Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Co myslíte, že jsem dnes uvařila rodince na oběd? ![]()
Ano, byly to ony!
Jestli budu mít čas, dám sem i fotku… Povedly se skvěle. Koupila jsem ty „v pytlíku“ od značky Naturana (v Tescu byly právě i v akci), termizovanou bryndzu a anglickou slaninu. Došlo mi, že už jsem je opravdu dlouho nedělala… Možná cca 2 roky… Děti si je daly jen se slaninou - bryndzu ochutnaly, ale víc jí nechtěly…
Kdo tady také vařil halušky? Jak jste je dělali?
Tak já jsem si kdysi našla někde jeden recept a když jsem ho dala ochutnat kámošce, která je napůl Slovenka, tak byla nadšená, že chutnají jako ty od babičky
u nás doma se halušky nedělaly, takže nemám porovnání, ale moc mi chutnají ![]()
dávám 7 středních brambor, sůl a cca 1,5 hrnku polohrubé mouky - brambory neslívám (leda když jsou hodně vodnaté tak trochu jo) a postupně zapracovávám mouku tak, aby těsto mělo dobrou hustotu (v receptu se psalo „hustší než na bramboráky“)
v míse smíchám 200 g bryndzy s 200 g zakysané smetany a uvařené halušky do toho postupně vmíchávám, nakonec posypu osmaženou anglickou slaninou a cibulkou
@princeznaII píše:
brambory na halušky se nestrouhají na nudličky (jako bramboráky, nebo polévky) ale třou se na kaši, na takových těch hvězdičkovitých výstupcích
vida, já je strouhám jako na bramboráky
![]()
@chaarleene
takhle to mám od babičky -farské kuchařky, takže je to zaručeně nejsprávnější recept
![]()
Tak dneska další pokus, ale neodměřovala jsem ingredience, takže to mohlo být i lepší. A vodu z brambor jsem vymačkala až moc. Brambory jsem nakonec rozmixovala.
Ale bylo to dobré
.