Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No to mi povídej, já tohle řešila taky, hladím malou po hlavě a najednou nahmátnu takovou bouli, delší, začala jsem hledat na netu a zjišťovala hrozné diagnozy, doktorka mě pak uklidnila, že ještě nejsou srostlé lebeční švy a jak prostě leží nebo ji při kojení držím hlavičku, tak se to posune a vyboulí, je fakt, že za pár dní byla boule úplně jinde. Já přes den dávám tvarovací polštářek, přes noc mám strach, kdyby blinkala, tak to ho nedávám.
No, to my máme zas trošku jinak. On má tu kostičku jak končí obočí trošku víc jakoby vystouplou a to mu dělá ten hrbek, nikam se nepohybuje, je to kost. I když přišla jsem na to teprve předevčírem, tak kdo ví
Taky jsem podobně jako Ty hned na internetu našla ty nejhorší věci, ještě teď mám strach, když na to myslím… Nicméně dr. řekla, že je to v pořádku, prostě ta lebka se vyvíjí a tvar ještě není jak bude, někde je to víc na křivo, někde víc vystouplé… a opravdu, když to vezmu logicky, ta strana s hrbolkem je trošku víc sleželá, tak to z toho obličeje asi trošku víc trčí. Ale i tak se člověk pořád bojí o ty svoje miláčky, že?
Tak hlavně, že to doktorka schválila, že je to v pořádku. To mě taky vždy uklidní. Malé je 5 týdnů, takže jsem vyplesklá úplně ze všeho a to je pořád něco…hnisající očičko, zelené průjmy, bolení bříška, jestli dost přibírá, jestli zas nepřibírá moc, pak jí občas nechtěně bouchnu nebo jinak něco udělám, jsem z toho vyřízená…ještě že je e-mimino ![]()
@giselljasmin
A neni to tim, ze jak lezi na jedny strane, tak se mu to placati zezadu a vybouluje zepredu? ![]()
@randr píše:
@giselljasmin
A neni to tim, ze jak lezi na jedny strane, tak se mu to placati zezadu a vybouluje zepredu?
ahoj, asi to tím bylo, ted už mu je 9.měsícu a vše je ok, a i já už jsem víc v klidu a nic neřeším, byla jsem ze všeho trochu vykulená, nikdy jsem s tak malinkým miminkem nebyla ve styku…:-))
@mila.dka1 píše:
Tak hlavně, že to doktorka schválila, že je to v pořádku. To mě taky vždy uklidní. Malé je 5 týdnů, takže jsem vyplesklá úplně ze všeho a to je pořád něco…hnisající očičko, zelené průjmy, bolení bříška, jestli dost přibírá, jestli zas nepřibírá moc, pak jí občas nechtěně bouchnu nebo jinak něco udělám, jsem z toho vyřízená…ještě že je e-mimino
jj, to znám taky jsem první 3 měsíce pořád plašila, hlavně malej začal asi v 5 týdnech chrčet tak jsem myslela že je zahleněnej, a on nebyl a po 4 měsíci to samo přešlo, prostě prý některý miminka chrochtaj…a ted ho trapi tak max zuby který mu teprve lezou…
Ahoj, máme podobný problém jako zakladatelka. Taky jsem z toho celá vyděšená. Syn má 3 měsíce a pred dvěma dny jsem mu nahmatala taky na jedné straně hlavičky takový větší hrbek než na druhé. Je to v oblasti konce obočí, jak tam končí kost a začíná spánek. Prostě na té jedné straně to má víc vyboulený… U dr jsem byla hned, celá vyděšená a ona se smála a říkala, že to tam trochu větší má, že to můžeme sladovat, ale že je přesvědčená, že je to konfigurací lebky. Prostě halva se ještě vyvíjí a z jedné strany je taky trošku víc oleželá. A to právě z té strany kde je hrbek, ale asi právě proto se mu ta kostička tlačí víc jakoby do obličeje a proto trochu víc vylízá… Teda tak si to alespoň myslím. Podle dr. je to v pořádku, ale i tak se trochu bojím… Ale všechno není asi úplně symetrický…