Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, nemáte některá zkušenosti s hlídáním dětí v lázních. Mám jet na 14 dní do lázní a chtěla bych si vzít s sebou 4 letou dceru, ale nevím, jak to udělat s hlídáním při procedurách. Fungují tam nějaké koutky? Jedná se o Karlovy Vary, Františkovy lázně, Luhačovice případně Mariánské Lázně. Díky Z.
@KaPa1 V Jeseníkách letos tato služba byla, ale opravdu pouze po dobu procedura rodiče a striktně pro děti od 3 let.
@sloninka ach jo.
Já se tam docela těším, jen nevím, jak to udělat s malou. Kdyby mohla třeba na procedury se mnou nebo tak něco. Ale ideál by byl ten koutek, no.
A co zkusit do těch vybraných lázní zavolat a nebo napsat E-Mail a rovnou se zeptat jich? A to musíš brát dceru s sebou? Nemůže se o ní postarat tatínek nebo babička?
Ahoj, pokud se nepletu tak v luhacovicich koutek je, chci tam ject s dcerou po zapalu plic, a kdyz jsem procitala jejich web tak myslim ze to tam psaly, koukni se nebo tam zavolej.
@myskalucka Samozřejmě, že ji může hlídat tatínek, můžou ji hlídat babičky dokonce dvě a jedna prababička. Nebo já nemusím jezdit do lázní. Jen jsem si chtěla užít s dcerou 14 dní jen pro nás dvě mimo domov. To se nesmí?
. Určitě tam zavolám a zjistím a pak se rozhodnu, ale vzhledem k tomu, že to pro mě není životně důležité, chtěla jsem nejdřív zjistit zkušenosti tu, pokud je někdo má, to je celé. A navíc po telefonu mi můžou slíbit cokoliv a praxe může být jiná. Může tu být také někdo se špatnou zkušeností z konkrétních lázní, no.
KaPa1 - to jedeš do lázní jako samoplátce, nebo na pobyt přes pojišťovnu? Vím o jedné mamince, která měla 3leté dítě ve Františkových Lázních, ale to dítě bylo klidné, takže ona šla na procedury a ono na ni čekalo, nebo sedělo vedle ní. Jedině zavolat do jednotlivých lázní a zeptat se. V některých lázních pobyt s dítětem, když se léčí rodič, možný není.
@katule9 já jsem právě na webu našla jen ve Varech, ale je pravda, že jsem zase tak intenzivně nehledala.
@Jana Martinková mám možnost čerpat lázně od zaměstnavatele a rodinné příslušníky můžu brát s sebou. Také je možnost, že pojedeme i s manželem a starší dcerou všichni
.
Tak pardon. Omlouvam se, jen jsem chtěla poradit. Jen mě zajímalo, proč brát sebou dítě do lázní, když lázně jsou pro maminku. Ale každá jsme jiná, mě kdyby doktor předepsal na 14 dni lázně, tak s radosti necham 4letou a 2 letého doma a ty lázně bych si užila sama
. Otázka i je, jestli to dceru bude 14 bavit. Naše by se tam asi nudila, ale každé dítko je jiné. A uz jsi se ptala, jestli si s sebou můžeš dceru vzít?
Aha tak pokud pojedeete s manželem, tak to se dá domluvit, aby se vám nekryly procedury, a v případě tvých procedur by hlídal manžel a naopak
@myskalucka viz příspěvek hore. Já bych také jela sama, ale když o tom tak přemýšlím, asi by těch 14 dní bylo dlouhých. Starší už je v pubertě, ale ta malá, to je druhý jedináček, víš
.