Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Margery31 píše:
Taková anketa a průzkum trhu. Uvítali byste ve svém okolí hernu pro děti, která by se zaměřovala na hračky open-ended? Jsou to hračky poslední dobou diskutované typu Grimms, Grapat, Ulanik, Goki, Waldorf apod. Víme, že ne každá maminka si dokáže koupit takové sady, aby si děti vyhrály. Případně, kolik byste byly ochotné zaplatit za vstup do takové herny, kde by bylo všeho dostatek a spousty (ať už hodinově nebo třeba celodenní vstup). Děkuji za názor a jiné podněty.
Mně by se taková herna líbila. Mohla by tam být i půjčovna hraček na doma.
K podnikání: Ujasnila bych si, jestli chceš koncept herničky-tj. děti na place, berou si co chtějí, a pak to mají vracet kompletní zpět na místo. Za mě sci-fi. Nenalhávej si, že by tam chodila jen sorta lidí s nějakým přístupem a vše by bylo uklizeno.
Nebo „lekce“ s lektorkou-omezený počet dětí, pracují samotné (nebo s rodičem?), s dopomocí lektorky vrací vše na místo. Lektora/ku budeš muset platit/dělat sama.
Provoznu bych volila ve velkém městě, kde si najde zájemce.
Zájem: Já osobně bych zájem neměla. Nejsou to montossori dílny s přínosem (dítě pracuje s pomůckami nebo zkouší věci z praktického života). Takto vyskládané to vypadá hezky (podle mě hlavně pro dospělé), představa s dětmi už tak „upravená“ není. Vím, že je to móda. Jaký je rozdíl mezi tímto a klasickými kostkami kromě líbivé prezentace (bez rýpaní, na tom je třeba marketingově zapracovat)?
Poznámka na okraj: Opět bez rýpaní. V úvodním příspěvku mícháš dohromady značky (Grimms, Grapat apod.) a vzdělávací směr (Waldorf). To by mě jako zákazníka odradilo (aka „co o tom vlastně ví“).
Navzdory napsanému věřím, že potenciál to má. Hodně štěstí, ať to dáš dohromady a daří se 🙂
Něco na ten způsob je Skibi kods herna na Budějovické. Bavilo to mladšího syna mezi 2-3. rokem. Ten starší o 3,5 roku se tam nudil. Tyhle hračky má doma moje kamarádka. Je v tom dle jejího odhadu asi za 80 tisíc. Za mě je základní problém v tom, že je to drahý a má to moc komponentů, úklid zabere moc dlouho. Pro mě by to nebylo.
Nevadí mi zaplatit vyšší vstupné, jsem si vědoma výši počáteční investice. Ale obecně nejsou zrovna rodiče malých dětí dobrá businessová cílovka.
Hodně bych to zvážila.