Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jelikož mé první těhotenství končilo vyvolaným porodem, nemám zkušenost s přirozeným odchodem hlenové zátky. Můžete mi říci, jak vypadá „odchod“ hlen. zátky? Jakou má barvu, konzistenci, jak dlouho před porodem odchází? Díky.
ahoj mě odešla asi 10dnů před porodem a je to barva narůžověla a pak čirá a je to,jako hlen konzistzence
Tak mně odešla asi 12hodin před porodem, konzistence přesně jak píše lucka25…
Ahoj,mě zátka odešla týden před porodem,byl to narůžovělý hlen.
Mě začla postupně odcházet čtrnác dní před porodem,ze začátku byla čirá,pak narůžovělá.
ahoj mě odešla deset dní před termínem a i přesto jsem měla porod vyvolávaný jedno dítko 42 týden a u druhýho dokonce 43 týden podruhý jsem měla poslíčky snad čtrnáct dní po hodině a prostě dítko nic asi se jim u mě líbí
Cau ZUZAN
ahoj mě odešla deset dní před termínem a i přesto jsem měla porod vyvolávaný jedno dítko 42 týden a u druhýho dokonce 43 týden podruhý jsem měla poslíčky snad čtrnáct dní po hodině a prostě dítko nic asi se jim u mě líbí
Cau ZUZAN
Ahojky,
tak mně odcházela malinko už tři týdny před porodem.., ale pak před porodem bylo hlenu také fůra..
Konzistence: hustší hlen, i narůžovělý.. Ale znám taky holky, co měly zátku úplně čirou..nebo hodně vodovou apod.. Moje sestra nějaký odchod zátky vůbec nezaznamenala.. I doktoři říkají, že podle zátky se nedá usuzovat vůbec nic..někomu odejde měsíc před porodem a někomu až při porodu.. ![]()
Tak pa a pohodové těhu přeji!
díky za odpovědi, těšila jsem se, že aspoň podle toho poznám, kdy začít panikařit a chystat se na porod. Mám 12 dní do termínu a zátka nikde. ![]()
Neboj to poznáš,kdy lašit
Tk at je vše o.k. a přeje zdravé miminko a krátký porod ![]()
Musím říci, že vyvolaný porod byl celkem balada… sice bolestivý, ale rychlovka. Asi bych ani teď nepohrdla, kdyby se prckovi moc nechtělo ven, jelikož u nás je zavřená porodnice. aspoń si člověk v klidu dojede do té přespolní.
Jsem ve 37,týdnu těhotenstvízítra začínám 38.týden.Ta hlenová zátka není to krapet podobné výtoku?
Ahojky u prního nevím kdy mi odešla u druhé mi začala odcházet týden před porodem. Jak píšou přede mnou najdřív čirý později narůžovělý hlen..
Holky mám velkou prosbičku,včera ráno jsem začla špinit v noci se dostavili bolesti i po 5.min,pak to ustalo a ráno ze mě vypadl kus takové sražené krve (tmavě hnědý) jak když končí menses,pravidelný kontrakce nemám spíš mě čeže jako v podbřišku,špinim pořád,může se jednat o odchod hl.zátky,nebo mám raději jet fo porodnice?
Omlouvám se,jsem prvorodička,tak jsem s toho vyjukaná ![]()
Děkuju