Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
Moc prosím o radu zkušených. Dnes jsem 14.den po IUI a ráno jsem si zašla jako samoplátce na krev. Výsledek je hcg 198 je to touhle dobou dostatečné? Nèkde jsem četla, že touhle dobou by mělo být už přes 1000 ( dle posledni ms bych byla na začátku 5tt, jinak tedy ten 14 dpo. Test z moči mi sílì tak doufám že je i ta hodnota ok. Moc děkuju za všechny názory a rady ![]()
@feésM píše:
Ahoj holky!
Moc prosím o radu zkušených. Dnes jsem 14.den po IUI a ráno jsem si zašla jako samoplátce na krev. Výsledek je hcg 198 je to touhle dobou dostatečné? Nèkde jsem četla, že touhle dobou by mělo být už přes 1000 ( dle posledni ms bych byla na začátku 5tt, jinak tedy ten 14 dpo. Test z moči mi sílì tak doufám že je i ta hodnota ok. Moc děkuju za všechny názory a rady
14dpo rozhodně nečekej hcg kolem 1000. To je blbost.
Tvoje hcg je krásné.
Já měla komel ms 52 a to jsem měla ovu 12dc
Jé moc dekuju. Ja sem si taky rikala ze 1000je docela dost. Ms mela dorazit vcera nebo dnes tak uz snad ani nedorazi. Hodne jste me uklidnili. Dekuju ![]()
Tady máš tabulku rozpětí hCG
http://www.zbynekmlcoch.cz/…jich-kvalita
Klííííd - já měla 17 DPO hcg 256 a bylo vše ok
Vím o mnoha holčinách, které měly i mnohem nižší hodnotu a vše bylo ok. Důležité je, pokud hcg roste, takže pokud čárka sílí, tak buď v klidu ![]()
ahoj těhulko ![]()
jestli taky té tabulce nerozumíš jako já, tak si z toho nic nedělej.
Podívej se ke mně o popisu, to je myslím jasné
měla jsem strach z mimotěhu, takže jsem chodila pravidelně na testy. 14DPO jsem měla 122 a už máme srdíčko, 1000 je fakt blbost, možná u dvojčat
![]()
takže si to užívej, žádnej stres, ten miminku nepomáhá ![]()
Hanzzbl00 jenže my se nebavíme o 5tt, ale o 14 DPO, každá má ovu jindy.
A já začínala 5 TT nebo li ve 4+1 jsem měla hodnotu HCG 2430. Takže neblázníme zakladatelku.
Féés, hodnota je v pořádku, jestli chceš mít jistotu, že hodnota stoupá jdi znovu na krev. Co 48 hodin musí zdvojnásobit, pak víš, že je vše jak má být.
@Simi11 píše:
Hanzzbl00 jenže my se nebavíme o 5tt, ale o 14 DPO, každá má ovu jindy.
A já začínala 5 TT nebo li ve 4+1 jsem měla hodnotu HCG 2430. Takže neblázníme zakladatelku.
Féés, hodnota je v pořádku, jestli chceš mít jistotu, že hodnota stoupá jdi znovu na krev. Co 48 hodin musí zdvojnásobit, pak víš, že je vše jak má být.
však joo já vidim..ale že tam psala,že je tak 5tt
samozřejmě,že se to nemusí brát od poslední ms
@hanzbl00 píše:
však joo já vidim..ale že tam psala,že je tak 5ttsamozřejmě,že se to nemusí brát od poslední ms
aha vidíš, já si nevšimla že psala těch 5tt, ale stačí aby ovulovala později, má to v pohodě ![]()
koukám, že ty už máš tyhle starosti úspěšně za sebou, kéž bych byla tam co jsi ted ty, to bych brala, mám pocit, že mě už čekají jenom nervy z toho co bude ![]()
@Simi11 píše:
aha vidíš, já si nevšimla že psala těch 5tt, ale stačí aby ovulovala později, má to v pohodě
koukám, že ty už máš tyhle starosti úspěšně za sebou, kéž bych byla tam co jsi ted ty, to bych brala, mám pocit, že mě už čekají jenom nervy z toho co bude
No já strávila v 5tt asi 3 dny v nemocnici kvůli podezření na mimoděložní těhotenství ale naštěstí to bylo v pohodě..
Jináš těhotenství uteče jako voda,já na to teď ráda vzpomínám,to sem měla ještě čas sama pro sebe
Užívej si,s mimčem je to už těžší..A určitě bude všechno v pořádku
Taky sem byla ze všeho vyplašená ale věř,že až bude mimčo na světě budou nervy větší ![]()
Ahoj, hodnota je krásná
![]()
Já jsem měla po IUI hodnotu HCG 61,9 ale potom to „mimi“ nezvládlo, po další IUI jsme měla HCG jen 41,6 a to bylo v pohodě - teď je z toho „mimi“ krásná skoro 3letá holčička!
Hodnota HCG není zas až tak podstatná, hlavní je aby postupně rostla a bylo miminko v pořádku ![]()
Moc gratuluji a přeji pohodové těhu a krásné zdravé miminko ![]()
ahoj ![]()
jak se píše v jiných diskusích (a doktoři to říkají) 1000 hcg už musí být vidět na UTZ. Ty jsi 4+0, takže na UTZ tutově není vidět nic. Takže ani hcg nemůže být 1000, to je blbost. Tvoje hodnota je v pořádku, gratuluju ![]()
Mám za sebou podezření na mimoděložní, 3 dny v nemocnici, jak tu někdo psal - velmi podobné. Ještě v 5+0 nebylo v děloze nic vidět a teď jsem 15. tt
V 5+0 jsem měla hcg 2300 - no a Ty, když si to pronásobíš, že by se mělo každé dva dny zdvojnásobit, dostáváš se za týden (5+0) na velmi podobnou hodnotu. Takže ![]()
Ahoj holky,
ja jsem měla poslední menstruaci 8. 3. (ale podle ovu testu ovulaci až 20 DC tzn. 27. 3. 2012), myslíte, že může být všechno v pořádku, když mám test HCG ze včerejška (tzn. podle mě 15 DPO) jenom 210? Měla jsem takovou radost a teď nevím, jestli se už nemám smířit s tím, že je to špatné. Díky