Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky…jednoho dne jsem si všimla že náš malej(měsíc), má po stranách na jedný straně hlavy větší hrbolek než na druhý. Jak je čelní kost a přechází zezhora do strany, tak to má na jedný straně plošší a na druhý vystouplejší. Tak si říkám, jestli je to ok nebo to je špatně? u naší doktorky jsem se ptala a ta řekla že má jen takovou hlavu, ale já mám strach jestli není něco špatně…
Ahojky, a neni to proto ze lezi na jedne strane vic? Nas malej mel zase uplne plochou hlavu zezadu, ale postupem casu se to srovnalo (i kdyz ja to porad vidim)… ![]()
Ahojky, taky jsem si to myslela, ale právě že na tý na který pořád leží je víc vystouplejší a má tam ten hrbolek, jsem z toho docela nesvá…
A jak je starej? Me rikali, ze miminku hlava roste cca do 1 roku a formuje se…
To bude určo od toho jak leží k jedné straně a neboj do roka se mu to srovná až se začne víc zajímat o okolí
babička mi na to pořád radila dát na tusranu kam se otáčí hrníček (ouško) aby se točila na druhou stranu, mě se to ale zdálo divný
je nám půl roku a hlavu šišatou nemáme ![]()
A vazne na tom vic nelezi - treba v noci, kdyz ho nemas pod kontrolou? Muzes mu zkusit koupit takovej polstarek s dirou uprostred a pockat treba mesic. Ja myslim, ze se to spravi. Vezmi si, jak mu vypadala hlava po porodu a taky se mu zakulatila ![]()
Děkuju za podporu příští týden jdeme znova k doktorce na prohlídku tak se ji na to znova optám, vím že budu jako blazen, ale je to me první mimi a mám strach, jinak je zlatej krásně papá v noci pěkně spinká tak ho snad nic netrápí, jen ty prdíky a nechce se nám krkat…
Každá mamina je z prvního mimi hotová a neví co a jak pořádně, ale určitě se to srovná, držím vám palce
Buď ráda, že máš jnak zlaté mimi a krkání bych neřešila. mě v porodce říkali, že takhle malé mimi si nemusí krknout, to poznáš, kdyby ho to tůačilo, že se bude kroutit. já vždy malou podržela chvilinku třeba minutu dvě a když nic tak šupajdila do postýlky a doporučuju podložit, aby měl hlavičku výš
Urcite to bude dobrym, neboj
Nas malej taky nekrkal vzdycky a na prdiky nam krasne zabral polstarek s tresnovyma peckama (drogerie DM). nahrejes to v mikrovlnce, das to mimcu na brisko a on se krasne vyprdi ![]()
@giselljasmin píše:
Děkuju za podporu příští týden jdeme znova k doktorce na prohlídku tak se ji na to znova optám, vím že budu jako blazen, ale je to me první mimi a mám strach, jinak je zlatej krásně papá v noci pěkně spinká tak ho snad nic netrápí, jen ty prdíky a nechce se nám krkat…
zkus se podívat na polohovací válečky, tohle samý řešíme v diskuzi „slehlá hlavička“ ![]()
Sledovala bych to, jestli se ten tvar nějak mění nebo ne. Při další kontrole to doktorce řekni znovu. Nejspíš má jen šišatou šišku, nic víc. Kdyby tam nastaly nějaké změny, mohla by tě dr. poslat na sono hlavy.