Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží asi taky na tom, jak moc ti spí přes den. Já v roce malého dávala spát v osm a vstával v šest, ale spal mi přes den od půl dvanácté klidně do půl třetí. Teď už druhý týden jdeme spát v osm, ale usne nejdřív v půl desáté a chce celou tu dobu mou asistenci
Vstává i nadále v šest ![]()
Ono se to v tom roce beztak pomalu mění a to dítko už vydrží dýl, tak ti nejspíš časem přejde na jedno spaní denně a bude spát určitě dýl jak 45 minut a podle toho uvidíš, jak mu pak bude vyhovovat usínání večer.
Malé je deset měsíců a ukládám, když je na to zralá. Což je teď kolem deváté hodiny. A počítm, že v roce to budu dělat taky: ona si vždycky dokázala sama říct, jak chce spát… Návyky se jí měnily hodně ve třech, v šesti a v devíti měsících, a prostě jsme se přizpůsobili. Myslím, že to je hodně individuální: když usně v sedm, tak si to užij a respektuj to…
Nám kluci v roce začali spát už jenom jednou denně, chodili spát kolem 12hod, dali si tak dvě hoďky a večer v půl osmý byli tuhý. Ráno vstávali v šest. Teď je to horší, večer řáděj ještě v půl desátý a ráno stejně vstávaj v šest ![]()
Příspěvek upraven 09.07.12 v 19:15
Kačka chodí spát cca v 20-20:30 a vstává v 7:30 - když je doma. Přes den spí už jen jednou 1-1,5h. Když je jinde, tak chodí i později a vstává v 6-7
. Máme doma celkem klid v okolí, taže jí ráno nic nebudí, tak vydrží spát. Ale jak je jen trochu rámusu z venku, nebo světlo, tak se vzbudí v těch 6
ale pak to dohání ve dne, to potom spí 2×
Syn nám od toho roku chodil spát pravdielně v 19hod a vstával v 7-8hod..zůstalo mu to do teď..
je mu 5 a půl
Kluk už hodně dlouho chodi spát ve 20 a doma vstává mezi 6 a 7 (u babiček mezi 5 a 6). Přes den chodí pořád spát dvakrát. I když poslední týden ten dopolední spánek dost zkrátil.
Od narození chodí tak kolem osmé ale jak píše karolina_a_bet tak hlavně jak je zralej teď mu je 13m a kolem půl osmé se začne šmudlat tak vykoupeme a do osmi je mrtvola. Spinká od narození celou noc když byl mimiňák tak většinou do devíti (i déle) a teď už to zkracuje takže většinou kolem sedmé už chodíme po zahradě. Někdy když se stane, že padne třeba před 19h tak vstane v půl páté
Takže se ho snažim udržet alespoň do té půl osmé. Přes den spinká 1,5-2h dopoledne, když je hezky a blbne v bazénu tak spí 2krát dvě hoďky ![]()
Pred prvnim rokem jsem Marovi posunula vecerni spni az na 20hod., protoze nam tatka jezdil pozde z prace, tak aby se kluci jeste chvilku videli ![]()
Vstaval a do ted vstava mezi 6 a 7hod. (spis po nejak tesne po te seste) a nekdy i driv.
Do cca 15ti mesicu mi spal jeste 2× pres den.
Jinak muzu rict, ze ikdyz mi obcas vecer jeste v pul desate v postylce povida, tak rano ma budicek ve stejnou dobu ![]()
15 měsíců - chodí spát mezi 21. 00 až 22. 00 a vstává okolo osmý, přes den spí většinou 2× hodinu. V roce to měl stejný ![]()
Malej (13m.) chodí spát po 19h., ale právě poslední dobou máme s tím večerním usínáním problémy - nějak se mu spát nechce, tak přemýšlím, že mu to asi natáhnu až na tu 20h. - teď jsme byli týden na dovolené a chodil kolem 20 - 20:30h. U nás teda bude určitě problém i to světlo.
Vstává ráno mezi 7 a 8h. Spí přes den jednou až dvakrát - jak kdy. Někdy chodí jen dopoledne nebo jen po obědě a někdy dopoledne i po obědě a spí různě - od hodiny až po tři jako dneska, ale to jsou spíš vyjímky.
Mladej chodi kolem 19-20hod, pac chce a vstava mezi 5-6 2× spanek pres den cca po 2hod
mlada chodila kolem 22hod a vstavala mezi 10-11 odpoledne cca 3-4hod spanku
proste to nechavam na nich
@shadowgirll mne maly spava 18:00- 8:00 cize tych 14 hodin, plus dalsie 3 hodiny cez den- 11:00- 14:00, je to celkom spachtos ![]()
ale jeden dolezity poznatok- rano vstava rovnako, bez ohladu na to, ci ho vecer ulozim o siestej, alebo o osmej. na dovolenke chodil spavat o pol desiatej a tiez rano vstaval o osmej. cez den spal rovnako.