Hlavička v 15+6

13
22.6.22 15:19

Hlavička v 15+6

Hezký den, jsem v 15+6. Byla jsem na kontrole u specializované lékařky. Na 3D ultrazvuku jsem viděla, že hlavička ještě není z vrchu srostlá. Kdy srůstá hlavička? Viděla jsem mozek, Nikoli kost či kůži. Neměla by být hlavička již srostlá? Našli na mozku i abnormálii. Co by to mohlo znamenat? Testy na dawnův, Patau a Edwart vyšli negativně. 1:15000 na všech třech. Máme oboustranný rozštěp. Na pravé straně zasahuje 1cm od oka. Pravé oko menší než levé, nejspíš budeme vidět jen na levé očičko. Nemáte některá zkušenost s tím, co nás teď trápí? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu. Mimčo si chceme i tak nechat, jaký na to máte názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11818
22.6.22 15:50

A co na to říkal doktor? Jinak lebka se skládá z několika kosti které postupně srůstají a ještě při narození jsou mezi nimi 2 velké a několik menších fontanel (otvoru) jedna velká je právě nahoře na hlavě… kostí nejsou pevně spojené jen k sobě naléhají..a při porodu se trochu překryji přes sebe aby mimčo mohlo projít otvorem v pánvi…proto má většina mimin při narození různé sisatou hlavu…jak se tam tlačí… kosti lebky tedy srostou a lebka se uzavře až po porodu…kolem roka ty fontanely už getsinou jsou uzavřené..jak moc to srůstání ovlivní to že miminko má rozštěp bohužel nevím. to se asi zjistí až časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
22.6.22 16:18

Lekarka Vam na to rekla co? Ona vi, o jakou anomalii mozku se jedna. Jinak me to moc mrzi, postizene dite bych si ja nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
22.6.22 20:11
@Gerbera133 píše:
Hezký den, jsem v 15+6. Byla jsem na kontrole u specializované lékařky. Na 3D ultrazvuku jsem viděla, že hlavička ještě není z vrchu srostlá. Kdy srůstá hlavička? Viděla jsem mozek, Nikoli kost či kůži. Neměla by být hlavička již srostlá? Našli na mozku i abnormálii. Co by to mohlo znamenat? Testy na dawnův, Patau a Edwart vyšli negativně. 1:15000 na všech třech. Máme oboustranný rozštěp. Na pravé straně zasahuje 1cm od oka. Pravé oko menší než levé, nejspíš budeme vidět jen na levé očičko. Nemáte některá zkušenost s tím, co nás teď trápí? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu. Mimčo si chceme i tak nechat, jaký na to máte názor?

S timto nalezem vas specializovana lekarka musela poslat na genetickou konzultaci, kde by vam meli vysvetlit vse potrebne.
Jinak, je mi to lito, ale nemeli byste dat na nazory druhych, o dite se budete pripadne starat vy, ne druzi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky