Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkousela jsi teplou sprchu? Pokud prestanou, jsou to jen poslicky. Kdyz budou pokracovat a zpravidelni, uz to bude porod. Do porodnice vetsinou chteji pravidelne po peti minutach.
Teplou sprchu nebo klidně i vanu, ale u toho nebuď sama. A zkusit zaspat. Když se mi rozjížděl porod, brala jsem si do postele termofor. Porod je (vesměs) běh na dlouhou trať, tak šetří síly.
Zaspi to, odpočívej, nabírej síly. Vše, co holky napsaly, do porodnice chtějí opravdu po cca 5 ti minutách stahy, kontrakce budou zesilovat. Toto je teprv začátek a taky ráno může být klid a nic.
Mně byl taky dnes udělán, od té doby bolest v podbřišku, záda těsně nad zadkem, mírné špinění. Zatím to k porodu nemáš.
Zdravím
dneska jsem 40+6 a ráno v 8 mi byl proveden hamiltonuv hmat. Do té doby žádné bolesti. Od toho hmatu mě strašně bolí záda těsně nad zadkem, a mám kontrakce. Ale velmi nepravidelne, většinou mě u nich bolí podbrisek a prostor mezi spodkem a zadkem. Nyní mi odešla i hlenova zátka. Kontrakce jsou někdy po 30 minutách, někdy hodinu nic, pak po 10 minutach a zas třeba půl hodiny nic. Musí kontrakce být vždycky pravidelne v určitych intervalech? Nebo můžou být i takto nepravidelne? A kdy případně jet do porodnice?