5,5 měsíční syn má neustále hlad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
407
8.5.20 13:12

Hlad 5.5 měsíční

Ahoj holky, mám dotaz..synovi bude 20.5. půl roku. Od začátku na UM, od ukončeného 4. Měsíce na příkrmu. K obědu snědl klasický kolem 130g masozeliny bez mléka a teď máme od ukončeného 5. I přesnídávku..sni celou 190, už pak nedávám mléko, jen vodu..jenže už 3. Den mi +- půl hodiny před obědem řve hlady, pak řve i u jídla a u po jídle a to jsem mu dnes dala 160g masozeliny a stejně dal řval. Kolik může dostat? Je dost velký, má skoro 9kg. Nerada bych aby z něj byla za chvíli koule :nevim: mlíko má v 6, 17, 21 a podle toho jak se probudí v noci - většinou ve 3 ráno..pokaždé 180ml. Nějaká rada? Neco lze přidat? V pondělí jdeme k doktorce, ale chtěla bych to nějak alespoň provizorně vyřešit na těch pár dní. Mučit hlady ho nechci, ale porce se mi zdají víc než adekvátní… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37125
8.5.20 13:16

Ja v tomhle veku jeste po kazdem jidle nechala dorazit mlekem, ale byl kojeny no :nevim: me prijde zas docela dlouhy interval diteti v tomhle veku nedat pres den 11 hodin mleko :nevim: dala bych jeste v mezičase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.20 13:21

I nase deti se po jidle „dopucli“ mlikem. To prece ani nesplnujete limit denni davky mlika kdyz pije jen 3×, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.5.20 13:25

@Horká.cokolada 4× denně. ma mléko a 2 příkrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
8.5.20 13:29

@Kiwijeta ale mas mezi tim mlekem hrozne dlouhe intervaly, pulrocni dite ma mleko jeste jako hlavni slozku potravy a ty ji das brzo rano a pak az vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LD1
261
8.5.20 13:30

Běžná porce oběda by měla být, tuším, 150-250 g. Určitě bych dala ještě mléko. Řešit u půlročního prcka, aby z něj nebyla koule, a kvůli tomu ho omezovat v jídle mi přijde teda dost mimo🤦🏽‍♀️ po 2 měsících prikrmu bych ho nenechala tak dlouho bez mléka. Pořád je to prikrm = jídlem PRIkrmujes, ale primární zdroj potravy má být mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.5.20 13:35

@LD1 doktorka nás už lehce upozorňovala, že moc přibírá, upřímně ani netuším kolik Mlika mu dát když sni 190 přesnídávky.. Tak mu mám dát po každém jídle ještě mlíko? Nebo v mezičase třeba ještě než půjde před obědem spát?
Děkuji všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LD1
261
8.5.20 13:39

@Kiwijeta já kojim, takže s tímto neporadím… ale dítě bych hlady řvát nenechala. Ať tedy doktorka poradí, jak to resit. Po presnidavce 190g bych už UM nedavala, ale po obědě 130 g určitě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.5.20 13:41

@LD1 pro mě je to jak fyzika :nevim: dneska snědl 160g příkrmu a zkusila jsem mu tedy dát ještě mléko a dál 90…přijde mi to až až…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
8.5.20 13:43

Ja bych dala mliko jeste po obede, nekdy po poledni v polovine toho casu mezi rannim a vecernim mlekem. Na dr bych se vybodla, prece nenechas dite ohladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.20 13:57

Tak zalezi, jak mas rozvrhle casy a jednotlive jidla.
6:00 mleko, 9:00presnidavla, 12:00obed +mliko, 15:00 mliko, 18:00 mliko, 21:00 mliko nebo kase…
Taky mam deti kojene a v tomto veku proste pily na pozadani…i co dve hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
8.5.20 14:11

6 -180 Mlika, 9 - 190 přesnídávky, 13 - oběd masozelenina dneska 160, 17, 21 a podle toho kdy se vzbudí (většinou ve 3) 180 mlika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
8.5.20 14:55

Je to kojenec, to především. Ono podle WHO by děti měly příkrmy dostat až po půl roce, ale v Česku to děláme prostě jinak, i já se tohle doporučení dozvěděla pozdě. Nicméně kojenec, tedy dítě do roka, by měl dostat nejdřív mlíko, pak teprve příkrm… Mléko bych mu neupírala, zvláště teď, může jít o spurt, přišel třeba malinko dřív (většinou je to okolo 3. A 6. Týdne a 3. A 6. Měsíce). :nevim: s množstvím neporadím, já kojila, připadá mi zvláštní to řešit u miminka (myslím tím i to, že váhu komentuje i doktorka), ale když už bych se snažila, aby nepřibral, otočila bych to poradí. Nejdřív mlíko. Pak ať si podle chuti dá trochu příkrmu. Jinak je to teda jedlík, mně se syn na celou skleničku dopracoval někdy v 9 měsících :lol: každý prcek to má prostě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.5.20 19:27

Naše stejně stará dcera, též na UM.
ráno: UM
dopoledne: 2PL jogurtu
oběd: příkrm - zelenina, maso
odpoledne: UM + přesnídávka
navečer: mléčná kaše
noc: UM (2×-3×)…ale většinou sní cca 150g (ať už jídla nebo UM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí