Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Billi píše:
Verim, ze si poradi, ale chci jim to usnadnit.
Holky diky moc.
Bude dobře, držím palec!
@Lenkaamimi píše:
nejhorší, co dítěti můžeme udělat, je odcházet, aby to neviděl. tam je pak opravdu zaděláno na celoživotní následky.
TO nechápu, kdes to sebrala
(a nediv se, že tě berou mnohdy za hádavou, když neustále do někoho rýpeš).
Zakl. sorry za OT.
@Lenkaamimi píše:
nejhorší, co dítěti můžeme udělat, je odcházet, aby to neviděl. tam je pak opravdu zaděláno na celoživotní následky.
To bych teda neřekla. Některé dítě ani nepostřehne, že máma odešla, když je zabrané do hry a je klidné do doby než ji vidí odcházet. Ale je to individuální.
![]()
Ahoj, je normální že tchýně nechce hlídat svojí vnučku, i když je to nárazově. Včera jsem slušně požádala tchýni jestli má zítra čas a jestli by mi odpoledne nepohlídala dceru, že si potřebuji zajet do města něco vyřídit a tchýně byla hned naštvaná co to po ní chci. Ani mi nedokázala odpovědět. A to snad dceru naposledy hlídala někdy z jara. Podobné to bylo minulý týden, chtěla jsem tchýni uvést ve školce, kdybychom někdy s mužem potřebovali dceru vyzvednout 3 osobou, ale to mi také neprošlo, hned se urazila a řekla mi že si ona dítě nepořídila. Přijde mi to smutné když vlastní babička nemá zájem o svou jedinou vnučku. Nechci jí nějak zneužívat, snažíme se všechno si zařídit bez pomoci ostatních.
@Jana.49 normalno mebo nenormalni? No proste je to tak, bohuzel ![]()
A tvoje maminka nemuze hlidat? ![]()
Je to smutny ale nekdy to tak proste je… co si pamatuju tak u nas to bylo to sami babi z mami strany nas hlidala prakticky denne a ta od taty nejevil zajem akorat nas pozvala jednou rocne na obed…
Svojí mamku mám ccc 35 km od nás. ale když je fakt nejhůř tak musím dceru odvést za mojí mamkou a důležité věci si zařídit..
@Jana.49 normální. Tchýně má pravdu, ona si dítě nepořídila. Je to blbý, ale je to tak. Moje mamka je hlídací babička, ale široko daleko v okolí je výjimka a je pravda, že víc hlídají babičky ze strany mámy.
@Jana.49 myslim, ze je spousta rodin bez ‚fungujicich‘ babicek. jsou to opravdu jen vase deti, ne jejich.
my například jsme dost rozvetvena rodina, syn ma dve vlastní babicky, dve nevlastni, nehlidala nikdy zadna. nemaji zajem. synovi jsou skoro dva, moji mamu skoro nezna, manzelovu trosku. jo, vlastne, zrovna minuly tyden tchyne dala hodku na hristi s malym, poprvé, musela jsem fakt akutne k zubari ![]()
ja se na nikoho nezlobim, nikomu nevnucuji, neresim, nestěžuju si
proste to není jejich povinnost.
Davam hlidat, ne z moji potreby. Pokud potrebuji hlidani kdyz jdu k lekari nebo jine veci tak hlidani platim. Babicky se zajimaji a dite si berou rady, ale kdyz chteji ony. Nedelam z nich levnou pracovni silu ani chuvy.
Tchýně má pravdu-není to její dítě, ona si svý dítě už vychovala a má právo na klid
když nechce, nechce-je to její volba a má na to právo ![]()
Jana.49: Jsi v kontaktu s tchyni prubezne?
Jen me tak totiz napadlo, jak to z te druhe strany vidim u nas - mi rodice maji vnucku, ale bratr se jim ozve jen a pouze kdyz potrebuje hlidat, a navic vzdycky na posledni chvili („vcera jsem poprosila, aby zitra pohlidala“). Rodice, i pres svuj pokrocily vek, jsou desne akcni, takze pak honem honem ze dne na den meni svoje plany. Jinak radi by prubezne „vnuckovali“ vic, ale zas se nechteji vnucovat (jednou za cas to zkusi, nahodi, ze je nejaka zajimava akce, ze by malou vzali, ale odezva zadna). Na druhou stranu vidim, ze jim je lito, ze je bracha pouziva, jak tu nekdo psal, jako chuvy a pracovni silu (np. kdyz jede na dovolenou, aby se postarali o kyti a domaci mazlicky), jinak po nich ani nestekne ![]()
@Xymena my tam chodíme tak 3 krát do týdně. Nechci od nich nic, nezneužívám je, chci snima vycházet dobře. Tchýně když potřebuje dovezu ji kam chce, koupím jí co chce, snažím se pomáhat…
ale vlastě co bych chtěla, když se dozvěděla že jsem těhotná tak mi řekla že je lepší dostat rakovinu než být těhotná
takže už nic řešit nebudu…