Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky dneska jsme byli na monitoru ten museli dělat dvakrát, protože se mala nejdřív skoro vubec nehybala a pak zase řádila jak tajfun. Pustili nás domů s tím, že zítra máme přijit znova.Ale nevím jestli nemám jet hned.Mala se hýbe nějak moc. Nikdy se tak nehybala. Teď tam snad děla kotrmelce. Už dvě hodiny v kuse sebou hrozně mláti. Měli jste to některá taky tak?
Asi bych jela. Jestli se ti to fakt nezda, na nic necekej a vyraz.
Ano chtěl jsem napsat to samé jako Mikajelka ![]()
A tohle pochopí v nemocnici vždycky-v kteroukoliv hodinu, přesně jak píše Mika-raději ze sebe udělat hysterku, než něco podcenit ![]()
Děkuju za odpovědi holky.No ještě hoďku počkám. A uvidime jestli se uklidní. Pořád si říkám, že takhle kopala i ráno když jsme tam byli a poslali nás domů. naměřili nám to asi po hodině až se trošku uklidnila.Ale doktorka se na nás nedivala.
Pokud se ti něco nezdá, tak radši jeď do porodnice, ať tě zkontrolují. četla jsem o případech, kdy děti takto reagovaly třeba na nedostatek kyslíku kvůli omotané pupeční šňůře. Nechci děsit, ale občas je lepší jet několikrát zbytečně… i na kurzu nám vždy říkali, že máme jet, pokud cítíme pohybů málo i příliš.
Mě jednou takhle dítko strašně kopalo, byla jsem v 32tt, a nechali si mě tam, protože jsem se začala otvírat. přišlo mi, že mě tím prcek varoval…
Na tvém místě bych raději jela.
Mi takhle malý taky vyváděl, museli jsme v nemocnici zústat, ozvy byly dost rychlé, monitor natáčeli několikrát, pak to vzdali, dostala jsem tabletku, prý na uklidnění mimča. Pak ho natáčeli až ráno, to už bylo docela v normě a malý se trochu uklidnil
.Ale pokud se ti to nezdá raději bych jela
.
Já byla dnes také na monitoru, nemohli mě natočit, až ve stoje a to mi natřásali břicho s malou, aby vůbec něco bylo. Vyšetřila mě doktorka a řekla, že za dva dny mám přijít znovu, ale, že vše je OK. Přišla jsem domů, převlíkla se a začalo to, malá mě začala dělat v břiše hrůzu, chvílemi jsem myslela, že mi snad vyleze pupkem, později mi devastovala močový měchýř, až jsem hekala, ale je to 3hod a uklidnila se, teď už jen sem tam kopne. Tím samozřejmě nechci říct, abys nejela do porodky, pokud vnitřně cítíš průser, raději neváhej ![]()
Holky tak jsme to vydržela až do rána a ráno jsme jeli na monitor na prohlídce mi dr řekla že mam zkaženou plodovku a že mala musí okamžitě ven. Takže mi porod vyvolali. V 10 dopo to začlo a v pul 7 byla mala na světě.