Halux - vbočený palec

118
29.11.12 13:27

Halux - vbočený palec

Ahoj maminky, na tuhle operaci jdu 11.12, mam doma dva male kluky (2,5 roku a 9 mesicu) manzel se mnou bude doma…jde mi o to, ze kojim a kojit chci i po operaci, uz mam vse zjistene, doktor mi rikal, ze me pusti den po operaci domu a nebo az ten pristi, chtela bych jit domu den po operaci, je to vubec mozne? Nechci prestat kojit, proto to chci urychlit, aby se malej mohl hned prisat…je mi jasne, ze me to bude bolet, to mi ani nemusite psat, ale mam za sebou uz hodne operaci, takze ted me spise zajima to kojeni a odchod domu…za jak dlouho jste sly po operaci domu? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.11.12 14:45

Ahoj. Nechci tě teda nijak odrazovat, když už máš operaci naplánovanou, ale většina ortopedů se shoduje na tom, že operace vybočeného palce není efektivní. Je bolestivá, palec se většinou stejně vrací a problém se tím neodstraní. Probrala jsi to s více doktory?
Co se týče operace, mně bylo řečeno, že se doporučuje zůstat alespoň dva dny po operaci, je to přece jen velký zásah do těla.
Držím palec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.11.12 15:36
@amela.karamela píše:
Ahoj. Nechci tě teda nijak odrazovat, když už máš operaci naplánovanou, ale většina ortopedů se shoduje na tom, že operace vybočeného palce není efektivní. Je bolestivá, palec se většinou stejně vrací a problém se tím neodstraní. Probrala jsi to s více doktory?
Co se týče operace, mně bylo řečeno, že se doporučuje zůstat alespoň dva dny po operaci, je to přece jen velký zásah do těla.
Držím palec!

To vis, ze jsem to konzultovala s vice doktory…budu mit metodu podle Dega a lekari mi ukazali pacientky po 30ti letech od operace a noha stale krasna! Ale pouze podle Dega…vim, ze je to bolestive, o to mi ani tak nejde…budu mit obe nohy v sadre, takze se mi na ne ani nepodivaji, takze me asi pusti opravdu druhy den domu…snad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
29.11.12 21:55

Podle zkusenosti zakazniku na vboceny palec pomahaji vlozky do bot od Hanaka www.botyhanak.cz. Sama mam od detstvi ploche nohy, noseni ruznych zdravotnich bot nepomohlo, ted nosim jeho boty doma cely dny, po 2 mesicich noseni mam viditelne zlepseni. Za co jsem moc rada, myslela jsem si, ze bolestmi pri chuzi budu trpet do smrti. Zkus se podivat na ty recenze a zakoupit alespon boty na doma, ja bych zkusila asi vse mozne a operaci brala jako posledni moznost. Ale nevim, jak spatne na tom jsi ty, to je jenom muj nazor.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
29.11.12 21:56
@kvetinka56 píše:
Podle zkusenosti zakazniku na vboceny palec pomahaji vlozky do bot od Hanaka www.botyhanak.cz. Sama mam od detstvi ploche nohy, noseni ruznych zdravotnich bot nepomohlo, ted nosim jeho boty doma cely dny, po 2 mesicich noseni mam viditelne zlepseni. Za co jsem moc rada, myslela jsem si, ze bolestmi pri chuzi budu trpet do smrti. Zkus se podivat na ty recenze a zakoupit alespon boty na doma, ja bych zkusila asi vse mozne a operaci brala jako posledni moznost. Ale nevim, jak spatne na tom jsi ty, to je jenom muj nazor.

A aby bylo jasne, nedelam pro ne. Jenom jsem nadsena, ze neco takoveho existuje a ze to dokonce funguje.

• Citovat
  • Upravit
118
15.12.12 18:24

Tak ja uz mam po operaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
31.7.16 23:46

Když se podívám na své nohy, tak vbočený palec nemám - zatím. V rodině to bohužel máme. Poslední dobou mě dost bolí ten kloub. Co s tím? Je to čím dál tím horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
1.8.16 00:45

Já šla na tuto operaci právě kvuli té bolesti. Že jsem měla trochu vbočený palec mi až tak nevadilo.Ale ta bolest už se pomalu nedala vydržet a nejhorsi v noci a delší chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22602
1.8.16 05:12

Mně můj ortoped řekl: Dokud můžete chodit, nenechte se operovat.
Mě ty haluxy nebolí. Jen je na má chodidla nehezký pohled: široká nohy s velkým kloubem.
A koupit slušnou širokou obuv, to taky není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.2.18 18:34
@Sára 1 píše:
Když se podívám na své nohy, tak vbočený palec nemám - zatím. V rodině to bohužel máme. Poslední dobou mě dost bolí ten kloub. Co s tím? Je to čím dál tím horší.

Ahoj, jestli se můžu zeptat jak jsi na tom s tým bolavym kloubem?
Mne taky už 4 měsíce bolí a zda se ze se začal vbocovat i palec :( jen na jedné noze teda. Různé mě bolí i nárt a klenba tak na střídačku.. Koukám po barefood botách.. A také jsem narazila na stránku http://www.fyzioterra.cz/o-nas/ vypadá to zajímavě jen draho :roll: ale jestli by pomohlo tak jdu do toho.
Třeba někdo má s tým zkušenost tak dejte vědět :kytka:
Také nevím na kterého doktora se obrátit :think: ortoped, chiropraktyk, nebo fyzioterapeut? Všem díky za zkušenosti, odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
9.2.18 09:26

@Svetluška82 Nevymyslela jsem nic. Zašla jsem si do zdravotních potřeb a koupila tam takovou pásku, která odtahuje palec od ukazováčku. Někdy mi to od bolesti trochu ulevi. Někdy mi to ale je po delsi době používání neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.2.18 13:45
@Sára 1 píše:
@Svetluška82 Nevymyslela jsem nic. Zašla jsem si do zdravotních potřeb a koupila tam takovou pásku, která odtahuje palec od ukazováčku. Někdy mi to od bolesti trochu ulevi. Někdy mi to ale je po delsi době používání neprijemne.

A ten palec se vám vbocuje? A botami to neresite sirsima? Když tak omlouvam se za otázky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
9.2.18 14:22
@Svetluška82 píše:
A ten palec se vám vbocuje? A botami to neresite sirsima? Když tak omlouvam se za otázky ;)

Přijde mi, že to není nijak vidět. Boty nosím pohodlné, vepředu široké - což je pro mě velký problém. Nechápu, jak kupují boty ostatní. Každopádně mám často vložky do bot a musím třeba větší velikost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.5.18 19:09

Boty od Hanáka mají skvělou myšlenku, byla jsem na jeho přednášce a to, co říká dává smysl. Znám pár lidí, kteří už fakt nevěděli co a ty jeho stélky jim pomohli. Někomu ty stélky třeba způsobují migrénu, nepohodlí, pocit, že chodidlo rozjíždí do šířky. Pak je fajn koncepce barefoot, jenže většinou pro nohy, které ještě jsou schopné se samy zregenerovat a aktivovat.***

edit admin - propagace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.24 15:55

Halux - vbočený palec

Mám jít na operaci, za týden. Nemáte někdo zkušenosti s touto nemocnicí? Mají mi to dělat v Nemocnici v Písku. Nevíte kdy budu moct domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí