Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, založila jsem tuhle diskusi pro nás všechny co se snaží nebo začínají snažit v tomhle měsíci… byla bych ráda, kdybychom si pokecaly o všem co nás napadne, pocity a dojmy prostě všechno co se nás holek a těhu týká
snad najdu nějakou spřízněnou dušičku(y) které tak moc touží po miminku jako já a co doufají, že právě tento měsíc bude naším nejšťastnějším ![]()
Ja doufam, ze uz brzo najdu na testu //
zatim mam zpozdeni asi 3 dny a dneska jsem si ze srandy delala test, ale nic, ani ducha jsem nevykoukala… Z jedne strany se pripravuju na to, ze cervena brzo prijde, z druhe strany uz vymyslim scenare, jak to „oznamim“… No doufam, ze za par dnu uz bude jasno…
No my se snažíme od ledna a zatím nic, taky taky každý měsíc čekám na // ![]()
ted jsem teda zrovna pár dní po MS, takže další čekání až do začátku července. tak jsem zvědavá na další holky, kterým se povede apod. ![]()
držím palce ![]()
@jan.ny17 no já mám za sebou minulý měsíc biochem. těhotenství, takže vím jaké to je na testu najít //, ale pak když už tam nejsou tak je to hrozný no
s manželem se snažíme už skoro 2 roky ale teprve 3 měsíc chodíme do CARu a výsledky se už dostavují… a co odběr na hcg? neuvažovala jsi o tom?
Ne sami, na car je ještě času dost, to si myslím, že až tak po roce snažení
@berettka jj to máš pravdu
a děláš si ovu testy nebo něco? nebo to všechno necháváte na přírodě? a kolik je vám s přítelem-manželem let?
@Gabinka159 mě ted bylo 29 a přítelovi 30…ovu test jsem si zkusila jenom jednou, poprvé, když vyskočila teplota a začaly typické ovu bolesti, na testu byla dálnice, tak jsem si to vlastně jen ujistila, ted ovu bolesti každej měsíc stejné jsou dost silné, takže se ovulace nedá přehlídnout, jsou vždy uprostřed cyklu jen někdy trvají i celý týden. Tenhle měsíc jsem se rozhodla tomu enchta faktvolnej průběh, hlavně na to nemyslet, i když to nejde. Vysadila jsem ty,,těhu" vitamíny, čaje na podporu těhu, fertilační gel a prdím na to ![]()
@berettka proč jsi vysadila těhu vitamíny a čaje? myslíš že to má na otěhotnění špatný vliv?
@Gabinka159 protože jsem to zobala těch 5 měsíců a anic, toak mě to už naštvalo a ted tomu nechám úplně volnej průběh, bud otěhotním bez toho nebo ne ![]()
@Gabinka159 Ne rikam si ze vydrzim, pracuji ve zdravotnictvi a byt se ma drzet lekarske tajemstvi, mozna by se to doneslo k vedouci, coz takhle brzy nepotrebuju… Bud prijde jedno nebo druhe… par dnu jeste vydrzim. Snazime se teprv chvili, takze zatim jeste nejsem tak netrpeliva… I kdyz ta nevedomost me obcas stve
![]()
My se snažíme rok a půl, již docházíme do caru, máme za sebou několik iui a v pondělí jsem byla na poslední. Pokud to neklapne, tak s ms začínám stimulovat na ivf. Tak jsem na to zvědavá, na jednu stranu se moc těším, že tak nebo tak se to snad už někam pohne, na druhou stranu se bojím neúspěchu.
@ajleenka ahoj a všechny pokusy IUI skončily neúspěchem? myslím třeba nějaké ZT, nebo biochem. těhu? já taky docházím do caru, minulý měsíc jsem byla na první IUI a skončilo to právě bioch. těhu, doktor nám řekl, že má manžel super spermio 42% takže jsme se dohodli, že to tento měsíc zkusíme sami-dřív jsem vůbec neovulovala, tak mi nasadil closík a pregnyl, ted mi vaječníky fungují jak mají, včera na UZ byl folík 16mm a tak jsem si dneska píchla pregnyl a zítra bude intenzivní tuleníčko…tak jsem zvědavá no, jestli ty řeči, že po prodělaném bioch. těhu že je „pohnojíno“ jestli nám to trochu pomůže… Ty už koukám holčičku máš-s tou jste problémy neměli?
@jan.ny17 já jsem taky zdravotník-sestra
no a jak říkáš, lékařské tajemství by se mělo udržet, ale já si právě nechala v práci nabrat hcg a za 3 dny to věděla půlka nemocnice a samosřejmě hlavní sestra, už to se mnou chtěla řešit, protože dělám na JIPce, ale bohužel moje těhu skončilo biochemic. těhu, tak to bylo hodně nepříjemný každýmu říkat a vysvětlovat, že už těhu nejsem… takže máš fakt pravdu, dokud to jde držet jazyk za zuby ![]()
@berettka já nevím mě doktor řekl minulý měsíc, že mám nízkou děl. sliznici, tak jsem začala pít kontryhelový čaj a příroda pomohla minulý měsíc jsem měla necelé 3mm a ted skoro 8, to je podle mě docela úspěch a bylo to jen bylinkou, nevím no já tomu věřím, ale jak se taky říká „víra tvá tě uzdraví“ a psychika dokže asi ledacos…já beru femibion už taky 5 měsíc, ale jako zdravotník vím, že ta listovka je fak důležitá a když ji začneš brát až když zjistíš že jsi těhotná, tak už je někdy třeba trochu pozdě, protože listovka má vliv na vývoj neuro soustavy plodu a ta se vyvíjí hned někdy od 2 týdne vývoje…nevím samosřejmě je to na tobě a na každým, ale já osobně mám v tomhle jasno ![]()