Hlídání babičkou

Billi
25.3.12 20:05

Hlídání babičkou

Ahoj holky,
malému jsou 4 měsíce. Od narození byl zvyklý chodit k babičce (mé mamce). Má tam své věci, bez problémů tam spával přes den i přes noc (v noci jen se mnou). Jelikož mamka bydlí 100 m od nás, tak jsme u ní opravdu denně. Protože manžel o víkendech často pracuje, tak někdy u ní trávíme prakticky celý víkend i přes noc. Babičku vídá pomalu častěji než svého tátu a do minulého týdne s ní neměl problém.
V pondělí jsem tam malého zase dala odpoledne na hlídání, abych si mohla vyluxovat, protože od doby, co měl rýmu se děsí zvuku vysavače (řve a pak je neuklidnitelný) a po půl hodině volala mamka, že malý brečí. Tak jsem tam šla, vzala jsem si ho, uklidnil se až při houpání. Myslela jsem, že to je reakce na očkování a je jen přetaženej a protivnej. Ve středu se situace opakovala (byla jsem u kadeřnice a prořval většinu doby), to mu stačilo pět minut chování ode mě, aby se uklidnil. Naposledy jsem jí ho dala předevčírem a zase vřískal, ale tentokrát jen do chvíle, než jsem si ho vzala do náruče. To se zázračně uklidnil a smál se. Pak jsme udělaly ještě pokus, že jsem odešla z místnosti, začal řvát takřka okamžitě. Takže je jasné, že hlídání u babičky nejspíš nepůjde praktikovat, což je problém, protože příští týden jedu k lékaři a malého s sebou nechci a nemůžu vláčet… Nemáte s tím některá zkušenost? Myslíte, že by pomohlo, kdyby byli u nás místo u ní? Co u vás pomohlo? Kdy mohli prarodiče (nebo kdokoliv jiný) bez problémů hlídat?
Beru jakékoliv rady, nápady, typy a zkušenosti.
Vím, že je ještě malinký, ale k lékaři musím, tak to chci jim oběma nějak usnadnit. U nás s tím nikdo nemá zkušenosti (máme v rodině 7 malých dětí a nikdo z nich to nikdy nedělal). Jinak to zas takový maman není. Bez problémů si hraje sám a nemusí mě vidět/slyšet ve vedlejší místnosti, když např. vařím v kuchyni (já ho vidím, on mě nejspíš ne).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18551
25.3.12 20:10

Ahoj, já mám holčičku ještě mladší o měsíc a jsem zvyklá ji brát všude sebou.....tak dvakrát týdně hlídá taťka nebo babička když jdu cvičit a pokaždý v podstatě jak pšíeš..zabouchnou se za mnou dveře a je řev dokud nepřijdu…až se to babičce samozřejmě už nelíbí, neboť tvrdí že je na mě moc fixovaná,a le je to maličký miminko j ejqasný že na mě fixovaná bude :roll:
Takže u nás hlídá spíš táta kterýho zná malá nejvíc samozřejmě hned po mě.
A co s edr týká, tak se vždycky objednávám s tím že sebou musím mít dítě neboť nemám hlídání a ještě se mi nestzalo aby měli někde problém…přijdu, jdu v podstatě hned na řadu ajsem hend venku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.3.12 20:13
@loka píše:
Ahoj, já mám holčičku ještě mladší o měsíc a jsem zvyklá ji brát všude sebou.....tak dvakrát týdně hlídá taťka nebo babička když jdu cvičit a pokaždý v podstatě jak pšíeš..zabouchnou se za mnou dveře a je řev dokud nepřijdu…až se to babičce samozřejmě už nelíbí, neboť tvrdí že je na mě moc fixovaná,a le je to maličký miminko j ejqasný že na mě fixovaná bude :roll:
Takže u nás hlídá spíš táta kterýho zná malá nejvíc samozřejmě hned po mě.
A co s edr týká, tak se vždycky objednávám s tím že sebou musím mít dítě neboť nemám hlídání a ještě se mi nestzalo aby měli někde problém…přijdu, jdu v podstatě hned na řadu ajsem hend venku :kytka:

Já bohužel mám lékaře 50 km. Nemám auto, tak musím vlakem. Je to výlet na půl dne. Bohužel zdejší lékař mi svou „péčí“ způsobil následky, které se budou dávat dohromady kolik měsíců. Navíc budu cca 3 hodiny mimo provoz a tam by neměl stejně malého kdo pohlídat. Jedině druhá babička, co ji viděl 3× v životě. To by bylo mnohem horší…

• Citovat
  • Upravit
18551
25.3.12 20:15

Hm tak to je blbý…a třeba maminka není v důchodu že by jela s tebou a pohlídala pak jen než se tam vyřídíš? Bez auta je to blbý všude :zed: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
25.3.12 20:15

tak v tomhle věku se osvědčilo dávat hlídat dítě spící v kočáru :lol: :lol: ale můžeš zkusit i to hlídání u vás, třeba to pomůže ;)

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.3.12 20:19
@sterezie píše:
tak v tomhle věku se osvědčilo dávat hlídat dítě spící v kočáru :lol: :lol: ale můžeš zkusit i to hlídání u vás, třeba to pomůže ;)

Budu pryč 5 hodin minimálně. Kočárek je osvědčená metoda. :palec:

@loka píše:
Hm tak to je blbý…a třeba maminka není v důchodu že by jela s tebou a pohlídala pak jen než se tam vyřídíš? Bez auta je to blbý všude :zed: :hug:

Mamka je pracující. Už ho měla v práci. Většinou jsme to dělaly tak, že jsem jí ho odvezla spícího v kočárku do práce. On 3 hodiny chrundil, pak se probudil a jeli domů. Jde o odpoledne, tak to tak šlo udělat…

• Citovat
  • Upravit
sterezie
25.3.12 20:22

tak jestli není jiné východisko, tak to holt prcek bude muset zvládnout a neboj, oni si poradí :hug:

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.3.12 20:26
@sterezie píše:
tak jestli není jiné východisko, tak to holt prcek bude muset zvládnout a neboj, oni si poradí :hug:

O malého se nebojím, spíš aby to svládla babička :lol:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
25.3.12 20:27

@Billi
zvládne neboj :kytka: a 5 hodin snad ječet nevydrží :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26295
25.3.12 20:34

Ahoj.
Máma mi malého hlídá často, od malička. MOžná je to tím, že už je větší a více vnímá cizí prostředí :nevim:
Určitě bych ho dala mámě pohlídat u vás doma, tam má vše okoukané, bude to tam pro něj příjemnější.
Já teda malého dávala většinou hlídat, když byl odpolední spánek (to spal třeba 3 hodiny), pokud to muselo být jindy, byla máma u nás (taky bydlí nedaleko, cca 300m). Teď hlídává babička každé odpoledne u nich, malý (teď už 18měsíční) je v pohodě, jen mě nesmí vidět odcházet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
25.3.12 20:39

nejhorší, co dítěti můžeme udělat, je odcházet, aby to neviděl. tam je pak opravdu zaděláno na celoživotní následky.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
25.3.12 20:42

@Lenkaamimi
ale na to se zakl. neptala ne? ;)

• Citovat
  • Upravit
2248
25.3.12 21:05

Já bych zkusila maminku nechat s malým u vás, může to být cokoli, malá taky byla kolem toho 4. měsíce více citlivější a chtěla mít kolem sebe „ty svoje“. naštěstí to vyřešil děda, u kterého neřvala nikdy, tak si přehodil práci na dny, kdy jsem měla přednášky a malou hlídal spolu s babi. Asi tak do dvou týdnů se to upravilo, i teď ale preferuje spíše chlapy než ženské :mrgreen: Třeba na tchyni se taky moc netváří a to se s ní zná důkladně…
Neboj se, maminka si už nějak poradí, vždyť vychovala tebe, tak to v ní někde pořád je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.3.12 21:15

Verim, ze si poradi, ale chci jim to usnadnit.
Holky diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
25.3.12 21:22
@sterezie píše:
@Lenkaamimi
ale na to se zakl. neptala ne? ;)

co blázníš, nebuď pichlavá, to byl jen příspěvek do diskuze, na to, co psala Ha-ni. to je normální, že se diskuze rozjede. a mimo téma nejsem, he.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová