Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojda, jsem tupoun na počítače, vždy mi vše nastaví partner a ten není doma do půli srpna. Objevuje se mi hláška:Google chrom v tomto počítači se již nebude aktualizovat, protože windows xp a windows vista již nejsou podporovány.
Jako prohlížeč používám Google chrom.
Předpokládám, že mi přítel zakázal v PC aktualizace. Mám dost problémy se zobrazováním stran. Může to být neaktualizací Google Chrom? Co to znamená:windows xp a windows vista již nejsou podporovány? a co dělat? Omlouvám se, jsem blb
Dík Sabri
Od windows 7 a 8 (a platneho kodu - licence) je moznost (cca rok, tusim min. do konce roku 2016) se registrovat a u Microsoftu zdarma prejit na Windows 10. Ty mas starsi Win, takze Msoft uz ti neposila aktualizace, nechava tyto starsi vezre „zemrit“, uz se o ne nestara. Cili ne pritel, ale Msoft uz ti nic neaktualizuje. Nevim, co jsou „problemy se zobrazovanim“, ale pokud mas na PC jeste Internet Explorer, tak pouzivej zatim tento. Do budoucna bude muset pritel poridit novy operacni system, bohuzel. Nema smysl vypisovat JAK zadarmo nebo levne, zkratka ja bych to resila stazenim internet explorer 8 z internetu a pockala na pritele.
Jednoduché vysvětlení: Na počítači máte nainstalovaný operační systém buď Windows XP nebo Windows Vista, které už Microsoft dále nepodporuje (nevychází aktualizace, bezpečnostní záplaty), takže software třetích stran se už pro tyto systémy dál nevyvíjí, protože se to nevyplatí. S tím nic nenaděláte, jediné řešení je nový operační systém, což se u staršího počítače nevyplatí.
Jinak to špatné zobrazování webů je dáno tou neaktulizací. Rozhodně bych na tom počítači nechodila do internetového bankovnictví, je tam riziko zneužití přihlašovacích údajů.
@Myssinka píše:
Od windows 7 a 8 (a platneho kodu - licence) je moznost (cca rok, tusim min. do konce roku 2016) se registrovat a u Microsoftu zdarma prejit na Windows 10. Ty mas starsi Win, takze Msoft uz ti neposila aktualizace, nechava tyto starsi vezre „zemrit“, uz se o ne nestara. Cili ne pritel, ale Msoft uz ti nic neaktualizuje. Nevim, co jsou „problemy se zobrazovanim“, ale pokud mas na PC jeste Internet Explorer, tak pouzivej zatim tento. Do budoucna bude muset pritel poridit novy operacni system, bohuzel. Nema smysl vypisovat JAK zadarmo nebo levne, zkratka ja bych to resila stazenim internet explorer 8 z internetu a pockala na pritele.
bezplatný upgrade na win 10 skončil dnes, vlastně už včera 29. 7.
@Amalthea píše:
bezplatný upgrade na win 10 skončil dnes, vlastně už včera 29. 7.
Nj, on uz to asi byl rok, kdy jsem to stahovala. Ten cas leti. ![]()