Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Posílám vám těhulky co jsem dnes našla na internetu:
http://www.novinky.cz/…0_70c6t.html
Ještě že se takové případy nedějí všude ![]()
Tohle přesně potřebují těhulky číst, aby měly hezčí den, Slunečnicel.
Maxíku : Evidentně jsi nepochopila, proč je to psáno. Za komančů se spousta věcí taky nedostala mezi normální lidi a jak to dopadlo. Myslím si, že máme právo znát věci týkající se nás a na základě informací se sami rozhodnout. Ty by jsi to třeba raději tutlala, já raději informuji (nejedná se o bulvární škvár). Např. i já jsem těhulka a také se rozhoduji kde rodit a díky tomu chci znát pozitivní i negativní info ohledně určité porodnice. Není mi lhostejné kde dám život svému dítě a věřím že tak rozvažuje většina těhulek.
Tebe to pohoršuje, jiné informuje o stavu věcí ![]()
Článek, na který jsi posílala odkaz, zkresluje a vynechává některé důležité údaje (třeba to, že sanitka vezla těhotnou do nemocnice, kde se malovalo atd.). Jestli to odpovídá definici bulváru, nechám na tobě. Nejde mi o tutlání a nejsem pohoršena, ale pokud informace, tak v rámci možností co nejobjektivnější. Pokud občas čteš články v rubrice porod, zjistíš, že setakové případy (nedostatečné vyšetření, přeposílání rodiček, …) DĚJÍ i jinde. ![]()
Hezký den. E.
P.S. S havířovskou porodnicí ani jejím primářem nemám cokoli společného. ![]()
Bydlím 10 km od havířovské porodnice. Narodila jsem se tam.
Ale své děti bych tam NIKDY rodit nechtěla. Za komančů to bylo v poho, ale teď je to vážně děs. Slyším samé negativa.
Když se v porodnici maluje, není to důvod k odmítnutí péče, natož tak akutní. Takže toto bylo jen vyvrcholení špatného přístupu. Neříkám, že všichni v porodnici jsou špatní, ale jako celek ![]()
Je dobře, že i na lékaře dojde, když něco zanedbají.
Havířovská porodnice má mizernou pověst, to je bez diskuze; spíš mě překvapuje (vcelku příjemně), že se konečně podobná zanedbání péče začínají řešit. Nicméně logika saniťáků, kteří vezou rodičku s krvácením do porodnice, kde se maluje, když další porodnice plně v provozu je o cca 15 km dál, mi stále uniká. Ale tak hluboko do toho nikdy neuvidím
.
Milé holky,
je to jen měsíc a kousek, co jsem rodila v Havířově. Zvažovala jsem, ale mám to za rohem. První dítko jsem rodila v Ostravě Zábřehu, ale tam už jsem nechtěla. Navíc - kamarádky, co bydlí blízko, říkaly, že Havířov je v pohodě. A měly pravdu ![]()
Přístup sestřiček super, doktoři taky fajn, nemůžu si stěžovat vlastně skoro vůbec na nic. Pokoje po 2, což je ideální. Samozřejmě možnost nadstandardu, ale kdo by chtěl být po porodu sám, no ne
? Ačkoli je kolem havířovské nemocnice nafouknutá bublina se spoustou průserů (z nichž - co si budem vykládat - opravdové pochybení byl asi jen ten s tím malováním, ostatní stěžovatelé si sice stěžovali, ale nakonec nepochodili), rodilo se tam moc dobře. A to i přesto, že zrovna porodní oddělení prochází rekonstrukcí. Do Ostravy už bych nešla. Do Havířova ano. Nechci nikoho přesvědčovat, nic z toho opravdu nemám (jako žádnou provizi
), ale naprosto si nemohu stěžovat. Profesionální přístup, všichni milí, usměvaví.
Chcete-li někdo konkrétní a podrobné info o porodnickém oddělení, písněte mi SZ, protože tady nechodím často. Tedy chodím, ale na jinou diskuzi ![]()
Majte sa pekne ![]()
Ještě pro upřesnění - nikoho se nezastávám. Zejména ne lékařů, pokud udělali nějakou chybu. Hovořím z vlastní zkušenosti, mluvím o současném stavu porodního oddělení. ![]()
ahojky, nedá mi to a musím se Haha zastat, taky jsem rodila v provizóriu (oddělení se rekonstruovalo) v Havířově 10/2006 - rodila jsem předčasně v 34 tt a teď mě asi část z vás považuje za šílenou, mohla jsem dojet do fakultky do Poruby (odtekla mi plodovka, stahy žádné, manžel doma…nebyl by to tedy problém), ale já to riskla a to ze 3 důvodů.
první důvod:
Všechny mé známé a kamarádky, které rodily v Havířově v posledních 3 letech, byly spokojeny, vyhovoval jim přístup lékařů i sestřiček. Pravda, všude se najde jedna či dvě, které by nevyhráli soutěž v komunikaci, ale zbytek to plně nahradí. Ano, v porodnici došlo k pochybení, ale byl to pochybení jednoho lékaře, tak to přece není kolektivní vina.Lékař byl zato potrestán (i personál proti němu svědčil!) Naopak, myslím, že tím, že má právě takovou pověst, se ostatní snaží, aby ten „cejch“ příšerné porodnice rychle smyli.
Druhý důvod:
Chodila jsem totiž celou dobu do předporodního kurzu vedeného setřičkami z nemocnice (ještě jeden kurz je na Slávii - ten byl tedy oproti tomu tahání peněz z vaší kapsy), vyhovovalo mi, že jsme se tam sešly v malém počtu, dalo se plavat, na všechno se zeptat a hlavně měla jsem vnitřní pocit, že až příjdu na sál, nebudu jen pořadové číslo. Vždyť mě přece může rodit jedna z nich. Věděla jsem tedy do čeho jdu, a to mě uklidňovalo.
Třetí důvod:
Tím, že rodím doma, mohou mě navštívit bez problémů denně všichni blízcí, my díky tomu pobyli v nemocnici 10 dnů, a psychicky mi to určitě moc pomohlo. Do Ostravy by to bylo přece jen komplikovanější. Přece jen jsem byla trochu vylekaná z předčasného porodu a měla obavy o zdraví miminka.
porod proběhl bez problémů (tím ještě jednou oboum směnám -sestřičkám děkuji a panu Dr.Janíčkovi), malý skončil díky předčasnému porodu na novorozenecké JIP (je to ve stejné části jako porodní, nemusíte jako v jiných nemocnicích přebíhat z patra do patra), u malého jsem tím pádem mohla být denně, setřičky mě rozkojily (bezva přístup) a bylo mi lékařkou sděleno, že pokud bych měla pocit, že péče v Porubě bude pro malého lepší, tak převoz není problém. Já s celkovou péčí byla spokojena 100%- malý je zcela zdravý, má dnes ve 4.měsíci 7 350 g a 61 cm (z původních 2890 g a 48 cm) a to jen kojím. Na Havířovskou porodnici nedám dopustit, já v ní prodělala dobrou zkušenost. Pokud budu rodit příště, určitě půjdu opět tam.
A vzkaz ostatním Havířovačkám - rozhodujte se podle svého uvážení na základě všech dostupných informací a nejen na základě všeobecné hysterie typu „kdo porodí v Havířově, je sebvrah“.
Přeju hodně pohodových porodů v porodnici podle vašich představ.Ta moje naplněna byla ![]()
pet
P.S. Nejsem setřička ani lékařka z Havířovské nemocnice ![]()
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,neznáte někoho,kdo by už rodil v té nové havířovské porodnici?Funguje teprve od začátku ledna a moc by mě zajímalo,jaké to tam je.Ještě se mě to netýká,ale určitě jednou bude,rodit jinde,než doma určitě nechci.Rodila jsem tam v prosinci 2006 a to bylo ještě takové provizorní.Dík L.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.