů, tak bych mu i jednu tu dýni koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 13:06
@Anael píše:

Tak u nás, mezi známýma a kamarády jsme to pojali jako maškarní party s dobrým jídlem, pitím a zábavou a scházíme se parta asi 20 lidí (včetně děcek), nikdo neví jakou kdo má masku (rok od roku lepší) a jsou i dobré trapasy - sousedé se navzájem nepoznávají :mrgreen:.
Letos to bude už počtvrté a moc se všichni těšíme.
Prosím o zachování anonymity - dík.

• Citovat
  • Upravit
Menora
23.10.14 13:06
@Anael píše:
Teď si vemte tu situaci, že na vás večer někdo zazvoní, otevřete a tam banda upírů :lol: :lol: :lol:

No co co, vyhrabu čokoládu a bonbóny a dám jim to do košíku :lol:

• Citovat
  • Upravit
8036
23.10.14 13:09
@Anonymní píše:
Tak u nás, mezi známýma a kamarády jsme to pojali jako maškarní party s dobrým jídlem, pitím a zábavou a scházíme se parta asi 20 lidí (včetně děcek), nikdo neví jakou kdo má masku (rok od roku lepší) a jsou i dobré trapasy - sousedé se navzájem nepoznávají :mrgreen:.
Prosím o zachování anonymity - dík.

To je náhodou super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 13:16
@carola píše:
To je náhodou super. :palec:

Je, vždycky se přitom parádně vyblbnem. :mrgreen: Škoda, že v rámci zachování anonymity sem nemůžu dát nějaké společné foto, ale aspoň sem dám moje - můj loňský kostým, snad to nikoho nepobouří. :lol:

• Citovat
  • Upravit
33916
23.10.14 13:19
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity - dík.

to se mě náhodu moc líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí