Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Jsem ve 24tt a v poslední době mám pořád pocit, že se mi chce pořád příšerně čůrat, jenže jakmile si zajdu na toaletu, tak toho moc není a pocitu že mám stále plný močák se nemohu zbavit
existují na to nějaké cviky, nebo cokoliv co by mi dokázalo ulevit od pocitu, že to každou chvilkou někde pustím?
![]()
No s mym mocakem, ktery jeden urolog nazval mile prostaticky bych byla na pozoru a zasla na gynekologii i mimo prohlidku at se podiva jestli tam skutecne neco zustava a nebo je to jen pocit. V prvnim pripade by to chtelo resit neb z toho zadrzovani moci muze byt peknej zanet mocaku.
@Anetcze vetsinou to patri k tehotenstvi a s pribyvajicimi tydny a zvysujici se hmotnosti miminka to bude horsi a horsi. Miminko muze drazdit nejaky nerv, mocovy mechyr,… Muzes byt ale take nastydla ![]()
@Anetcze píše:
Ahoj,
Jsem ve 24tt a v poslední době mám pořád pocit, že se mi chce pořád příšerně čůrat, jenže jakmile si zajdu na toaletu, tak toho moc není a pocitu že mám stále plný močák se nemohu zbavit![]()
existují na to nějaké cviky, nebo cokoliv co by mi dokázalo ulevit od pocitu, že to každou chvilkou někde pustím?
![]()
s tim nic neudelas a zvyknes si. Ja se normalne naucila ten pocit ignorovat. Jeste chvilku po porodu to trvalo, nez jsem se naucila, ze kdyz potrebuju, tak fakt potrebuju.
Jinak, nevim jak u jinych zen, ale u mne to byl opravdu jenom pocit, ze potrebuju. Protoze kapacita mocaku byla nadale 1 litr. Vyzkousela jsem to.
Měla jsem to také. U prvního jsem lítala snad od 25tt a u druhého od 22tt. Bohužel se to zhoršovalo a před porodem jsem čůrala i 4× za hodinu, jinak bych fakt učůrla, zadržet to nešlo. Obě děti jsem měla „narvané“ úplně dole snad od 30tt. Gynekoložky jsem se ptala a bylo to tím. Po prvním porodu se to zlepšilo, ale už před tím jsem měla problémy
možná i díky 5ti revizím, pak ještě jedna revize a druhý porod a půl roku po porodu chodím pořád častěji. Cvičím a doufám ve zlepšení.
Jo a porody císařem, abych nestrašila normálním porodem.
Může tam být i urologický zánět a může to být i nějakým psychickým napětím. Na oboje jsou dobré třeba i nějaké bylinné čaje, ale zase: některé léčivé byliny by se v těhotenství používat neměly. Porada s lékařem je úplně zásadní.
Taky jsem to mela, v moči nic nenasli. Ale rozhodne bych to nechala zkontrolovat, protoze infekce by mohla byt dost velkej problem.
Pokud to není nějaký zánět nebo bakterie, tak existují i prášky, které pomáhají inkontinenci a pomocovani. Jmenuje se to myslím vesicare. Na gynde mi to napsali, když jsme hodně cestovali a já nechtěla litat na záchod v letadle co 30 min při 8h letu, tenkrát zminovali, ze se to předepisuje i těhotnym když je to curani až obtěžující.
Já se taky naučila ten pocit ignorovat, jsem 30tt. Když to přijde, chvíli počkám, většinou se dítě nějak odvalí a on ten akutní pocit zas zmizí. Ale celkově chodím častěji, to jo. Můžeš si nechat zkontrolovat moč, jestli nemáš infekci, jinak se obrnit trpělivostí a možná víc pít.
Ahoj obnovuji toto téma. Mám neustálý pocit, že se mi chce čůrat. I když si jdu ulevit, tak stejně se mi pořád chce. Musím však říct, že jsem 10 týdnů po porodu. V těhotenství mě to taky trápilo, ale vždy to nějak odeznělo. Teď mi to začalo 4 týdny po porodu. Všechny testy mám v pořádku, na urologii mi dělali utz ledvin a močového měchýře a také vše v pořádku, po gynekologické stránce jsem také v pořádku, cvičím na pánevní dno a stejně nic nezabralo. Poradí někdo?
Neporadim, ale mam to taky
jsem od porodu rok a pul a neni to lepsi. Taky vysetrena na urologii, vse v poradku, po gynekologicke strance taky vse ok, takze příčinu netusim, ale je to otrava
jedine co pomůže je, se nejak zamestnat a nemyslet na to
@Anetcze Může to být klidně jenom tím, že jsi těhotná, ale taky by to mohl být dráždivý močový měchýř. Pro jistotu bych se na tvým místě poradila s doktorem
Holky, zajděte si na gyndu, já mám to samé a moje doktorka mi říkala, že je to pokles dělohy, zatím naštěstí to není na operaci, ale musím posilovat pánevní dno.