hlídání dítěte tchyní během prázdnin

48
21.4.09 13:13

hlídání dítěte tchyní během prázdnin

Ahoj holky,mám skoro 4 letého kluka,který chodí do školky.Školka se u nás na vesnici zavře 10.července a znovu budou v provozu až 1.září.Takže už nyná přemýšlím,jak zařídit hlídání.Chodím do práce (na plný úvazek),manžel taky.Budu si brát v kuse 2 týdny dovolenou (v srpnu) no a ten zbytek zůstane na tchyni a na mojí mamce(obě jsou v důchodu). Budu to muset rozdělit sptravedlivě,aby se ani jedna necítila dotčeně,že třeba hlídala míň…S mojí mamkou problém nebude,vím,že se na ni můžu spolehnout-bude hlídat malýho u nich doma (14 km od nás) a každý den ho přiveze(nebo můj muž).Problém vidím ve tchyni-mám uřž dopředu hrůzu,že třeba bude chtít hlídat u nás doma a tudíž,že ji tam budu mít vařenou pečenou(bydlí cca 4 km od nás).je ovšem nesamostatná,co se týče dojíždění,takže by ji musel buď k nám vozit tchán nebo můj muž.nejlépe by mi vyhovovalo,aby jsme syna každý den ráno vozili k nim domů a odpoledne,že by ho manžel vyzvedával.Takto by to bylo nejlepší,ale nevím,jak to šikovně navlíknout,říct,aby se třeba necítila dotčená,že nebude ho hlídat u nás.ach jo,mám z toho noční můru už teď,protože tchyni zrovna nemusím a představa,že by u nás byla každý den,když my nejsme doma.....poraďte.dík.L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
21.4.09 13:24

Ahoj Leuško,
nejdřív ti musím napsat, že ti závidím hlídací babičky v důchodu. Ani nevíš, co já bych za to dala, už teď se děsím návratu do práce a to je ještě daleko…
A k tvému dotazu: já bych to navlíkla nějak šikovně, aby to vypadalo, že se snažíte tchýni ulehčit. Něco jako: „Ale babičko, přece se nebudeš každý den v tom vedru vláčet k nám a večer zase zpátky, manžel bude malého vozit, ať je to pro tebe pohodlnější.“ Nebo nemá tchýně větší byt, zahradu, lepší hřiště nebo park v dosahu? Že bys mohla říct, že u ní bude malému líp.
Ať ti to dobře dopadne.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.4.09 14:27

taky zavidim hlidaci babicky
tchyni se divim, mama jednoznacne preferuje mit dite u sebe doma
osobne si myslim, ze by bylo nejlepsi, kdyby dite domu ani nejezdilo a bylo u babicky, tak si to taky nejvic uzije
neuvazujes pro odlehceni o detskem tabore? Teda leze to do penez, jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21866
21.4.09 14:46

Pudloslavo, pro skoro čtyřleťáka moc táborů bez rodičů neexistuje. Když jsou přes prázdniny školky zavřené, každá hlídačka je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.4.09 14:47

Pudlo, promiň, nechci do tebe rejpat, ale tábor pro 4 leté dítě? To se mi moc nezdá a ani netuším, jestli někdo organizuje tábory pro takhle malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.4.09 14:48

Ja byla v peti - ale fakt je, ze semi to moc nelibilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
21.4.09 15:06

Babičky hlídací nemám a naštěstí je nepotřebuji, ale asi bych ji to řekla něco jako u vás babi bude mnohem míň zlobit než doma a vy budete ve svým. A stejně to máme po cestě do práce, …

Možná má strach že ji ho tam dáš na jídlo, tak jí řekni že mu tam nakoupíš, nebo nevím proč by jí to mělo vadit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
21.4.09 18:58

Romik docela by ses divila, ale existujou pobyty pro takhle malý děti, ale je to jen na týden. U nás to pořádá Dům dětí a mládeže. Pak se u nás ještě pořádají příměstský tábory, kam dítě ráno odvezeš a odpoledne vyzvedneš.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
21.4.09 20:01

Já bych asi volila kompromis. Někdy by byli u nás a někdy u nich. Moje mamča třeba radši hlídá u nás, protože máme zahradu a mají tu spoustu hraček a knížek, tak abychom to nemuseli všechno stěhovat.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.4.09 06:08

Úplně jednoduše !
Pokud je ti proti srsti, aby tvoje tchýně byla u Vás v bytě, tak tam prostě nebude. Řekni ji coko-li, ty jí znáš nejlíp. Ale hlavně musíš být přesvědčena ty sama o tom, že to hlídání bude probíhat u ní doma.
A takto k tcýni jít.
Pokud budeš pochybovat o tom, jak to nakonec dopadne, věz že to dopadne tak, jak chce tchýně. (tchýmě mají poruce vždy pádné a nenapadnutelné argumenty).

Držím palečky.

• Citovat
  • Upravit
48
22.4.09 11:03

Holky,moc vám všem děkuju za názory.Jasně budu tvrdá a nekompromisní-pro:,–(ím si za každou cenu,aby hlídání bylo u nich! L. Jen nevím,jestli ho tedy vozit každý den k nim nebo jestli nezkusit ho nechat u nich přespat?? Bude mít sice už 4 roky,přesto ještě nikde jinde než doma přes noc nebyl.tak nevím,nevím… L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
22.4.09 16:32

Já bych ho možná nechala přespat, já jsem z toho měla taky docela strach, ale zkoušeli jsme to mnohem dřív už ve dvou letech, protože jsme se měli stěhovat a potřebovali jsme, aby Lucka byla u babičky a zvládla to docela v pohodě a byla tam asi pět dní. Stejně si to musí vyzkoušet, protože se školkou se jezdí na školky v přírodě a tam taky nebudeš.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.5.09 03:44

Ahoj,
tchánovci taky jednou hlídali. 2 hodiny, než jsem oběhla dr. A že prý příště pojedou k nám, že tam je ve svým atd. Tak jsem jim prostě jen řekla, že když u babičky, tak u babičky, když na dýl vezmem příslušenství s sebou a že doma to zná a že to pro něj nebude žádná změna. Téma, že mu nic nepůjčí, nic ho nenechají prozkoumat atd rozebírat nebudu, to není není na příspěvek, ale rovnou na román… :? (ukázala jsem jim, jaká je zábava jen ho naučit vylézt na válendu a dolů…) Je mu rok a to ho chtěj na chalupu na týden. To jsem zvědavá jak ho zabaví. (Druhým jejich vnoučatům je už 16 a 19 tak to asi už zapomněli, navíc já můžu říkat co chci, oni už to přeci znají, ne? Ale nevzdávám to, nejde o mě)
Prostě, když prázdniny, tak i se změnou prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
19.6.09 10:23

Jeeee, ja chci taky hlidani!!!! za celou dobu co je mala na svete jsme byli bez ni tak deset minut, uz je to dost sileny…co ja bych dala za vecer ve dvou!!! a klidne at se mi tchyne hrabe ve spodarech, je mi to fuk. :lol: Ale oni hlidat proste nechteji…ach jo. :-(
A klucka bych tam u nich nechala klido prespat, to zvladne a bude to pro nej dobrodruzstvi, si pamatuji sebe, jak jsem to milovala, spat u babicky na matraci na zemi…
Kamaradka ma rocni holcicku a uz byla dvakrat na 14 dni na Filipinach a v lete jedou do Krugerova parku a taky nechava malou u babi…a v pohode, ale to bych asi nezvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová