Hemeroidy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
P.
2302
6.3.18 19:26

@mona1990 k dr.se neboj. ja se akorat z proktologie ted vratila.byla jsem na kontrole po odstranění hemoroidů. dost to pomohlo a jsem bez obtíží. Měla jsem 3.stupne, od porodu, tj.9 let. a v lednu mi to ambulantně odstranili. pokud jsi z prahy, tak je super doktor na senovaznym nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
19.3.18 11:38

Už nevím co mám dělat

Zdravím vás a prosím o radu. Děti nemám, ale už asi přes rok mě trápí asi hemeroidy. Sama nevím. Když me to svědí nedá se to pomalu vydržet. Někdy me to svědí před spaním, někdy v průběhu noci… hlavně ráno když vykonávám potřebu a utírám se tak se utírám fakt důkladně až si vlastně zadek dřu papírem, protože mě to zase svědí a tím si od toho ulevuju. Nevím jak jinak to popsat. Až mám krev na papíře. Když jsi to mažu mám tam dva výstupky, ale mě ty mastičky nějak nezabírají. Měla jsem Faktu asi třikrát, dobexil, preparation, hemostop, dubovou kůru. Tu mám teď, ale problém přetrvává. K doktorovi se bojím. Nevím zda to hemeroidy jsou když masti nereaguji a nebo si za to můžu sama tím dřením. Jsem zoufala, někdy se ani nevyspím. Pomáhá mi max studena sprcha. Nemáte nějáký zaručený tip? Děkuji moc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.3.18 15:19
@Kačenka 85 píše:
Zdravím vás a prosím o radu. Děti nemám, ale už asi přes rok mě trápí asi hemeroidy. Sama nevím. Když me to svědí nedá se to pomalu vydržet. Někdy me to svědí před spaním, někdy v průběhu noci… hlavně ráno když vykonávám potřebu a utírám se tak se utírám fakt důkladně až si vlastně zadek dřu papírem, protože mě to zase svědí a tím si od toho ulevuju. Nevím jak jinak to popsat. Až mám krev na papíře. Když jsi to mažu mám tam dva výstupky, ale mě ty mastičky nějak nezabírají. Měla jsem Faktu asi třikrát, dobexil, preparation, hemostop, dubovou kůru. Tu mám teď, ale problém přetrvává. K doktorovi se bojím. Nevím zda to hemeroidy jsou když masti nereaguji a nebo si za to můžu sama tím dřením. Jsem zoufala, někdy se ani nevyspím. Pomáhá mi max studena sprcha. Nemáte nějáký zaručený tip? Děkuji moc :roll:

Ahojky uplne ti rozumim me teda krvaci ☹mam taky takovou malou boulicku u dirky :D zkousela si faktu cipky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
19.3.18 15:39

@mona1990 cipky ne. Ja mám problém jen si to zatlačovat natož si tam něco zavádět. K dr jsem šla už asi třikrát, ale nedošla. Mám strach a zadek je pro mě tabu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.3.18 22:32

@Kačenka 85 ja se hrozne bala si ten cipek zavadet ale nakonec to zas tak hrozne nebylo jde o ten prvni pak uz se to ok. Chapu ja se k dr taky bojim…furt mazu a nebo ty cipky. Pp googleni na netu mam vsechny nemoci co se tyce hemeroidu :potlesk: :D vzdycky me vydesi to odkapnuti do misy ale ted mam nastesti klid…jen to chvilema svedi…u me by nebyl problem vystrcit zadek :lol: ale nejaky to gumickovani rezani operace atd tak to ano nahodou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.18 22:45
@Kačenka 85 píše:
@mona1990 cipky ne. Ja mám problém jen si to zatlačovat natož si tam něco zavádět. K dr jsem šla už asi třikrát, ale nedošla. Mám strach a zadek je pro mě tabu :nevim:

Neboj se. Zadek je tabu pro tebe, ale doktor uz jich videl X. Ja tam s tim sla, samozrejme neni prijemny vystrcit tam zadek a vedet, ze ti nekdo kouka primo do pr…, ale je to cast tela jako kazda jina. Doktor to fakt nikde vykecavat nebude a s dalsim pacientem na to zapomene. Vysetreni neboli. Tak hlavu vzhuru a nech si poradit, opravdu nema cenu se trapit kvuli " hlouposti", staci malej, ale dobre cilenej zasah a ulevi se ti. A hlavne se to nebude zhorsovat. Svet se pry stejne deli jen na dve poloviny - ti kdo hemeroidy maji a ti, kteri je budou mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
20.3.18 09:37

@Azeretereza no asi budu muset. A jak to vyšetření probíhá??? já se bojím, že mi udělá kolonoskopii :lol: já chodím na velkou laždý den a někdy několikrát. Hlavně jak se víc najím tak jdu okamžitě. Pokaždé nové masti si řeknu zkusím ještě to a pak jdu k dr, no a mast mám asi šestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.3.18 10:34
@Kačenka 85 píše:
@Azeretereza no asi budu muset. A jak to vyšetření probíhá??? já se bojím, že mi udělá kolonoskopii :lol: já chodím na velkou laždý den a někdy několikrát. Hlavně jak se víc najím tak jdu okamžitě. Pokaždé nové masti si řeknu zkusím ještě to a pak jdu k dr, no a mast mám asi šestou.

Obvodak se koukne a vysetri te prstem. Normalne v rukavicich, trva to zhruba tak pet vterin, je to proto, aby vedel, zda nemas i vnitrni hemeroidy. Potom ti podle nalezu bud neco napise, nebo te odesle na gastroenterologii. Kolonoskopie bych se nebala, urcite ji nebude delat hned, a hlavne ti ji udela jako doplnkovy vysetreni kdyz uz, me ji nedelal vubec. Dal mi mast, doporucenku na gastro, tam mi udelala ultrazvuk bricha a hotovo. Neni proc se trapit, fakt ne. Doktori jsou na to zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
20.3.18 10:50

@Azeretereza děkuji za info. Snad se odhodlam :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.18 11:00

@Kačenka 85 nejdriv ti udělají asi anoskopie, jukne na chviličku di konecniku, pokud najde hemoroidy, nařídí léčbu nebo odstranění. Anoskopie neboli, ani to není cítit a nejde to daleko. pokud by se něco nezdálo, pošle te na rektoskopii nebo kolonoskopii, i ta se dá přežít. Za 20 minut hotovo, nekde dávají i analgosedaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 13:16

@Kačenka 85 Znám tenhle problém taky moc dobře, trápí mě už roky. Taky jsem se bála navštívit doktora, ale když už to bylo ze začátku roku opravdu výrazné a krvácení bylo prakticky po každé stolici, rozhodla jsem se doktora navštívit. Nebyla jsem u praktické, ale volala si rovnou na chirurgickou ambulanci do nemocnice, kde mi řekli, že pokud je to v takto akutní fázi, ať přijdu i bez doporučení rovnou k nim. Měla jsem tedy štěstí, že sloužil zrovna přímo proktolog, takže kromě vyšetření prstem mi udělal rovnou i vyšetření anoskopem. Opravdu to nebolí, ale nebudu zastírat, příjemné to rozhodně není. Nebo alespoň pro mne nebylo. Ale přežít se do samozřejmě dá. Předepsal mi léky na posílení žil a pak ještě čípky Proktis M, myslím, že jsou i volně prodejné. Operaci zatím nedoporučil, jen pokud by mě to trápilo stále víc. Naštěstí se to zatím po té léčbě celkem uklidnilo. Já bych tedy na tvém místě sebrala všechny síly, zanechala stud doma a vyrazila k dr. Jo a pokud je možnost, po každé stolici raději do sprchy, nebo bidet, minimalizovat použití toaletního papíru, tím se to jen zhoršuje. Případně pokud možnost sprchy/bidetu není, tak vlhčený toaletní papír (super mají v DM, dá se i splachovat do záchodu). Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 13:51
@Anonymní píše:
@Kačenka 85 Znám tenhle problém taky moc dobře, trápí mě už roky. Taky jsem se bála navštívit doktora, ale když už to bylo ze začátku roku opravdu výrazné a krvácení bylo prakticky po každé stolici, rozhodla jsem se doktora navštívit. Nebyla jsem u praktické, ale volala si rovnou na chirurgickou ambulanci do nemocnice, kde mi řekli, že pokud je to v takto akutní fázi, ať přijdu i bez doporučení rovnou k nim. Měla jsem tedy štěstí, že sloužil zrovna přímo proktolog, takže kromě vyšetření prstem mi udělal rovnou i vyšetření anoskopem. Opravdu to nebolí, ale nebudu zastírat, příjemné to rozhodně není. Nebo alespoň pro mne nebylo. Ale přežít se do samozřejmě dá. Předepsal mi léky na posílení žil a pak ještě čípky Proktis M, myslím, že jsou i volně prodejné. Operaci zatím nedoporučil, jen pokud by mě to trápilo stále víc. Naštěstí se to zatím po té léčbě celkem uklidnilo. Já bych tedy na tvém místě sebrala všechny síly, zanechala stud doma a vyrazila k dr. Jo a pokud je možnost, po každé stolici raději do sprchy, nebo bidet, minimalizovat použití toaletního papíru, tím se to jen zhoršuje. Případně pokud možnost sprchy/bidetu není, tak vlhčený toaletní papír (super mají v DM, dá se i splachovat do záchodu). Držím palce!

A doporučili ti kvulo tomu krvácení kolonoskopii? Já mám taky anoskopii diagnostikovany hemoroidy.ale ta občasná krev me stve.je to sice jen 1×2 měsíce zhruba pri tužší stolici, ale stejne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 14:02
@Anonymní píše:
A doporučili ti kvulo tomu krvácení kolonoskopii? Já mám taky anoskopii diagnostikovany hemoroidy.ale ta občasná krev me stve.je to sice jen 1×2 měsíce zhruba pri tužší stolici, ale stejne…

Ne, o tom se nezmínil, jen kdyby se to stále opakovalo a obtěžovalo mne to, tak operace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 14:12

Jasny!

• Citovat
  • Upravit
11
20.3.18 15:21

Holky a mate krev po vykonani jen na papire a nebo i v mise lehce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí