Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, maminky měla bych dotaz. Máte taky období, kdy jste vyčerpaný, unavený, jakoby jste přestali mít chuť do života.
Jsem v 31tt a minulý týden jsem měla nějakou menší virózu. Bolení v krku, bolest hlavy a ucpaný nos. Horečky jsem neměla.
Po pár dnech jsem to vyležela, ale pak jsem začala mít stavy vyčerpanosti. Ráno, když vstanu tak je to ještě dobrý. Ale když pak začnu něco dělat, začne mi klesat tlak, mžitky před očima. A taková divná tíha na prsou a v rukách. Že nemůžu dělat nic než si lehnout a ležet a nebo spát. Nevím jestli to může být ještě z toho jak jsem měla tu virózu, nebo je to něco jinýho. Ve středu jdu k doktorovi na ultrazvuk tak se ho na to zeptám. Ale chtěla jsem jen vědět jestli to některá maminka nemá nebo neměla. Popřípadě jak jste se z toho dostali.
Omlouvám se předem za chyby.
@Rose2000 ja v tehotenstvi byla unavena a vycerpana vzdy i bez virozy
Tlak sis merila ve chvili slabosti?
Ja jsem KO už přes 2 mesice. Jen lezim v podstate. Venku jsem byla 3×. Jednou u doktora a 2× miniprochazka. Mela jsem rymu a od ty doby je to snad ještě horsi. Hur se mi dycha, unava, bolesti kloubů, svalová slabost, mžitky mám od páteře..nemuzu ani nic delat. Jidlo si objednavam. Do toho zvracim a je mi nevolno. Takhle vyřízená jsem byla snad asi nikdy…jsem teprve ve 13tt a zavidim ti, že uz jsi ve 31tt. Drzim palce a preji at se z toho dostaneš.
Covid holka. Typické příznaky. Zavolej si k praktické, žádej test na covid a k doktorovi nechod´.
Já mám v některých dnech to samé celé těhotenství. Kolísá mi tlak, takže někdy na omdlení, někdy pohoda. Mám návaly horka, těžknou mi ruce i nohy, otékám, bolí mě svaly jako bych byla celé dny ve fitku. Někdy jsem schopná celej den prospat. Chuť do života už taky pomalu v nějaké dny ztrácím, nic mě nebaví, všechno mě štve a navíc se mi celé těhotenství fakt špatně dýchá, hlavně když ležím na zádech.
Samozřejmě to může být virózou nebo ti chybí magnesium nebo jiné vitamíny, mně dost pomáhá brát vitamíny a jíst hodně ovoce, jsem pak taková víc,,fresh". Ale na covid test samozřejmě jít můžeš, ale může to být cokoliv… Někdo je v těhotenství plný energie, někdo je jak mrtvolka.
A fakt vas nenapadlo, ze kdyz se vam stale spatne dycha, ze to byl nejspis covid?
Vidim, ze tady je doktoru, ale jak to můžeme rict tak jednoznacne. Jinak já měla to samé a covid to nebyl, ale normální viróza. A samozřejmě že se to dozví až po vyšetření, co to vlastně je
Není to viróza, ale covid. Přesně tohle teď má několik známých. Cca max. 5 dní měli „virózu“, někomu se i houpala teplota od podchlazení k horečce. Divně na prsou, kašel co jeden den byl, druhý ne, únava do té míry, že ztráceli vědomí… Ta únava nebude tím, že jste prodělala virózu v těhotenství. Po covidu ji můžete mít i měsíce, bohužel… K doktorce nechoďte, zavolejte jí a řekněte pravdu o tom, jak se cítíte a proč. Myslím, že test je poměrně zbytečný. Nevyléčí vás. Zůstala bych ještě tak týden doma a to by bylo vše. Na tom není co víc řešit…
Ja teda byla v tehu teda ko uz mnohem driv..byla jsem rada, ze jsem musela vybrat jeste hodne dovolene pred nastupem na materskou, pac bych se nedovlekla do prace…jak jsi na tom s zelezem? To dela hrozne moc..ja ho beru uz snad dva roky a kdyz treba 3 dny vynecham, tak se to zas zhorsi..dychavicnost, motani hlavy..treba takovy pocit, ze mam hrozne tezke ruce, ze je nemuzu zvednout a tak…
Doktorce jsem volala, řekla jí všechny příznaky a na test na covid mě neposlala. Horečky jsem neměla. Že na covid to není. Že to je viróza.
K doktorce dokud mi to nedovolí jít nemůžu, protože by mě nevzala.
Ani nevím kde bych k němu přišla, když skoro nikam nechodím, jenom k doktorovi a se psem ven. A jednou za čas jedu s rodiči na nákup a v tom obchodě skoro nikdo není.