Hlavička miminka - hrbolky po stranách

26.9.12 16:15

Hlavčka miminka

Ahoj maminky…jednoho dne jsem si všimla že náš malej(měsíc), má po stranách na jedný straně hlavy větší hrbolek než na druhý. Jak je čelní kost a přechází zezhora do strany, tak to má na jedný straně plošší a na druhý vystouplejší. Tak si říkám, jestli je to ok nebo to je špatně? u naší doktorky jsem se ptala a ta řekla že má jen takovou hlavu, ale já mám strach jestli není něco špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
26.9.12 16:18

Ahojky, a neni to proto ze lezi na jedne strane vic? Nas malej mel zase uplne plochou hlavu zezadu, ale postupem casu se to srovnalo (i kdyz ja to porad vidim)… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:20

Ahojky, taky jsem si to myslela, ale právě že na tý na který pořád leží je víc vystouplejší a má tam ten hrbolek, jsem z toho docela nesvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.9.12 16:21

A jak je starej? Me rikali, ze miminku hlava roste cca do 1 roku a formuje se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:22

Měsíc a tak 3 týdny už to tam má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
26.9.12 16:25

To bude určo od toho jak leží k jedné straně a neboj do roka se mu to srovná až se začne víc zajímat o okolí :) babička mi na to pořád radila dát na tusranu kam se otáčí hrníček (ouško) aby se točila na druhou stranu, mě se to ale zdálo divný :nevim: je nám půl roku a hlavu šišatou nemáme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.9.12 16:25

A vazne na tom vic nelezi - treba v noci, kdyz ho nemas pod kontrolou? Muzes mu zkusit koupit takovej polstarek s dirou uprostred a pockat treba mesic. Ja myslim, ze se to spravi. Vezmi si, jak mu vypadala hlava po porodu a taky se mu zakulatila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:28

Děkuju za podporu příští týden jdeme znova k doktorce na prohlídku tak se ji na to znova optám, vím že budu jako blazen, ale je to me první mimi a mám strach, jinak je zlatej krásně papá v noci pěkně spinká tak ho snad nic netrápí, jen ty prdíky a nechce se nám krkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:31
On leží pořád na te straně co je víc vyboulená fakt nevím…a už si vůbec nevybavuji jak kulatou hlavičku měl po porodu.....asi to moc řeším ale jelikož je to vidět tak na to musim pořád myslet…
@78_Maja píše:
A vazne na tom vic nelezi - treba v noci, kdyz ho nemas pod kontrolou? Muzes mu zkusit koupit takovej polstarek s dirou uprostred a pockat treba mesic. Ja myslim, ze se to spravi. Vezmi si, jak mu vypadala hlava po porodu a taky se mu zakulatila :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
26.9.12 16:33

Každá mamina je z prvního mimi hotová a neví co a jak pořádně, ale určitě se to srovná, držím vám palce :) Buď ráda, že máš jnak zlaté mimi a krkání bych neřešila. mě v porodce říkali, že takhle malé mimi si nemusí krknout, to poznáš, kdyby ho to tůačilo, že se bude kroutit. já vždy malou podržela chvilinku třeba minutu dvě a když nic tak šupajdila do postýlky a doporučuju podložit, aby měl hlavičku výš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:36
No to jeho to právě tlačí a kroutí se a to ho držím třeba půl hodky a nic, někdy zase krká jak o život no a když si nekrkne tak si pak většinou ublinkne…
@Renisek20 píše:
Každá mamina je z prvního mimi hotová a neví co a jak pořádně, ale určitě se to srovná, držím vám palce :) Buď ráda, že máš jnak zlaté mimi a krkání bych neřešila. mě v porodce říkali, že takhle malé mimi si nemusí krknout, to poznáš, kdyby ho to tůačilo, že se bude kroutit. já vždy malou podržela chvilinku třeba minutu dvě a když nic tak šupajdila do postýlky a doporučuju podložit, aby měl hlavičku výš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.9.12 16:37

Urcite to bude dobrym, neboj :) Nas malej taky nekrkal vzdycky a na prdiky nam krasne zabral polstarek s tresnovyma peckama (drogerie DM). nahrejes to v mikrovlnce, das to mimcu na brisko a on se krasne vyprdi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 16:47
Děkuji za tip zkusím ho sehnat zatím nahřívám plínku a dávám na bříško, vždycky to nějak zvládneme, no a hlavně aby ta hlavička byla jen kosmetická vada…
@78_Maja píše:
Urcite to bude dobrym, neboj :) Nas malej taky nekrkal vzdycky a na prdiky nam krasne zabral polstarek s tresnovyma peckama (drogerie DM). nahrejes to v mikrovlnce, das to mimcu na brisko a on se krasne vyprdi :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
26.9.12 17:07
@giselljasmin píše:
Děkuju za podporu příští týden jdeme znova k doktorce na prohlídku tak se ji na to znova optám, vím že budu jako blazen, ale je to me první mimi a mám strach, jinak je zlatej krásně papá v noci pěkně spinká tak ho snad nic netrápí, jen ty prdíky a nechce se nám krkat…

zkus se podívat na polohovací válečky, tohle samý řešíme v diskuzi „slehlá hlavička“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.9.12 17:13

Sledovala bych to, jestli se ten tvar nějak mění nebo ne. Při další kontrole to doktorce řekni znovu. Nejspíš má jen šišatou šišku, nic víc. Kdyby tam nastaly nějaké změny, mohla by tě dr. poslat na sono hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí