Rotaviry, nebo alergie na BKM?

283
26.9.12 10:08

rotaviry nebo alergie na BKM?

Ahoj, mam 5 mesicni holcicku. 14 dni ji hodne boli brisko, myslela jsem, ze to je po hruskach, ktere jsem nerozvazne snedla. Ale od pondeli se objevila penovita stolice,4-5× denne. Bolest briska neustupuje. Doktorka doporucila dnes Smectu, zitra pokud se to nezlepsi mame prijet. Teplotu nema, mela zvysenou pred 14 dny. Mohla by to byt alergie na BKM? U rotaviru byva horecka…

Omlouvam se za bezhackovy text, ale pisu z mobilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
959
26.9.12 10:11

Podle toho, že píšeš o těch hruškách, tak asi kojíš? Pokud jen kojíš tak to alergie na BKM určitě není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.9.12 10:15

My alergii na BKM máme, ale trvalo, než jsme na ni přišli…a teplotu nikdy neměla. Pěnovou stolici ano. Kojíš, nebo je na UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.9.12 10:58

@monalka i u kojení se může projevit alergie na BKM (tvrdila mi to dětská doktorka).
U syna (kojený) bylo jednu dobu podezření na ABKM a doktorka říkala, že kdyby se to potvrdilo, tak nesmím pít mléko a jíst mléčné výrobky, aby se k němu nedostalo, co by nemělo.

• Citovat
  • Upravit
959
26.9.12 11:25

@Billi O tom vím :) malá má 9 měsíců, pořád kojím a doteď to s mlékem nepřeháním, první 4 měsíce jsem ho vynechávala úplně. Přišlo mi, že pokud zakladatelka
kojí 5měsíců a pravděpodobně se ABKM doteď neprojevila, tak to nebude ono :think: .Ale jsou to jen spekulace, dodala málo prvotních informací :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.9.12 11:32

@monalka u nás to podezření bylo kolem 4. měsíce a do té doby nebyl žádný problém.
Taky bych ale hledala někde jinde :think:

• Citovat
  • Upravit
6806
26.9.12 12:46

ABKM i uplně kojeného v 5měsíci je možná. Koliky, řidší stolice nebo i krev ve stolici. Pokud chceš vědět, jestli to je ono, vysaď si z jídla veškeré mléko a mléč. výrobky, do 14ti dnů by měl být efekt. Pokud bude, zase si mlíko nasaď a uvidíš - pokud bude mít mrně opět trable, máš diagnosu a mlíko vysadíš na 6 měsíců, pak se postupně zavádí zpět (dítku i Tobě pokud budeš pořád kojit)a po tom roce věku už bývá většinou dobře tolerováno.
Rota by vypadaly jinak, ale nejsou jen rotaviry, střevních viroz je mnohem víc.
Dala bych ještě probiotika, Lactobacillus. Neuškodí, může pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
26.9.12 18:25

@BellinkaX :palec: Jo jo probiotika by měli vyzkoušet, my měli BioGaia, ale chvilku trvá, než to zabere :( Asi nejlepší by bylo nechat malé vzít stěry ať se vyloučí střevní virózy :cert: a mezitím můžeš zkusit tu bezmléčnou dietu +mimi probiotika :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
26.9.12 21:29

Ahoj holky děkuju za reakce, mi to v mobilu psalo, že diskuse nebyla založena a teď koukám, že jo:-D
Malá je plně kojená. Když jí byl měsíc, řekla doktorka, že jí asi začíná ekzém na krku, tak jsem mléko vyřadila, pak se to zlepšilo obratem a doktorka řekla, že to asi ekzém nebyl (patrně, že by to za 14 dní nezmizelo), měla i více suchou pokožku. Každopádně jsem bez mléčných výrobků chvíli vydržela.
Pak nějak přišlo léto a podlehla jsem čerstvým rajčatům s mozzarelou :oops:
Jinak když jsem vypila jednou sklenici mléka, nezakysaného, tak malou i mě bolelo břicho.
Laktobacily bere malá už měsíc…
Tak uvidíme… zase dva dny jsme bez mléčných výrobků, ale lepší se to pozvolna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.9.12 09:50

@irinna Já malou také kojila a že je alergik na mléčné jsem zjistila až potom, co jsem ji dělala mléčné kaše. Takže teď ji dělám nemléčné do nutrilonu alergi-care + stále kojím a do 3 dnů se okamžitě zlepšila. Jinak malá je atopik a astmatik, za týden ji bude 1 rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí