Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den, jsem v 15+6. Byla jsem na kontrole u specializované lékařky. Na 3D ultrazvuku jsem viděla, že hlavička ještě není z vrchu srostlá. Kdy srůstá hlavička? Viděla jsem mozek, Nikoli kost či kůži. Neměla by být hlavička již srostlá? Našli na mozku i abnormálii. Co by to mohlo znamenat? Testy na dawnův, Patau a Edwart vyšli negativně. 1:15000 na všech třech. Máme oboustranný rozštěp. Na pravé straně zasahuje 1cm od oka. Pravé oko menší než levé, nejspíš budeme vidět jen na levé očičko. Nemáte některá zkušenost s tím, co nás teď trápí? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu. Mimčo si chceme i tak nechat, jaký na to máte názor?
A co na to říkal doktor? Jinak lebka se skládá z několika kosti které postupně srůstají a ještě při narození jsou mezi nimi 2 velké a několik menších fontanel (otvoru) jedna velká je právě nahoře na hlavě… kostí nejsou pevně spojené jen k sobě naléhají..a při porodu se trochu překryji přes sebe aby mimčo mohlo projít otvorem v pánvi…proto má většina mimin při narození různé sisatou hlavu…jak se tam tlačí… kosti lebky tedy srostou a lebka se uzavře až po porodu…kolem roka ty fontanely už getsinou jsou uzavřené..jak moc to srůstání ovlivní to že miminko má rozštěp bohužel nevím. to se asi zjistí až časem…
Lekarka Vam na to rekla co? Ona vi, o jakou anomalii mozku se jedna. Jinak me to moc mrzi, postizene dite bych si ja nenechala.
@Gerbera133 píše:
Hezký den, jsem v 15+6. Byla jsem na kontrole u specializované lékařky. Na 3D ultrazvuku jsem viděla, že hlavička ještě není z vrchu srostlá. Kdy srůstá hlavička? Viděla jsem mozek, Nikoli kost či kůži. Neměla by být hlavička již srostlá? Našli na mozku i abnormálii. Co by to mohlo znamenat? Testy na dawnův, Patau a Edwart vyšli negativně. 1:15000 na všech třech. Máme oboustranný rozštěp. Na pravé straně zasahuje 1cm od oka. Pravé oko menší než levé, nejspíš budeme vidět jen na levé očičko. Nemáte některá zkušenost s tím, co nás teď trápí? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu. Mimčo si chceme i tak nechat, jaký na to máte názor?
S timto nalezem vas specializovana lekarka musela poslat na genetickou konzultaci, kde by vam meli vysvetlit vse potrebne.
Jinak, je mi to lito, ale nemeli byste dat na nazory druhych, o dite se budete pripadne starat vy, ne druzi.