Hlavička miminka - hrbolky po stranách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
HanaMontana
18.5.13 14:50

Ahoj, máme podobný problém jako zakladatelka. Taky jsem z toho celá vyděšená. Syn má 3 měsíce a pred dvěma dny jsem mu nahmatala taky na jedné straně hlavičky takový větší hrbek než na druhé. Je to v oblasti konce obočí, jak tam končí kost a začíná spánek. Prostě na té jedné straně to má víc vyboulený… U dr jsem byla hned, celá vyděšená a ona se smála a říkala, že to tam trochu větší má, že to můžeme sladovat, ale že je přesvědčená, že je to konfigurací lebky. Prostě halva se ještě vyvíjí a z jedné strany je taky trošku víc oleželá. A to právě z té strany kde je hrbek, ale asi právě proto se mu ta kostička tlačí víc jakoby do obličeje a proto trochu víc vylízá… Teda tak si to alespoň myslím. Podle dr. je to v pořádku, ale i tak se trochu bojím… Ale všechno není asi úplně symetrický…

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
18.5.13 15:27

No to mi povídej, já tohle řešila taky, hladím malou po hlavě a najednou nahmátnu takovou bouli, delší, začala jsem hledat na netu a zjišťovala hrozné diagnozy, doktorka mě pak uklidnila, že ještě nejsou srostlé lebeční švy a jak prostě leží nebo ji při kojení držím hlavičku, tak se to posune a vyboulí, je fakt, že za pár dní byla boule úplně jinde. Já přes den dávám tvarovací polštářek, přes noc mám strach, kdyby blinkala, tak to ho nedávám.

• Citovat
  • Upravit
HanaMontana
19.5.13 15:12

No, to my máme zas trošku jinak. On má tu kostičku jak končí obočí trošku víc jakoby vystouplou a to mu dělá ten hrbek, nikam se nepohybuje, je to kost. I když přišla jsem na to teprve předevčírem, tak kdo ví :-) Taky jsem podobně jako Ty hned na internetu našla ty nejhorší věci, ještě teď mám strach, když na to myslím… Nicméně dr. řekla, že je to v pořádku, prostě ta lebka se vyvíjí a tvar ještě není jak bude, někde je to víc na křivo, někde víc vystouplé… a opravdu, když to vezmu logicky, ta strana s hrbolkem je trošku víc sleželá, tak to z toho obličeje asi trošku víc trčí. Ale i tak se člověk pořád bojí o ty svoje miláčky, že?

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
20.5.13 12:28

Tak hlavně, že to doktorka schválila, že je to v pořádku. To mě taky vždy uklidní. Malé je 5 týdnů, takže jsem vyplesklá úplně ze všeho a to je pořád něco…hnisající očičko, zelené průjmy, bolení bříška, jestli dost přibírá, jestli zas nepřibírá moc, pak jí občas nechtěně bouchnu nebo jinak něco udělám, jsem z toho vyřízená…ještě že je e-mimino :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1674
21.5.13 04:25

@giselljasmin
A neni to tim, ze jak lezi na jedny strane, tak se mu to placati zezadu a vybouluje zepredu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.13 11:22
@randr píše:
@giselljasmin
A neni to tim, ze jak lezi na jedny strane, tak se mu to placati zezadu a vybouluje zepredu? :think:

ahoj, asi to tím bylo, ted už mu je 9.měsícu a vše je ok, a i já už jsem víc v klidu a nic neřeším, byla jsem ze všeho trochu vykulená, nikdy jsem s tak malinkým miminkem nebyla ve styku…:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.13 11:24
@mila.dka1 píše:
Tak hlavně, že to doktorka schválila, že je to v pořádku. To mě taky vždy uklidní. Malé je 5 týdnů, takže jsem vyplesklá úplně ze všeho a to je pořád něco…hnisající očičko, zelené průjmy, bolení bříška, jestli dost přibírá, jestli zas nepřibírá moc, pak jí občas nechtěně bouchnu nebo jinak něco udělám, jsem z toho vyřízená…ještě že je e-mimino :pankac:

jj, to znám taky jsem první 3 měsíce pořád plašila, hlavně malej začal asi v 5 týdnech chrčet tak jsem myslela že je zahleněnej, a on nebyl a po 4 měsíci to samo přešlo, prostě prý některý miminka chrochtaj…a ted ho trapi tak max zuby který mu teprve lezou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí