Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KArolína r Zajdeš normálně tam kde se bere krev..a řekneš že chceš odebrat krev na HCG…
zaplatíš kolem 200kč..ale třeba můj dr obvodák mě vzal tenkrát taky krev na HCG
@KArolína r vezmou krev i na hematologii, nebo transfůzce, ale nevím jestli v tomhle případě je to na něco dobrý, chtělo by to kvalitní utz aby bylo něco vidět v děloze a vyloučilo se mimoděložní ![]()
Tak dobré to je nebo ne? přece když naroste hcg jednou tolik (obden) tak je to v pořádku přeci
@KArolína r Držím palce. Hlavně bud v klidu.. Nervy ti nepomůžou
Ahoj, chtěla bych se zeptat. 12dpo jsem měla hcg 61.
17dpo, hcg 702.
Je ta 2 hodnota v pořádku? Nevyskocilo to nějak moc? Na další odběr jdu zítra.
Ahoj holky mám prosbu.Jsem v 5+1 a vím to s cestou asi 7dni takže jsem nebyla ani zatím u meho gynekologa. Nicméně jsem po 3dnech trochu krvacela ale ne čerstvá krev spíše hnědé spineni plus bolest pravého vaječníku. Šla jsem na gyn. příjem tam na UZ nešlo nic vidět hcg 1200 na druhý den hcg 1460 na UZ stále nic jen nějaká anechogealni tekutina nějaký ovalny předmět. Doktor si myslí že to je mimodelozni ze by už tam mělo něco být vidět. Nicméně jsem šla po dvou dnech teda dnes na krev hcg krásně stouplo na 2900 ale stále ma UZ nic. Chtěl mě hned poslat na operaci ale ja odmitla a jdu ještě k memu gyndari. Myslíte že to je unáhlené rozhodnuti když už nespinim a ani nemam bolesti a citim se dobře? Uvidim co mi řekne muj gynekolog a v pátek jdu zase na odběr. Četla jsem že to může být cysta a i v 5tt nemusi nic jit vidět. ![]()
Holky já byla jako samoplatce má krvi 4.11 a měla jsem hodnotu 90,6. K doktorovi jsem šla 9.11 na kontrolu. Musela jsem, vzhledem k tomu, ze beru dost leku, takže jsem to musela řešit za včas. No a toho 9.11 byla hodnota 758. Podle kalendáře bych měla být 5+3tt. Na ultrazvuku pořád nic. Dnes čekám, až zavolá doktorka s vysledkama. Hrozně mě to děsí. Už jsem mimodelozni měla a bojím se, že to bude znovu. Ani nevím, jak se hodnoty pohybují u MT. Posledně to byl takový fofr, že to semnou nikdo moc nerozebiral. ![]()
Ahoj holky prosím…minuli rok v listopadu jsem zjistila že jsem těhotná ale bohužel to nedopadlo rozjel se samovolny potrat v 7 tt…tento rok jsem měla ms začátek 6 října do 10 října.. ( ms mám nepravidelnou)..v den ms 5.11 podle kalendáře mi měla přijít ms ale nepřišla tak sem udělala test a ppozitivni sice ne moc ale slabsi carka rám byla…carka co dva 2 sily..podle kalendáře jsem měla mít 23.rijna ovulaci ale ovulace byla o něco déle… včera jsem byla u dr a na utz nic a tak mi vzala krev a dnes sem volala na výsledky…hcg je 288… podle výpočtu dr bych měla být 5+3…myslíte že to hcg je dobrý? Je to na dobré cestě? Nebo špatný? Příští úterý jdu znova na krev zda hcg stoupá 🙏 🙏 děkuji za odpovědi 🙏
@Petty280 Ahoj..já byla na krvi v pondělí a dnes..poslední ms jsem měla taky 6.-10.10., mám docela pravidelný 28 cyklus, ovu kolem 19.10. pozitivní test mi vyšel už 1.11.
V pondělí jsem měla být dle ms 5+1..na UTZ bylo vidět jen Vacek a v něm malinkatou bublinku..HCG mám z pondělí teda o dost větší 15 400 🤷🏼♀️ ale tam jde o to, aby se ti co dva dny aspon zdvojnásobilo..je ale možné, když máš zas nepravidelny cyklus může být i ovu posunuta a nemusí to tedy být zatím ani ten 6ty týden..jdeš na kontrolní odběr zitra zda ti to HCG stoupá?
@YwonRockabilly ahoj promiň že sem neodpověděla dřív…na krev jdu příští úterý 19.11 v 10 h.. dnes sem si dělala test znova a je takový..myslíš že to je na dobré cestě? Docela se bojí mimodelozni těhotenství…mám už docela bolavé a citlivé prsa a divný chutě 😅 jako třeba včera sem jedla sunkovou pizzu s bolonskyma spagetama 😅
@Petty280 to nevadí v pohodě
tak pokud jdeš na krev 19. šla bych ještě určitě i 21. abys viděla, zda ti to HCG stoupá (mělo by se zdvojnásobit každých 48-72 hod.) je tam strašně velké rozpětí te hladiny HCG, stoupá to ale fakt rychle pokud je vše ok..v 5+3 bys měla mít cca 1000+, ale fakt. jeden den tam může být 300, další den už klidně 800..takže být tebou Zajdu na krev 19. a hned 21. +- ve stejnou dobu a podle.toho uvidíš líp, zda to jde jak má..já byla také hodně ve stresu, ale ten druhý odběr jsem měla po 46hod. 27tis. (1.tech 15tis. neco)..takže by to mělo být prej v pořádku a embryo roste..jen z pozitivního testu a tehu příznaků asi těžko říct, zda je to v pohodě..hlavně se nestresuj(vím jak je to těžké a jak se to líp říká jak dělá) ale stejně nic neovlyvnis..každý den si dej kyselinu listovou a přežij to do odběru 🙂 také jsem na jehlách v pondělí jdu na UTZ v asi 6+1 a doufám, že už bude vidět víc než gestacni Vacek..moc držím palce ✊🏻