Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, prosim vy co jste nekdy resili podobny problem, je mozne aby probihala ovulace ale nebyl pritom plodny hlen? Docetla jsem se ze pri ovulaci je hlen kluzky, prusvitny a tazny ale ja mam celo dobu mezi menstruacemi hlen hustsi, a bily, bez zapachu. Nikdy se mi konzistence nemeni, znamena to ze neovoluji? Jsem 3 mesice po vysazeni HA. Dekuji moc za rady. Paja
@pavlinkaa Tak když jsme se snažili o druhé mimi, tak nám to pořád nešlo. Začala jsem studovat hlen a koupila si ovulační testy. A hlen jako při ovulaci jsem neměla, měla jsem hustší, bílý hlen bez zápachu jako ty a to celý cyklus. Na druhou stranu jsem měla ovulační testy pozitivní třeba týden a po týdnu zase. Nějak jsem to nechápala.
Je možné, že mi doktor nedal po porodu vhodnou antikoncepci a dlouho se mi vyplavovala, tudíž jsem neovulovala. Nakonec mi předepsal clostík na podporu ovulace a druhý cyklus nám to vyšlo. Takže já na sebepozorování moc nedám, prostě to nepoznám. Ty jsi ovulační testy zkoušela?
Pravje jeste nezkousela, ale planuju je koupit, z hleno to proste u me asi nepoznam.. ![]()
Často to holkám funguje, tak držím palce. Já měla tak nepravidelný cyklus, často jsem špinila třeba dvě třetiny cyklu. Takže u mne to nepomohlo. Ale myslím, že by ti mohly ty testy pomoci. Držím palce.
@pavlinkaa může být i hustý mléčný jako plodný hlen. zkus k tomu ještě jiné metody. já první dva měsíce měřila a pak přidala hlen a čípek a ovulku jsem poznala krásně.
tady se o tom píše dost dobře http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Každá to má jinak, nepřítomnost plodného hlenu neznamená, že není ovulace.
někomu to funguje krásně, někomu ne. holt asi budeš muset najet na jinou metodu teplotu, nebo testy.
možná taky ten hlen neumíš najít? Musíš objet prstem čípek. plodný je takový, který se pak táhne mezi prsty jako vaječný bílek anebo je aspoň hodně vodnatý.
Hned kdyz mi skonci menstruace tak mam husty bily hlen zadne sucho u me neprobiha a dneska kdy bych podle nejake kalkulacky ( beru to opravdu s rezervou
)mela mit 3. Plodny den tak mam hlen ridsi ale bily a netazny, myslite ze v tomle hlenu spermie prezii?
Porad mi vrta hlavou ze i kdyz zjistim den presne ovulace a nebudu mit ten tazny ciry hlen jestli se tam ty spermie vubec dostanou?? ![]()
@pavlinkaa
pavli nezáleží to na samotném hlenu. Já jsem u dvou těhotenství měla několik let potíže s hustým hlenem, byla jsem opakovaně na výtěru zda se nejedná o zánět, infekci a podobně a nic. Byla jsem v pořádku, jen jsem prostě toho bílého hlenu produkovala víc a otěhotněla jsem 2× bez problému. To nemohla být řeč o tom bílkovém hlenu. Po několika letech se vše změnilo a mám to přímo ukázkové, vím právě podle hlenu kdy přesně je ovulace /měla jsem ji i opakovaně potvrzenou ultrazvukem/ no a vidíš, mimčo nepřichází. Takže se tím neřiď na 100%, pokud ho nemáš bílkový atd tak se nic neděje. Nejdříve bych opravdu koupila ovulační testy testy, případně zajít i na gyndu v období kdy by měla být ovulace…
@pavlinkaa Ahoj.
Píšeš, že jsi 3 měsíce po vysazení HA. Nevím, jak dlouho jsi jí brala. Já jsem jí brala cca tak 15 let. Teď jsem 7.měsíc po vysazení a plodný hlen jsem zaznamenala teprve minulý cyklus. Měla jsem ale koupené i OVU testy a podle nich OVU byla i bez tohoto hlenu. Může taky trvat než se tělo vzpamatuje z té HA…
Jak jsem psala, plodný hlen byl u mě minulý měsíc ukázkový, ale 7.-4. den před OVU(podle testů).Tak si vyber z toho potom
všechno chce asi čas…ale taky to tak být nemusí…každá jsme opravdu jiná…tak držím pěsti, ať se brzy zadaří ![]()
Všude se píše, že ovulka se pozná podle hlenu. Jenže já mám ten hlen celý měsíc pořád stejný. Menzes mi chodí na den přesně. Hned po ní mě začne bolet vaječník, to jak prý roste folikul, pak to přejde a potom poznám ovulku, že mě ten vaječník jeden den bolí fakt dost. Teda aspoň myslím, že je to ono. Ale ten hlen mám pořád stejný. Mléčný a vůbec ne pružný. A nemění se ani potom. Můžu mít ovulku bez toho? Všude se píše jak je to důležité, tak nevím.
Holky je mozne mit ovu desaty den cyklu z dvaceti osmi? Tedy lutealku 18 dni? Ten desaty az trinacty den cyklu jsem mela hodne hlenu a ted jsm v polovine cyklu a uz skoro bez hlenu… prosim anonym mam tu i sestru a nemusi zatim vedet ze se snazime ![]()
Ovu nastava, až po skončení plodného hlenu, po ovu uz je sucho. Pokud jsi mela hodne hlenu jeste 13., tak těžko mohla byt ovu dřív. To pak odpovídá i délce cyklu. Jinak hodne hlenu jeste neni záruka, ze ovulaci nakonec dojde.
Vrchol hlenu nastává před ovulací, po ní už mění charakter a vysychá během pár dnů. Takže podle toho co píšeš to opravdu sedí. Ovulaci budeš mít až kolem 13_14 dc a to na 28 cyklus sedí.
A co krvaceni pri sexu pri ovulaci? Jinak bez krvaceni. To taky nevadi? ![]()