Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na nafouknutí zkus sabsimplex. To funguje skvěle. Hlen taky nevadí. To se střeva čistí. Po nějaké viróze… Pokud by problémy ale trvaly déle než týden, radši bych zašla k doktorovi.
Proč se ptáš na internetu, místo toho aby si zdvihla telefon a zavolala své ošetřující lékařce/lékaři.
Může to být viroza, může to být bakteriální zánět, můžou to být jakékoliv jiné zdravotní komplikace.
Přes internet diagnozu nedotaneš a pokud to trvá delší dobu a zhoršuje se to, tak to je nemoc, ne dietní chyba.
Střeva se nečistí hledem a ani průjmem - střeva s enormálně čistí běžnou funkcí. Nic jako detox neexistuje, pokdu se nebavíme o adiktologii.
Pokud je clovek po viroze nebo dietni chybe, streva se znovu mohou osidlovat normalni florou nekolik dni i tydnu. Neprehanela bych to ted s korenenyma jidly, zadne palive veci a vynechat kafe. Probiotika rano a vecer a dala bych tomu tyden (hlavne se vyvarovat stresu, ted je na drazdivy tracnik idealni). Pokud se to nezlepsi, tak k dr na vyter, pripadne sono bricha, zakladni laboratoř a po te pak premyslet nad nesnasenlivosti urcite potraviny.
Ahoj, je mi 18 let a poslední týden mám problémy se zažíváním. Pořád jsem nafoukla, mám nadymani a měla jsem normální stolici. Dnes jsem byla na záchodě a měla jsem průjem. Když jsem šla opakovaně, nic jsem vytlacit nemohla, ale vytlačila jsem jakýsi hlen zlutohnede barvy. Je to podle vás normální? Jde o virózu nebo dietní chybu? Stalo se vám taky někdy? Nějaké rady?