Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den. Mam jednoduchy dotaz. Pritelkyne je zavisla na marihuane. Musi kourit rano a vecer 1/2 az cely joint. Chci ji dat podminku, ze pujdem do zalozeni rodiny v pripade, ze prestane, aby nekourila v tehotenstvi, protoze rizika mi jsou znama. Zajima mne ale, protoze kouri pres 10 let a ma dokonce problemy se zaludkem, jak dlouho pred pocetim musi prestat kourit marihuanu v absolutni hodnote, aby telo bylo ciste a plod se nijak neposkodil? Dekuji za odpoved ![]()
@Jeden píše:
Dobry den. Mam jednoduchy dotaz. Pritelkyne je zavisla na marihuane. Musi kourit rano a vecer 1/2 az cely joint. Chci ji dat podminku, ze pujdem do zalozeni rodiny v pripade, ze prestane, aby nekourila v tehotenstvi, protoze rizika mi jsou znama. Zajima mne ale, protoze kouri pres 10 let a ma dokonce problemy se zaludkem, jak dlouho pred pocetim musi prestat kourit marihuanu v absolutni hodnote, aby telo bylo ciste a plod se nijak neposkodil? Dekuji za odpoved
Vážně chceš dítě s feťačkou?
@Jeden píše:
Dobry den. Mam jednoduchy dotaz. Pritelkyne je zavisla na marihuane. Musi kourit rano a vecer 1/2 az cely joint. Chci ji dat podminku, ze pujdem do zalozeni rodiny v pripade, ze prestane, aby nekourila v tehotenstvi, protoze rizika mi jsou znama. Zajima mne ale, protoze kouri pres 10 let a ma dokonce problemy se zaludkem, jak dlouho pred pocetim musi prestat kourit marihuanu v absolutni hodnote, aby telo bylo ciste a plod se nijak neposkodil? Dekuji za odpoved
Vážně si myslíš, že přestane? Kdyby chtěla skrze těhotenství, sekne s tím dávno.
@EvieK neni predmetem diskuse, co si myslim, zajima mne odpoved na to, na co se ptam, tak prosim smerujte energii treba na tiktok, diky ![]()
THC jako takové bude detekovatelné v těle možná pár týdnů, samotné tělo se ale z takto dlouhé konzumace drogy bude vzpamatovávat roky! Po vysazení přijdou fyzické potíže jako totálně rozházený cyklus, psychické potíže, nervozita a milion dalších. Ona s tím chce přestat? To je totiž stěžejní. Pokud ano, ať přestane a za půl roku uvidíš, jak na tom bude. Pokud nechce a chceš jí jen dítětem dostat z bludného kruhu, tak je to ten nejblbější nápad, co tu za posledních pár měsíců kdo napsal.
@unuděná dekuji za odpoved. Chce prestat, ale vsichni vime, jake to je se zavislostma. Takze zatim se drzi a postupne snizuje. Tahle vecna odpoved mi takto staci. Zajimala mne “regenerace” ![]()
@Jeden píše:
@unuděná dekuji za odpoved. Chce prestat, ale vsichni vime, jake to je se zavislostma. Takze zatim se drzi a postupne snizuje. Tahle vecna odpoved mi takto staci. Zajimala mne “regenerace”
Když to má každý jinak. Znám týpka, co se po 3 letech denního hulení trávy totálně vygumoval, prostě si zničil mozek. Potom přestal, ale už navždycky z něj bude zpomalenej deb. ílek. Naopak vím o vysoce postaveném člověku, který si dává jointa každý večer už snad 20 let a na něm bys to nepoznal. Je to hrozně individuální. Ale pokud jí naskočí normální cyklus a vydrží abstinovat, tak na dítě by to vliv mít nemělo. Spíš bych se bála, že do toho vlivem stresu po porodu spadne znovu.
Minimálně 6 měsíců. THC má vliv i na plodnost - negativní.
Nehledě na celkovou psychickou nestabilitu při absolutním vysazení.
Pokud kouří přes 10 let a je závislá, tak to nedá. Bude to lhát.
Jedině ji pravidelně kontrolovat testy a na to dle mého nepřistoupí.
Děti uživatelek mají nižší porodní hmotnost a to mi z toho všeho přijde jako to nejmenší riziko.
To dítě vás bude spojovat doživotně… Rozhoduješ se o tom, kdo bude matkou tvého dítěte, tak to dobře zvaž…
Detekce THC v těle se různí podle toho, jaký materiál je odebrán a testován. THC v krvi je průkazné do cca 14 dní, THC v moči až 30 dní, ze vzorku vlasů i několik týdnů až měsíců - toto je typické pro častého uživatele marihuany…
Prozatimní důkazy naznačují, že konzumace marihuany může snížit plodnost u žen přerušením hypotalamického uvolňování hormonu známého jako „gonadotropin“. To vede ke snížení tvorby estrogenu a progesteronu, čímž dochází k narušení menstruačních cyklů.
Současně může být narušena rovnovážná funkce vaječníků, a to je taky velký problém v otázce budoucí snahy o početí. Na druhou stranu je prokázáno, že užívání konopí před pohlavním stykem vedlo ke zlepšení kvality sexu, zvýšilo touhu a mělo vliv na schopnost dosažení orgasmu. V případě snahy o početí se ale užívání konopí nedoporučuje. Úspěšná reprodukce vyžaduje detailně řízenou regulaci endokanabinoidního systému, přičemž některé kanabinoidy (zejména THC) by mohly narušit tento křehký balanc v ženském reprodukčním systému.
Příspěvek upraven 22.06.22 v 13:59
@Jeden píše:
přidej tam i dobu kojení. Takže tak rok před otěhotněním + 9 měsíců těhotenství + 12 měsíců kojení…a plod sice nebude poškozen, ale bude mít za matku dost možná feťačku, ale to asi nebude problém, že? ![]()
@unuděná rozumim. Na ni to vliv nema vubec. Odnasim si, ze po puk roce se uvidi co dal, mozna bude zapotrebi delsi casovy usek.. jeste jednou dekuji
Tak jak dlouho před těhotenstvím skončit s tím nebo jiným zlozvykem, je spíš dotaz na doktora (najdi si nějakou poradnu).
Za mě marihuana v normálních dávkách není nic tak strašlivě toxickýho, co by se muselo vyhánět z těla roky před těhotenstvím. Alkohol je v mnoha ohledech větší jed, a že by ženský preventivně třeba dva roky před plánovaným těhotenstvím vysazovaly alkohol, sem si úplně nevšimla.
Možná by třeba šlo se domluvit, že když už plánujete do toho praštit, tak přejít z marjány na CBD, aby pro ní pak to úplné vysazení v těhotenství nebyla taková prda (hlavně psychicky). Jinak podle mého by mělo jít o její rozhodnutí a né tvoje ultimáta, takže se na tom spíš domluvte, než abys ji stavěl před hotovou věc a nekompromisně.
Závislá? Musí? Jak se to projevuje? Ce se stane když si ráno nedá jointa? Taky jsem hulila dost, protože jsem chtěla, ale neřekla bych, že jsem někdy musela.
Ale vidím, že tě zajímá jediná věc. Já jsem přestala, až když jsem zjístila, že jsem těhotná (nebyl to plán). Všude jsem to poctivě hlásila, protože jsem z toho měla špatný pocit a všichni mě uklidňovali, že jestli od doby co to vím, (od nějakého 4tt) nehulím tak je to v pohodě.
Pokud tedy přestane, dala bych tomu pro klid v duši 4-6 týdnů, než se začnete snažit. Ono to v tom těle tak dlouho není, spíše bych řešila jak na tom bude psychicky.
@Jeden píše:
Opravdu chceš dítě s drogově závislou ženou?
@Jeden píše:
@EvieK neni predmetem diskuse, co si myslim, zajima mne odpoved na to, na co se ptam, tak prosim smerujte energii treba na tiktok, diky
Ty si položil otázku a já též.
To bych ti taky mohla klidně odpovědět, směřuj energii na to mít dítě že ženou, která není závislá. 🤞