Hlen ve stolici u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
10.7.12 18:48

Hlen ve stolici u kojence

Ahoj, mám dvouměsíční miminko a dnes jsem ji přebalovala, byla pokaděná a jak jsem ji rozbalovala tak jsem videla jak se jakoby táhnou takové hleníky. Četla jsem že to muže znamenat zanet tlusteho střeva.. :(( muže to znamenat i neco jineho?? neco co me min vydesi??? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
10.7.12 18:51
@Kesska píše:
Ahoj, mám dvouměsíční miminko a dnes jsem ji přebalovala, byla pokaděná a jak jsem ji rozbalovala tak jsem videla jak se jakoby táhnou takové hleníky. Četla jsem že to muže znamenat zanet tlusteho střeva.. :(( muže to znamenat i neco jineho?? neco co me min vydesi??? diky

Může to být alergie na bílkovinu kravského mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
10.7.12 19:06

A nema rymu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.7.12 19:42

Nene nemá rymu. Uvidim jestli se to bude opakovat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
10.7.12 19:52

Nase mala mela takovou stolici kdyz mene pila. Rika se tomu hladova stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.7.12 19:56
@helenkka píše:
Kdyby to ta alergie byla, tak se děsit nemusíš, není to napořád, akorát se pak opatrněji zavádí mléko. Jestli jste na UM, tak některé z nich je speciální pro tuto alergii.

já bych to trochu hnidopišsky poopravila. pokud půjde o intoleranci kravského mléka, tak se to postupně zlepší. pokud o alergii na bílkovinu nebo o alergii na laktózu, tak se to nebude lepšit. pokud je to opravdu váš případ, tak kdyby se to neřešilo, t ak se po čase objeví i nitky krve ve stolici, takže je třeba zjistit, co miminku ve stravě vadí a to vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
10.7.12 20:01

A hlavne se nedes! Fakt to muze byt jen z hladu. Nepije ti ted nahodou mene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.7.12 20:03

Taky bych nepanikařila a počkala. sleduj to, pokud se to bude vracet, pak je třeba zasáhnout. hladová stolice je málo častá (hodně málo) a hnědá, velmi páchnoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
10.7.12 23:05
@Saroya píše:
já bych to trochu hnidopišsky poopravila. pokud půjde o intoleranci kravského mléka, tak se to postupně zlepší. pokud o alergii na bílkovinu nebo o alergii na laktózu, tak se to nebude lepšit. pokud je to opravdu váš případ, tak kdyby se to neřešilo, t ak se po čase objeví i nitky krve ve stolici, takže je třeba zjistit, co miminku ve stravě vadí a to vyloučit.

Ne zcela… Existuje intolerance laktozy (mlecny cukr), ta se deli na primarni - velice vzacna a sekundarni - celkem bezna, obvykle pridruzena k alergiim ci dalsim intoleranci, kuprikladu celiakii. Obvykle vymizi, kdyz se vyresi primarni problem. Pak je alergie na bilkovinu kravskeho mleka a pro ni je typicka pritomnost hlenu, nekdy i krve, ve stolici. Intolerance laktozy se nikdy nemanifestuje hlenem. Jednorazovy hlen muze byt ok, preci jen traveni zraje, pravidelny poukazuje na zanet v tlustem streve, ktery je nejcasteji zpusobeny, v pripade kojencu, prave ABKM ci treba na soju, vejce, orechy atd. Nejcasteji jde ale o ABKM. Pri kojeni je nutno vyradit nejen mlecne vyrobky, ale vse, v cem je pritomna BKM, takze pozor na pecivo (ano, BKM je i v rohlikach), uzeniny, nektere margariny, samozrejme maslo. Nekdy deti reaguji na dalsi veci, takze peclive sledovat stravu. Nekdy bohuzel reaguji i na materske mleko jako takove a je nutno stopnout kojeni a nasadit extenzivne hydrolizovane UM, kde je protein nastepeny a telo ho obvykle snasi dobre. Cca 2 % alergiku bohuzel nesnesou ani tento hydrolizat a pak je nutno nasadit tzv. elementarni UM, kuprikladu Neocate. Tam se protein nevyskytuje vubec, jen jednotlive amino kyseliny a telo si je pri traveni samo posklada na potrebny protein. Bohuzel zadne testy nejsou 100% spolehlive, nejspolehlivejsi diagnostika je symptomaticka. V CR se doporucuje expozice BKM kolem 9. mesice formu jogurtu ci syra, u nas (US) se ceka az na cca 15. mesic, nejspis podle zavaznosti. Linda (jejiz nejmladsi zapasi s ABKM a alergii na soju od cca 7. dne zivota v drsne forme :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
11.7.12 17:09

Přesně tak, intolerance laktozy (tzedy deficit laktázy) mívá jiné klinické příznaky. Alergie je tomu blíž. Já držím eliminační dietu od 2.týdne (malé je 6m.) a hlen je pořád. Miminka to mají složité a alergoložka sama říkala, že střevo prostě musí vyyzrát a jak bude reagovat je nevyzpytatelné:-( Můžeš zkusit Nutrilon Allergy Care třeba na týden nasadit a uvidíš, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.7.12 21:11

Já se právě obávám, že bude mít prcek problém s laktózou. dneska jsme byli na gastru a zítra odběry krve, ale pochybuju, že se něco zjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
11.7.12 21:48

@Saroya, intolerance laktozy, ta „prava“, primarni, se pozna hned po narozeni, dite netoleruje ani MM, ve kterem laktoza je. Zvraci, vubec neprospiva. Za to u ABKM deti velice casto prospivaji, ale maji divne symptomy, od hlenu ci krve ve stolici, pres kozni projevy, reflux, nadymani az po neidentifikovatelne silene breceni. Jediny test je eliminacni dieta, kdy dite nema zadny prijem ABKM, nekdy za cenu docasneho stopnuti kojeni. Bohuzel casto narazis na nevzdelane lekare, kteri Ti budou nutit bezlaktozove UM nebo omezeni laktozy v tve potrave, coz je blbost, laktozu z MM nevyzenes a ABKM je nenapadne. Take jsme na takovou narazili, o to smutnejsi, ze je alergolozka, stara se o moji nejstarsi dceru s astmatem, ale o gastro alergiich vi velke kulove. Nez alergologa, tak je lepsi pozadovat gastro doktora, ti vi mnohem vice. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.7.12 07:55

LIndo, to mě mrzí, že máte takové blbé zkušenosti. já mám doktorku pediatričku, která má sama dvě děti s intolerancí takže jsem nasadila dietu dost časně. navíc jsem sama mléko podezřívala. teď jsem byla na gastru, objednala jsem nás tam sama, sice se divili, ale vzali nás. udělají mu odběry, a pak budem zkoušet expozici ale zatím přes mou stravu..uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.7.12 07:55

A Jonáš teda přibýval až extrémně dobře, takže to tedy podle tvých slov vypadá na ABKM, s tím že já doufám, že to postupně vymizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
12.7.12 13:39

@Saroya, jo jo, ABKM je obvykle otazka prvniho roku, nekdy to trva 2 - 3 roky, par procent do 5. narozenin a asi pul procenta deti z toho bohuzel nevyroste :(, ale na to radeji ani nemyslim. U nas tech alergii bude vice. Ta blba doktorka, co nam nutila bezlaktozove UM (bohuzel jsem kojila jen castecne a pak jsem to utla uplne), nam nutila i sojove, Lilli bohuzel reaguje i na soju. No a po vcerejsku jsem si temer jista, ze ma alergii i na neco v ovesne kasi (cisty oves, zkusila jsem tim zahustit UM kvuli refluxu, do ted jsem pouzivala ryzi, takze se k ni vracim) a celkove prognozy jsou nic moc, pry tyhle deti reaguji na vsechno po nejakou dobu, rikal gastro doktor… A asi ma pravdu. Take v pozdejsim veku maji mnohem vetsi sanci na astma. Uz ho ma starsi dcera, ach jo. Ale zase si rikam, ze pokud jde jen o tohle, tak je to super. Co to je oproti leukemii, ruznym syndromum atd., ze… L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí