Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@CokeLady @barca93 vidím to úplně stejně. Prostě hysterie kvůli americké, ruské nebo jiné tradici.
Tak třeba ježíšek, už jako malá jsem si ho představovala asi jako dědu mráze, no blbá zmasírovaná ruskou propagandou, když jsem byla větší a už na něj nevěřila, symbol vánoc pro mě představuje opět děda s plnovousem, úsměvem v červeným oblečku. Rozhodně mě nikdy ani nenapadlo, že ježíšek by mohl být miminko! Jsem asi od základu zkažená
a jsem za to ráda.
@Anael já ty prachy obětovala, dlabala se luxusně a vypadá skvěle.
Dneska jsme měli k obědu blbé české šunkofleky, ale použila jsem komerční těstoviny ve tvaru netopýrů, dýní a nevím čeho ještě. Amaloš si chrochtá blahem.
@Kačkerezáda píše:
@CokeLady @barca93 vidím to úplně stejně. Prostě hysterie kvůli americké, ruské nebo jiné tradici.
Tak třeba ježíšek, už jako malá jsem si ho představovala asi jako dědu mráze, no blbá zmasírovaná ruskou propagandou, když jsem byla větší a už na něj nevěřila, symbol vánoc pro mě představuje opět děda s plnovousem, úsměvem v červeným oblečku. Rozhodně mě nikdy ani nenapadlo, že ježíšek by mohl být miminko! Jsem asi od základu zkaženáa jsem za to ráda.
@Anael já ty prachy obětovala, dlabala se luxusně a vypadá skvěle.
Dneska jsme měli k obědu blbé české šunkofleky, ale použila jsem komerční těstoviny ve tvaru netopýrů, dýní a nevím čeho ještě. Amaloš si chrochtá blahem.
Nevíte kde koupit dýně na dlabání(v Praze)?Nějak je nemůžu sehnat.
Všem díky za odpověď. ![]()
Chtela bych ozivit toto tema, kdo z vas tedy si vyzdobi byt dynemi atd? Me se tyhle ruzne dekorace libi. Ted mam az moc casu a chtela bych si uz s tim pohrat, kord kdyz v obchodech jsou uz ty blbinky na halloween(stejne si uzivam i Vanoce a Velikonoce) ale zatim mi to prijde brzo, i kdyz podzim uz je. Kdy si tedy zacnete hrat s dekoracemi vy?
NIkdy:-DDDDDDDD Neresime zadne svatky a je svaty klid a pokoj!
![]()
@čolíto93 já mám venku už dýně-okrasné a budem dlabat dětem a večer zapálíme… ale.. já si to pamatuji z dětství a pochybuji, že to mělo něco společného vyloženě s tímto svátkem.. Teda u nás máme dýně jako podzimní dekoraci, takže venku mít budu a chceme vydlabat a dát svíčku, ale taky to neberem podle svátku, prostě takové oživení podzimu..
Jinak domů nic nechci… ![]()
@čolíto93 něco málo zdobím před dům. Spíš květin. vazba+dýničky. Hodně se inspiruji na pinterestu. Nyní má Kaufland velké dýně po 35 kč, taky jsem jednu zakopupila
@Janasas ja to prave beru jako hlavne podzimni dekorace, akorat bydlim v panelaku, tak si to chci dat do bytu. Jen nechci byt prave za blazna kdyz dost lidi ma dyne atd spojeny hlavne s halloweenem a ten je za dlouho
Jo my už byli minuly týden ve skolce to jsme dělali společně s deckama, mimino v kočárku.
A doma mě to ceka ještě. Loni jsem měla takhle jednoduše.
Mi to pomaha, pac nesnasim ty podzimní/zimní měsíce a takhle mi pomůže se navnadit a přežít ten čas.
Navíc decka mají radost. Tak proč by ne. Ale my máme i vánoční povleceni se sobama a deckam vesime puncochy, líbí se nám.
@čolíto93 tak to spoj s nějakým vřesem, nějakýma šípkama, kaštanama, nebude to působit jak.. jako kdybych dala samé svíticí dýně v klobouku atd. tak asi jo no ![]()
@Janasas tak to sem i uvažovala že si venku nasbírám nějaký kaštany, šípky, jeřabiny, barevné listí. Jen sem právě nevěděla moc kdy začít.
@čolíto93 unás mají už v květinářství udělané misky a lidi si už kupujou.. Já jsem si už dala taky jeden vřes a k tomu malé krasné dýněčky…
Já si mylsím, že už pomalu můžeš, tak zase někdy v listopadu se už dělají předvánoční, tak aby to taky cvhíli zůstalo ![]()
@Janasas to jo vanocni se u nas budou delat posledni tyden v listopadu aby na advent to bylo pripraveny. Letos to budu mit ztizene, takze hezky pomalu polehoucku ![]()
Upřímně řečeno, z některých příspěvků tady uplně teču… jak jsou dnes lidé tak lehounce manipulovatelní. Jestliže někdo slaví konec keltského roku strašidelným xichtíkem, je to jeho věc. Ale to, co jede pod pojmem Halloween ted nemá obdoby a lidé si absolutně neuvědomují do čeho svoje děti močí. Sama za sebe. Nevidím jediný důvod, proč bych měla dělat dětem prču z toho, jak se uděláme ošklivými, především je tím myšleno vnímání, chování, prožívání - i onen balast „trick or treat“. V tomto směru jsou ony „nenáviděné“ dušičky nesrovnatelně lepší - mají smysl. Udělejte nebo dovolte pubescentnímu děcku halloween
po sérii letitých příprav Vám tuším nabídne i dost dobrý welcome lektvar. Když to shrneme, hlasuju proto, aby ateisté neměli žádné svátky. Jen světské, třeba 28.říjen a tak:) Pak tady totiž vedou ony intelektuální debaty, jestli je lepší Santa, Ježíšek, nebo MIkuláš, jestli jsou Velikonoce feminní nebo gendrově vyvážený… a podobný nesmysly, zatímco skutečnost jim protéká mezi prsty. Chcete slavit strašidlo? TAk do toho, jako zodpovědní rodiče sami za čas uvidíte, jaké mohou být výsledky.
@Effelein mě to přijde docela přehnané.. já fakt neznám nikoho, kdo by jakoby- slavil, oslavoval tento svátek..
To, že si někdo vydlabe dýni přece nic neznamená.. Hromada lidi to nedělá, aže by slavily strašidlo, ale je to podzimní dekorace…
A teda neznám nikoh, kdo by si v domě udělal, klasiku ameridkou, že by tam udělal nějaké krvavé strašidla atd..