Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Já tedy jen na papíře.
ja taky jen na papíře myslím teda ![]()
@mona1990 ja na papíře a jednou jsem mela lehce i na povrchu stolice…proto jsem byla i na kolonoskopii
Me to kaplo i do misy asi jak to bylo tuzssi
tak jsem byla vydesena ale co ctu ze kolikrar maj lidi plnou misu krve. koupila jsem faktu cipky a ted dobry.
Ja se proste uklidnuju tim, ze to hemoroidy jsou (jsou jasny i na pohmat) a ze v nasem veku cca kolem 35 by byla ta nejvaznejsi diagnoza fakt velkej pech ![]()
@Anonymní píše:
Ja se proste uklidnuju tim, ze to hemoroidy jsou (jsou jasny i na pohmat) a ze v nasem veku cca kolem 35 by byla ta nejvaznejsi diagnoza fakt velkej pech
Ano presne tak ale bohuzel trpim panickou poruchou a vzdy u vseho vidim to nejhorsi ☹
@mona1990 ja taky! jsem hypochondr na entou
u kolika doktoru ja uz byla a kolik diagnoz „mela“
nejhorsi je internet, no..uklidni me vzdycky az vysetreni…takze me mozna kolonoskopie v budoucnu zas nemine ![]()
Je mi to blbí psát ale potřebuji poradit.
Jsem na začátku 3trimestru a mám asi hemeroidy (uzly). Bolí to jak čert, večer jsem si to zkoušela vymáčknout povedlo se(jen jeden ale druhý nejde). Mám zajít v pondělí k prakt.dr ? Nebo co mám s tým dělat ? Předem děkuji
Podle všeho to je jako hemeroidní uzel.
Aspoň to tak vypadá.
Prosím tě, podívej se na beautybio. Je na to vynikjající přírodní šťáva z granátového jablka.
Ahoj holky. Cítím povinnost podělit se o zkušenost s něčím co opravdu pomáha. Já měla jen občas menší problém s hemoroidy, ale to jsem vždy nějak zvládla. Co bylo mnohem horší, když začal mít problém můj muž, bylo to šílený a horšilo se to rapidně. Byl několikrát i u proktologa v nemocnici na gumičky, zkoušeli jsme vše, nic nepomáhalo, stav se velmi zhoršoval, raději ze zoufalství přestal jíst, aby nemusel na záchod, bylo to hrozný. Chvílemi brečel bolestí, ta bezmoc byla nejhorší.. Jak jsem tak hledala a noci brouzdala po internetu, napadlo mi, že objednám něco u jednoho pána co dělá přírodní medicínu, hodně lidí ho zná, říka si „dědek kořenář“. Mámě jsem od něj kupovala zeměžlučovou změs na problémy se slinivkou a vím, že ji to pomohlo.
Našla jsem u něj měsíčkový olej, objednala jsem i aplikáror, taková gumová blbost co se nasadí na stříkačku a usnadní to podání do konečníku. Neskutečně rychle to zabralo, ono to méně bolí už po první aplikaci a do týdne to bylo rapidní zlepšení. Bral to dvakrát denně několik měsíců po jeden mililitr, fakt maličko, ale stačilo. Teď, už jsou to asi čtyři roky, je bez problémů. Když zadek někdy trochu zazlobí, dáme olej, který máme vždy v zásobě a je vyřešeno.
Olej je dražší, stojí 2dcl.asi 700kč, ale vydrží dlouho, určitě je to ale levnější než když kupuješ furt něco nového a nic nepomáhá. Asi by fungovala i jiná značka, ale nemám vyzkoušeno, vím že ty od dědka jsou hodně silně koncentrované. Pomáhá i na gynekologické potíže, pro nás prostě top..MĚSÍČKOVÝ OLEJ. Zkuste, opravdu pomáha a hlavně léčí příčinu, ne jen potlačuje příznaky.
Krém na hemoroidy - https://hemorv.com vždycky když se mi hemeroidy objeví, tak si je začnu mazat právě krémem a během chvilky je po svědění či pálení. samotný hemeroid zmizí během 2 týdnů.
Příspěvek upraven 30.07.25 v 19:59
Ahoj všem. Co mi pomohlo? Když mi začalo něo vadit v zadku, tak jsem šla večer zkoumat. Zjistila jsem, že ten tlak, co tam cítím, je asi otok a i když zvenčí skoro nic vidět nebylo, bylo jasné, že musim někam zavolat. Našla jsem místního proktologa (poradila jsem se s obvodní) a objednali mě za 2měsíce. Skvělý. Asi mají plno. Takže jsem šla do lékárny a koupila si Proctoglyvenol a čípky faktu a dubovou kůru, což je taky mastička. Dubovka se může používat dle potřeby, proctogl.jen omezeně. Dubovka je trochu cítit, takže třeba v kanceláři to prostě poznáte. Cokoliv si tam dáte, je potřeba si na prádlo nalepit intimku, aby nevznikl flek…že. Prostě bezva. Ale klid. Vlastně nemusíte být ve stresu, fakt se to dá vyřešit. Ale těmi mastmi a čípky ne. Sice se to zatáhne a někomu už to pak dlouho potíže nedělá, ale stejně je lepší jít k dr. Takže na proktologii bývaj milí a chápou vaší situaci a stud. No a když se usmějete nad svým problémem, nebo si pro sebe zabrbláte a pak si řeknete, no, lepší ta moje strana, asi bych nechtěl(a) být na té druhé straně za mnou
, tak to bude snadnější. Hlavně neztrácet odvahu a humor. A jít HNED! Tohle nemá smysl odkládat, protože pak se to zhoupne do stádia, kdy už tam třeba nepůjde dát gumička.
No a vyskočíte si…podepřete si bradu a řikáte si: no tvl., ale co…
No a dr.to zagumičkuje tím „anoskopem“, dostanete čípky na hojení a bolest, protože to může trošku bolet a jdete domu. Pak jdete za asi měsíc na kontrolu a to je celý. Takže lidi, prosím, nebojte se, je to normální věc, je to 5minut a jdete zase domu. Všechny vás zdravím a doufám, že jsem pomohla dodat odvahu. pa ![]()
Já tedy jen na papíře.