Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim maminky prosim vcera jsem byla mym gynekologem poslana uz do nemocnice jsem 36 tyden dnes mi doktor udelal hamiltnuv hmat ze mam cipek uz jen 1 cm a ze mi maly tlaci na hrdlo tak ze mi pomuze? Myslite ze se mi to muze rozbehnout?
A ty máš nejaké zdravotné problémy, že sa ti doktor snaží predčasne vyvolať pôrod? ![]()
HH pomáhá, jen pokud je tělo připravené na porod..mě poprvé pomohl - porodila jsem druhý den a podruhé ne - přenášela jsem..
u nás teda dělají HH na vyžádání až ve 39tt dřív ne..
ve 36tt je to dost brzo - se divím že to někdo udělal dobrovolně.. ![]()
Mně ho dělali ve 37+1, mysleli jsem si, že rodím, ale v noci to přestalo a to to přitom bylo minimálně půl den pravidelné po 3min. Takže si myslet můžeme cokoliv a stejně ti to nedá odpověď, jestli z toho u tebe něco bude, nebo ne.
@Denisa27Molnarova píše:
Zdravim maminky prosim vcera jsem byla mym gynekologem poslana uz do nemocnice jsem 36 tyden dnes mi doktor udelal hamiltnuv hmat ze mam cipek uz jen 1 cm a ze mi maly tlaci na hrdlo tak ze mi pomuze? Myslite ze se mi to muze rozbehnout?
No, me kdyz udelali hamiltnuv hmat, tak jsem druhy den rano zacala rodit.
Byla jsem tehdy 39+1.Ale delat ho bezduvodne ve 36. tt moc nechapu. Zeptal se te, jestli to vubec chces udelat?
Me ho udelali u maleho a taky na druhy den byl venku ale to jsem byla 38 tyden a maly mel spatne ozvy…ale ted se me nikdo nezeptal jen mi rekl ze ho udela ze maly je pripraveny jit ven ze mi moc tlaci na hrdlo a cipek mam jen centimetr… Tak uvidime no
@Denisa27Molnarova mi nepomohl ani ve 40 a 41 tt, takže toť otázka.. jen nechápu, proč ti ho dělají tak brzy..
@Denisa27Molnarova mě ho dělal dr ve 37+1, pomohl mi, rodila jsem druhy den, ale ja čípek nemela žádný, hlavička už těsně nalehala.
@Denisa27Molnarova píše:
Me ho udelali u maleho a taky na druhy den byl venku ale to jsem byla 38 tyden a maly mel spatne ozvy…ale ted se me nikdo nezeptal jen mi rekl ze ho udela ze maly je pripraveny jit ven ze mi moc tlaci na hrdlo a cipek mam jen centimetr… Tak uvidime no
tak pokud je připravený jít ven, šel by ven i bez HH.. ![]()
já chodila s centimetrovým čípkem ještě měsíc… ![]()
Nevim rekl mi ze to bude fofr ze nemam velky skok mezi detmi a ze uz jsem vicerodicka… Nevim proc mi ho udelal tak brzy
@Denisa27Molnarova píše:
Nevim rekl mi ze to bude fofr ze nemam velky skok mezi detmi a ze uz jsem vicerodicka… Nevim proc mi ho udelal tak brzy
já druhé přenášela..a to jsem taky myslela že půjde dřív, protože jsem měla překotný první porod..a nic
No tak ted už s tím nic neuděláš..ale pokud tělo není připraveno ( což s centimetrovým čípkem asi není ) tak ti nepomůže ![]()
Nevim budu rodit po treti a nejmladsi syn ma 18 mesicu rekl mi ze porodni cesty jeste nejsou upkne zahojene ze jsem mela na ktg kontrakce tak ze mi pomuze… Ted jsem sla jeste cist zpravu
mam z toho docela nervy jestli to neni brzy
To strasne zalezi, syn byl narozeny ve stejnem tydnu, mel 3kg a byl absolutne fit. Ale rozhodl se Sam, v tomhle tydnu porod vyvolavat
porad by melo platit: kazdy den navic je dobre ![]()
Tak asi cca hodku zpatky me zacal bolet podbrisek jako pri menstruaci a pridali se krize muze to neco znamenat? Nebo jen poslicci… Sprcha nepomaha ![]()
@Denisa27Molnarova to vypada nadejne. Mer si intervaly, dulezita je pravidelnost. A sprchu to chce aspon pul hodiny v kuse. ![]()