Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Maminky,
tak jsem si po nějaké době čtení tohoto portálu taky založila profil. A to zejména proto, že po páteční návštěvě gynekologa jsem teprve teď našla pár slov, které říci. S mužem se o miminko snažíme už tři roky a stále neúspěšně až do této chvíle. Před třemi týdny mi vyšel pozitivní test a zatím jsem to nijak nehrotila a čekala s návštěvou gynekologa. Test jsem si udělala jen tak, po celkem dlouhé době. Navštívit jsem gynekologa měla až příští týden, ale v pátek v práci jsem začala silně krvácet a běžela rovnou na gynekologii, jelikož jsem předpokládala, že to opět bylo neúspěšné.
Tam mě ale čekal šok - s klidným hlasem mi doktor řekl, že jsou tam čtyři dutinky, čtyři embrya a čtyři srdíčka - 6+4 tt. Šok. Zastavil se mi dech, říkala jsem mu, že mi to nepřijde vtipné, že nejsem v náladě na takové vtipy. Otočil proti mně monitor a já začala jen plakat. Radostí, ale zároveň šokem a strachem. Strachem o sebe, o ně a o nás. Byla jsem tam dvě hodiny, probírali jsme vše okolo a došlo samozřejmě i na slova redukce, což v tomto případě je asi pochopitelné ale pro mě nepředstavitelné. Manželovi jsem to oznámila včera a mám pocit, že oněměl…
Respektivě my oba. Po finanční stránce, pokud by přišli na svět opravdu 4 miminka, by to problém nebyl… ale, co ten zbytek? Rizika jsou obrovská, pokud vše půjde jak má tak si nedokážu představit tu starost, zároveň si nedokážu představit podstoupit redukci. Jsem plná otázek a obav. Je tu někdo, kdo má například trojčata? Nebo dokonce i ta čtyřčata? Nespím skoro od pátečního večera, mám neskutečnou radost ale neskutečný strach zároveň.
Jaký na to máte názor? Předem děkuji.
Znám jednu, co čekala trojčata a příroda to vyřešila za ní. Byla nakonec ráda, že jakž takž donosila jedno zdravé dítě. ![]()
Tak to je mazec, gratuluji
, jakože chápu tě, pro mě by to byl taky dost sok. Hlavne ať všechno dopadne dobře ![]()
Taky znam jen jeden pripad, kdy zena cekala trojcata a nakonec se narodilo jen jedno. Drzim pesti, at se miminka vyvijeji spravne, alr sance, ze skutecne porodis ctyrcata, je pomerne mala, tak se tou vidinou zatim netrap.
Ja byla v soku i z dvojcat, kdyz mi je zjistili na prvnim UTZ. Rozdychavala jsem to nekolik dni.
Moc vam drzim palce!
Já znám zase jednu, co „donosila“ trojčata, zdravé není ani jedno. Je to obrovské riziko, ale i zázraky se dějí. Každopádně 6+4 je ještě hodně brzo na předčasné závěry, to ještě zdaleka nemají vyhráno ani jednočetná těhotenství.
@fenny píše:
Já znám zase jednu, co „donosila“ trojčata, zdravé není ani jedno. Je to obrovské riziko, ale i zázraky se dějí. Každopádně 6+4 je ještě hodně brzo na předčasné závěry, to ještě zdaleka nemají vyhráno ani jednočetná těhotenství.
Tyjo, ale to je hrozny
, raděj zadavatelku neděste
@agnes233 píše:
Ahoj Maminky,
tak jsem si po nějaké době čtení tohoto portálu taky založila profil. A to zejména proto, že po páteční návštěvě gynekologa jsem teprve teď našla pár slov, které říci. S mužem se o miminko snažíme už tři roky a stále neúspěšně až do této chvíle. Před třemi týdny mi vyšel pozitivní test a zatím jsem to nijak nehrotila a čekala s návštěvou gynekologa. Test jsem si udělala jen tak, po celkem dlouhé době. Navštívit jsem gynekologa měla až příští týden, ale v pátek v práci jsem začala silně krvácet a běžela rovnou na gynekologii, jelikož jsem předpokládala, že to opět bylo neúspěšné.
Tam mě ale čekal šok - s klidným hlasem mi doktor řekl, že jsou tam čtyři dutinky, čtyři embrya a čtyři srdíčka - 6+4 tt. Šok. Zastavil se mi dech, říkala jsem mu, že mi to nepřijde vtipné, že nejsem v náladě na takové vtipy. Otočil proti mně monitor a já začala jen plakat. Radostí, ale zároveň šokem a strachem. Strachem o sebe, o ně a o nás. Byla jsem tam dvě hodiny, probírali jsme vše okolo a došlo samozřejmě i na slova redukce, což v tomto případě je asi pochopitelné ale pro mě nepředstavitelné. Manželovi jsem to oznámila včera a mám pocit, že oněměl…Respektivě my oba. Po finanční stránce, pokud by přišli na svět opravdu 4 miminka, by to problém nebyl… ale, co ten zbytek? Rizika jsou obrovská, pokud vše půjde jak má tak si nedokážu představit tu starost, zároveň si nedokážu představit podstoupit redukci. Jsem plná otázek a obav. Je tu někdo, kdo má například trojčata? Nebo dokonce i ta čtyřčata? Nespím skoro od pátečního večera, mám neskutečnou radost ale neskutečný strach zároveň.
nejaky cas dozadu jsem tady na emiminu cetla podobnou story. Rozhodujici faktor asi bude, zda ty vicercata jsou jednovajecne, nebo vicevajecne. U te pani byly jednovajecne a sdilely tusim placentu a nedopadlo to dobre. Jestli si to vybavuju spravne, placenta nedokaze tolik deti naraz vyzivovat, takze jedno z tech miminek roste na sile a bere ziviny tem ostatnim a ty nakonec zaniknou. Problem ale je, ze to zanikle miminko pak sebou vezme i ty ostatni, protoze je napojene na tutez placentu.
Kdyby to byly trojcata, reknu ti, jdi do toho. 4cata jsou absolutni nesmysl, spatne to skonci, ohrozis svuj zivot anebo pokud je porodis, tak je dost velka sance, ze se budes koukat na velmi predcasne narozene miminka se vsemi komplikacemi s tim spojenymi. Samozrejme, pokud budes hledat, najdes pribehy, kde to dobre dopadlo. Ale ty sance na dobry konec jsou dost male.
Ja byt tebou redukuju.
@Svistice píše:
Znám jednu, co čekala trojčata a příroda to vyřešila za ní. Byla nakonec ráda, že jakž takž donosila jedno zdravé dítě.
A jinak jsi normální?
![]()
@Lucie_Sx píše:
Vím o trojčatech a v pohodě.
Držím palce!!
pokud povazujes trojcata narozene treba o 2m a vice predcasne za pohodu, tak ano.
Dobrá zpráva je, že víte, že budou maximálně 4…ale jak už je zmiňováno výše, je to ještě příliš čerstvé těhotenství…
@agnes233 píše:
Ahoj Maminky,
Tam mě ale čekal šok - s klidným hlasem mi doktor řekl, že jsou tam čtyři dutinky, čtyři embrya a čtyři srdíčka - 6+4 tt. Šok. Zastavil se mi dech, říkala jsem mu, že mi to nepřijde vtipné, že nejsem v náladě na takové vtipy. Otočil proti mně monitor a já začala jen plakat. Radostí, ale zároveň šokem a strachem. Strachem o sebe, o ně a o nás. Byla jsem tam dvě hodiny, probírali jsme vše okolo a došlo samozřejmě i na slova redukce, což v tomto případě je asi pochopitelné ale pro mě nepředstavitelné. Manželovi jsem to oznámila včera a mám pocit, že oněměl…Respektivě my oba. Po finanční stránce, pokud by přišli na svět opravdu 4 miminka, by to problém nebyl… ale, co ten zbytek? Rizika jsou obrovská, pokud vše půjde jak má tak si nedokážu představit tu starost, zároveň si nedokážu představit podstoupit redukci. Jsem plná otázek a obav. Je tu někdo, kdo má například trojčata? Nebo dokonce i ta čtyřčata? Nespím skoro od pátečního večera, mám neskutečnou radost ale neskutečný strach zároveň.
Věř svým doktorům, oni ti poradí a budou tě sledovat, jak těhotenství prosperuje. S nima se raďte.
Jo a nechoď asi chvilku na emimino, protože z těch moudrých rad tady by sis asi hodila brzo mašlí, koukám. ![]()
@warita píše:
pokud povazujes trojcata narozene treba o 2m a vice predcasne za pohodu, tak ano.
Tak snad záleží na tom, jestli jsou v pohodě a ne na tom, jestli se narodila v sedmém měsíci, ne?
Tak to je masakr
je hrozně brzy uvidíš a přeju vám ať to dopadne co nejlépe. Hlavně ať se ti narodí zdravé děti a i ty jsi v pořádku ať je počet jakykoliv.