Herpangina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
271
25.4.13 10:57

Ahoj oživuji diskusi, malá 11 měsíců má herpangínu, chtěla jsem se optat jestli vzniká z klasického oparu, navíc měla po odečtu 40 horečky, dáví se a neni možný dostat do ni cokoliv k pití, jsme na um a tedˇmá nakázanou dietu, měla tmavě zelenou stolici. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
17.8.13 12:22

Zdravím, mám 13m holčičku a máme herbangínu. Tepotu sme srážely Panadolem a Nurofenem. Na ORL nám napsali Neocide Gel - je fakt super, po dvou namazáních normál na dudlíka, aby to malá slízla teplota sama zmizela ;) Gel je volně prodejný.
Píšu to pro maminky, které se s ní setkají a budou hledat pomoc. Antibiotika jsou blbost :nevim:
K pití a jídlu cokoliv co chutná. Slazený čaj glukopurem, piškoty,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
30.9.13 20:57

Holky chci se zeptat jestli vam na ty puchýřky ten neocide gel zabral. Dcera rok a půl má asi taky herpangíu..už podruhý. Tentokrát ale měla jen trošku zvýšenou teplotu. Puchýřky má ale už třetí týden a ne a ne se toho zbavit. Chytla jsem to i já a teď už i manžel. Já to mám osmý den a taky žádný zlepšení. Jak rychle Vám to zmizelo? Díky
PS:u mudr jsme byly obě..virový to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.9.13 21:30

3 tydny je dost. Zkouseli jste tantum verde? Jinak teda po 3 tydnech bych zvazovala antivirotika. Znovu s tim k dr, vic asi nevymyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
1.10.13 08:23

Mudr jsem psala..antivirotika nenavrhla.Ona to zas nema moc..jen na kořeni jazyka a možná vzadu v krku. Uvidim co ten gel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
2.10.13 13:13

Tak jsme byly u mudr pro vigantol, tak jsem se ptala na to tantum verde, a prý to pro takhle malou holčičku není vhodné. Sprej prý vůbec ne, protože ještě nemá reflex zastavit dýchání a kdyby se to dostalo do plic, mohlo by ji to hodně pálit a být hodně nepříjemné. To mi nějak nenapadlo. No každopádně mi řekla, ať tomu spíš nechám volný průběh a už ji to ničím nepatlám, protože se tím narušuje i přirozené prostředí a přirozené bakterie..prý to souvisí i se střevem, takže jak se pomocí probiotik pročistí střevo, obnoví se i prostředí v pusince…může to prý trvat dýl. Takže tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.11.14 20:58

Ahoj maminky, mám toho dneska dost!! Dcerka 19m dostala silnou herpangínu, k tomu má bolavé ouško a roustou jí dvě stoličky. Nemůžeme srazit teplotu, ta se pohybuje kolem 38 až 39 stupňů, je z ní taková hadrová panenka, často spinká i když hodně trhaně, pak brečí. Má hodně návaly na zvracení, teď mi třeba pozvracela celou postýlku i když snědla a vypila minimálně :zed: :zed: :zed:
Potvrďte mi, že tohle je normální průběh této nemoci, nebo zešedivím. Ona je takový hubeňourek a teď tohle, je mi jí strašně líto!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
11.11.14 21:53

@relay zrovna ted ma Sandra (16m) taky anginu a lezou ji stolicky. Zvracela mi prvni 2dny a pak uz to bylo dobre. Neji a pije taky malo. :? Takze to chce hold vydrzet. Dostali jste nejaky leky? Co na teplotu davate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
11.11.14 23:42

Ahoj málá měla tři dny ke 40 chvílemi i přes, boláky v pusince, drobnou vyrážku po tělíčku. Srážely jsme horečku, dávaly pití po lžičkách, protože nebylo možné ji normálně zavodnit. Střídala jsem čípky na horečku co 4 hodiny. Jinak žádné léky nedostala, jo a taky byla apatická téměř 4 dny.Pak už to šlo, atˇjste brzy zdraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí