Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den mamči. mam dotaz.Dnes jsem byla na utz kvuli krvaceni a spineni. podle ms jsem 7+1tt ale podle uz 5+2..nasli mi v deloze hematom o velikosti 45mm-30mm. ovulace vim kdy byla takze stari plodu by melo odpovidat neco kolem toho 7tt..je mozne ze tim hematomem se spomaluje rust plodu?
diky vsem za odpovedi
Ne, hematom nic nezpomalí.
Ovulaci jsi měla zjišťovanou jak? Pokud to nebylo přes utz nebo dlouhodobým měřením BT, tak otec a ovulace je vždycky nejistá ![]()
Povolená odchylka v měření utz je 6dnů, ale mě například při prvním dítěti naměřil doktor mnohem větší odchylku a byla to blbina, početí mi dle utz vycházelo na dobu, kdy už jsem měla prvního slabounkého ducha na testu.
Kdy jdeš na další kontrolu?
Hematom sám o sobě růst miminka nezpomalí. Ale je tu možnost, že přes ten hematom se jim miminko špatně zaměřuje a každý milimetr v tomto raném období udělá velký rozdíl v odhadovaném stáří těhotenství. MNě přes velký hematom (a ty ho máš ještě větší) dokonce tvrdila doktorka, že embryo tam žádné ani není.. bylo to 7.tt.. a nakonec bylo vše OK. Držím palce, ať je na příštím UZ už velikost miminka jak má být.
Ovilaci mam zjistenou bt i ovu testem a ne prvni cyklus.ovu mi vychazi presne v den kdy je i test pozitivni. i v ty dny byl sex.pred ani po ne. takze podle ms bych mela byt 7+2tt ale podle utz 5+3tt co jsem koukala v 7tt meri plod kolem 1,6cm ale me tam namerila jen 3mm
coz je hooodne velky odchylka ne? a srdce pry bije pomalu.tak ja tedy nevim co si o tom myslet.jsem v UK a nic s tim nedelaji.ani zadne leky na udrzeni apod
utz mam mit az v tom 13tt
takze ja vlastne nic nevim a v nejblizssi dobe ani vedet nebudu
shanim utrogestan po vsech certech ale nikdo mi tu nic nenapise..kazdopadne diky za reakce
Neboj bude to dobry. Tak me napadlo, jestli by nekdo na emiminu nebyl ochotnej se podelit o nejakej utrogestan. Takze holky, jestli nevite o nekom nebo kdo by vedel, jak ho sehnat, moc tim pomuzete
![]()
Ahoj, zajímalo by mě jak těhotentsví dopadlo? ležím už podruhé v nem pro krvácení a velký hematom, jsem přesně 9 podle menses, ale ultr vždy menší, nejdřív byl mezitím velký rozdíl, teprve teď se to sbližuje a ultr teď 8+3. Šance prý 50 na 50. Jak moc musím být v klidu? Mám dvouletou dceru tím pádem klid nemožný. dík
@anannova píše:
Ahoj, zajímalo by mě jak těhotentsví dopadlo? ležím už podruhé v nem pro krvácení a velký hematom, jsem přesně 9 podle menses, ale ultr vždy menší, nejdřív byl mezitím velký rozdíl, teprve teď se to sbližuje a ultr teď 8+3. Šance prý 50 na 50. Jak moc musím být v klidu? Mám dvouletou dceru tím pádem klid nemožný. dík
Ahoj no u me to dopadlo potratem v 9tt bouhuzel. vysly ze me dva plody a to jeste s tridennim odstupem…tady v uk nedelaji revizi delohy…drzim moc palce at to dopadne dobre drz se
Ahoj takže žádné dobré zprávy. Včera mi dali na pokoj holčinu se stejným problémem a dnes jí plod vyletěl do záchoda. Já se zatím držím, ale potřebovala jsem spíš dobré zprávy a ne, že to ani u tebe nedopadlo dobře. Nejde na to nemyslet, ale snad to bude ok. dík za info