Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, prosím, potřebovala bych poradit. Manžel používá datovou schránku a řeší věčný problém - heslo. Neustále, každou chvíli, to po něm chce nové heslo. Nové heslo nesmí být ani podobné některému z hesel která už měl dřív, takže neustále musí vymýšlet nová hesla, už snad 20× musel vymýšlet něco nového a jak si to někam nezapíše, samozřejmě ho zapomene, když už těch hesel měl tolik. Takže už několikrát musel na poště vypláznout 2 stovky za zapomenuté heslo, což je teda palba. No a dnes už pohár přetekl, historie se opakuje, opět zapomněl heslo, opět si ho zapomněl někam napsat když byl před čtrnácti dny nucen ho měnit, takže zase na poštu a dvě stovky v čudu
Už jsem z něho na prášky. Prosím, nedá se v té datovce nějak změnit nastavení, aby to po něm neustále nechtělo měnit heslo? Nebo to je tak dané a nejde to zrušit? Už toho mám fakt dost!
Díky!
Dá se to tam nastavit v nastavení, že nechceš obnovovat heslo.
Je to tam, zabezpečení a změna hesla, dá, že chce vypnout změny hesla a potvrdí a je to.
Taky neměním heslo. Je to v nastavení. Měnit každou chvíli heslo, tak se na to vyprdnu, protože bych ho tak akorát zapomněla.
@terinka4444 Díky, my jsme to tam hledali a nenašli… Tak až se nám tam zase podaří přihlásit, tak to ještě zkusíme…
@terinka4444 píše:
Dá se to tam nastavit v nastavení, že nechceš obnovovat heslo.
Super.
Tak to je super, taky s tím mám pořád problémy - hned to zkusím přenastavit ![]()
@terinka4444 Ano, mojedatovaschranka.cz. A na poště (kde pravidělně platíme ty 2 kila za zapomenuté heslo
) nám ženská není schopná říct jak se ty změny hesel ruší. No až bude manžel doma tak to zkusíme přenastavit podle tvého návodu, snad už se to podaří…
Buď ráda, že na poště zvládnou dát nové heslo
to naší pošťačce dělá problém veliký ![]()
až se přihlásí nahoře jsou šedé velké obdélníky, vpravo je nastavení, na to klikne, vlevo vyběhne menu, modré, hned je tam zabezpečení a změna hesla, uprostřed platnost hesla, dole pod tím změnit nastavení, na to kliknout, odkliknout, že nechceš měnit a je to.
Dobrý den, také jsem měla podobný problém - fungovalo toto řešení?
Schránku jsem kvůli němu nechala znepřístupnit, bohužel bude nyní povinná…
Taky jsem heslo zapomněla, tak do schránky chodím přes bankovní identitu.